Lezzet Güneşi
Mevsim salatası
Rendelediğiniz turp, havuç, patates ve maydanozu büyük bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak, sirke ve tuzu kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemenin üzerine döküp karıştırın. Salatayı servis kabına alın. Etrafına pancarları dizin. Buzdolabında yarım saat bekletip, servis yapın.
* 1 adet büyük boy turp
* 1 adet büyük avuç
* 1 adet iri patates
* 1 adet iri pancar
* 1 demet maydanoz
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet limon suyu
* 1 çorba kaşığı sirke veya nar ekşisi
* 3 diş sarımsak, tuz
Mini pizzalar
Mayayı ılık sütü ve suyu karıştırıp eritin. İçine şeker koyup 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına aldıktan sonra sıvıyağ, yumurta ve un ilave edip yoğurun. Hamurunuz elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizdikten sonra ortasını elinizle açın ve istediğiniz içten koyun. 170 dereçe fırında kızarana dek pişirin. Peynir, zeytin, ıspanak, mantar, patates, domates, biber, kıyma, sosis, salam, sucuk gibi malzemelerden istediğinizi kullanabilirsiniz.
* 4,5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su ve süt karışımı
* 1 kibrit kutusu kadar maya
* 1 kaşık tozşeker
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* Biraz tuz
Mercimekli pilav
Mercimekleri ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Suyunu süzmek için süzgece alın. Üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye aktarın. Yaklaşık 25 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Bu arada kabuklarının çıkmamasına dikkat edin. Piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin. Ayıkladığınız ve bol suyla yıkadığınız bulguru ilave edin. Çok kısık ateşte gerekirse çok az sıcak su ilavesi ile pişirin. Son olarak sıvıyağı ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alın. Yanında omletle birlikte servis yapın.
* 1 kase yeşil mercimek
* Yeterince su
* Tuz, karabiber
* Kırmızı toz biber
* 1 kase pilavlık bulgur
* 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
|