kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
7 gün 7 gece

2 Aralık Cuma
İki köşe
1 Büyük apartmanların köşesinde. İki masalı.Camdan dışarısı. Otomobiller. Kocaman binalar. Trafik. Tereyağlı su böreği.100 gram 1lira. Baklavacı Dedeoğlu (0212) 217 93 57. Esentepe. 2. Ülker Fabrikası'nın karşı çaprazında iş yerleri bloğu. Bir köşede döner, öğle yemeği için. Doping büfe.Tel. (0212) 544 27 95. Öteki köşede Dilek büfe. Ortada börekçi. Manzara yine aynı. Otomobiller, büyük binalar. Trafik. Cevizlibağ. Topkapı. Hayal bilgisi: Bazen çocuklar kendilerini biz yetişkinlerden daha iyi ifade etmezler mi? 2.sınıfa giden Altuğ Demirşah'tan bir arkadaş şiiri: Arkadaş. Hiç sevmedim seni ilk tanıştığımızda. Başkalarını sevdim. Sevmiş gibi yaptım. Sen beni sevmedin, ben de seni. Ama muhtaç kaldık. Ben sana, sen de bana. Ama şimdi arkadaşız. Hem de en iyi arkadaş: Altuğ ve Taylan.

3 Aralık Cumartesi
Gökkuşağındaki restoran
Akkonak Restoran. Lüks mekan. Çeşitli yemekler, etler, tatlılar. Kıymalı pide. 2.5 lira. Çok lezzetli. Fast food restoran. Mekanı tarif olarak Gökkuşağının içinde deniyor. Gökkuşağı shoping pasajda. Dışarıda duvarda 5, 6 renkli çizgi var. Gökkuşağını temsilen. Selçuk Üniversitesi Kampüsü. Rezervasyon: (0332) 241 37 07. Konya. Müzik bilgisi: Vivaldi'nin dört mevsim adlı eserine Astor Piazzola Bandeneon'uyla Buenos Aires'te dört mevsim adlı eserlerini eklemiş. CD'nin adı: Eight Seasons. Nonesuch. 79568.

4 Aralık Pazar
Dans eden maske
Kitap: Tuhaf Oğlan. Yazar. Shyam Selvadurai. Türkçe'si: Mine Gülen. Kasım 2005. Çitlembik Yayınları. 310 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Bu o kadar şaşırtıcı bir gerçekti ki, onu sadece düşünmek bile başımı döndürüyordu. 2. Babamdan bu kitapları istemeye cesaret edemeyeceğimi düşündüm. 3. "Oturup hiçbir şey olamamış gibi davranamayız." 4. Kumda yürümek yerine, kalın yaprakların ayaklarımın altında hışırdamasını hissederek boru çiçekleri arasında ilerledim. 5. Aramızda bir şeylerin, algılanamayan bir şeylerin çözüldüğünü hissederek onu izledim. 6. "Bir şeylerin tam ortasındayken net görebilmek zordur." 7. Bir tabla sanatçısı ritim tutturdu ve maske takan bir figür bu ritimle aynı anda sahneye çıktı. Günlük bilgisi: 4 Aralık. 1937. Cesare Pavese. "İşini bilen insanlar her zaman mizah duygusu olan insanlardır."

5 Aralık Pazartesi
Park manzaralı
Kendi halinde bir lokanta. Sade, sessiz. Tophane Parkı'na bakıyor.Geniş camekanlı aydınlık bir mekan. Sulu taze yemekler. Camdaki kağıtta şunlar yazıyor: "İşkembe, paça, balık." Park Lokantası. Tel: (0212) 252 78 45. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer. Karaköy Balıkçılar Çarşısı arkası. Haliç kıyısı. Zaman: 27 Kasım Pazar. Güneşli bir öğlen vakti. Ayakta oltayla balık tutanlar: 6. Çömelmiş oltayla balık tutanlar: 5. Balık tutanları seyredenler: çocuk 2, yaşlı 1.

6 Aralık Salı
Kestane çıktı mı? Evet
Buyurun kremalı kestaneye. Kestaneleri yıkayın. Dış kabuklarını soyun. Soyulan kestanelerin üzerine örtecek kadar su koyup ateşe koyun. Zarları soyulmaya başlayınca ateşten alıp sudan azar azar çıkarıp iç kabuklarını soyun. Sonra üzerine bolca örtecek kadar su koyup kaynatınız. Suyunu çekince ateşten alıp püre makinesinden veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz. Püre halindeki kestaneye 3 kaşık marmelat yedirip ayaklı bardaklara veya birer kişilik kaselere koyup üzerine hakiki krem şanti veya şeker karışımı koyarak buzdolabında dondurup kremalı kestane yaparak soğuk tatlı olarak ikram edebilirsiniz. Çay bahçesi sohbeti bilgisi: Fındıklı Tütün Han'daki İş Bankası yanında Kahve Dünyası adlı mekan yeni açıldı. Çikolatası çok güzel.

7 Aralık Çarşamba
Akordeon büyüsü
Bugün. Yer: Oyun Atölyesi. 250 Kişilik mekan. Ses düzeni çok iyi. Dinlerken kötü sürprizler yok.Yem içme imkanı. Muammer Ketencoğlu'nun konseri. Orkestrası ile beraber. Zeybek Topluluğu ile. Moda. Tel: 216) 345 39 39. Kadıköy. Ev sırları bilgisi: 1. Küvetinizi ve banyodaki fayanslarınızı çamaşır yumuşatıcısı ile silerseniz çok güzel parlarlar. 2. Banyo yaparken aynanızın buhar kaplamasına sinir mi oluyorsunuz? O zaman banyodan önce aynanızı kuru sabunla ovun, arkasından bezle silin. Banyo yaparken aynanız temiz kalacaktır. 3. Naylon çoraplarınızın çabuk kaçmaması için ilk kullanımdan önce onları ambalajıyla birlikte 1 gece buzlukta bırakın.

8 Aralık Perşembe
Ördeğin kazdan farkı
Gelecek program: İlk bahar. Pek yakında: Yaz. Pek yakında için iki mekan: 1. Ada gibi. Etrafta kazlar ördekler. Adı: Halilin Yeri Restoran. Suyun ortasında. Akkaya Beldesi. Azmak boyunda. Azmak dere anlamanda. Balık da var. En önemli özelliği: Azmak otu salatası. Tel: (0252). 243 51 73. Ula. Muğla. Gökova. 2. Başoğlan Çınar Muğla Evleri Country Resort. Sedir Adası yolu üzerinde. Kahvaltı etmeniz şart. Beş, altı tane, Muğla evi tarzında bungalov. (0252) 495 84 62. Çamlı Köyü. Marmaris. İki medya bilgisi: 1. Galatasaray'daki Danışman- Hacıpulos - geçidi. İçeride sol köşede çay ocağı. Küçük ocağın kapısının camı üzerinde bir yazı. Ekşisözlük'ten alınma. Başlık: Kahveci Mustafa Amca. 2003 yılında burasının sahibi hakkında yazılan üç metin. 2. Derginin adı: Cornucopia. 2005 . 6. sayı. Geçen hafta çıktı. Sayfa: 89'da Sultan Abdülmecit'in yaptığı yağlı boya bir resimden ayrıntı. Tam sayfa. Kahve ve sigara. Sokak bilgisi. Mısır Unu Hamsi Tava. Porsiyon: 5 lira. Karaköy Vapur İskelesi karşısında.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Bu kadarını beklemiyorduk!
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Albüm
 Picasso İstanbul'da
 Kaplan gibi sıçra yılan gibi sürün
 Aman Tanrım bu Farinelli!..
 Kadın DJ'lerin gece mesaisi
 Papatya gibisin beyaz ve ince
 Cilalı Brit Pop çağından sesler
 Güzel olduğunuz kadar küstahsınız da!..
 7 gün 7 gece
 Kumpanya yola devam ediyor
 Öğrenci "iş"i
 Fotoğrafın ABC'si
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
    Yazarlar
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Fransız sineması dev gorile karşı
Yine oldukça sakin bir...
Daum çocukça davrandı
Daum çocukça davrandı
"Derbide Daum'un çocuksu duygusallığı vardı. Bizim sürekli...
Şipşak taktiği
Şipşak taktiği
Denizli maçında "kaza" istemeyen Daum, Erciyes ...
Erdoğan'ın sokağında kurşunlar uçuştu
Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'da kaldığı evin çevresinde önceki gece...
Dünürün evini dokuz polis memuru koruyor
Başbakan Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak'ın evi, İstanbul Emniyet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.