kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Mevsim salatası

Rendelediğiniz turp, havuç, patates ve maydanozu büyük bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak, sirke ve tuzu kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemenin üzerine döküp karıştırın. Salatayı servis kabına alın. Etrafına pancarları dizin. Buzdolabında yarım saat bekletip, servis yapın.

* 1 adet büyük boy turp

* 1 adet büyük avuç

* 1 adet iri patates

* 1 adet iri pancar

* 1 demet maydanoz

* Yarım su bardağı zeytinyağı

* 1 adet limon kabuğu rendesi

* 1 adet limon suyu

* 1 çorba kaşığı sirke veya nar ekşisi

* 3 diş sarımsak, tuz

Mini pizzalar

Mayayı ılık sütü ve suyu karıştırıp eritin. İçine şeker koyup 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına aldıktan sonra sıvıyağ, yumurta ve un ilave edip yoğurun. Hamurunuz elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizdikten sonra ortasını elinizle açın ve istediğiniz içten koyun. 170 dereçe fırında kızarana dek pişirin. Peynir, zeytin, ıspanak, mantar, patates, domates, biber, kıyma, sosis, salam, sucuk gibi malzemelerden istediğinizi kullanabilirsiniz.

* 4,5 su bardağı un

* 1 su bardağı ılık su ve süt karışımı

* 1 kibrit kutusu kadar maya

* 1 kaşık tozşeker

* 1 yumurta

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* Biraz tuz

Mercimekli pilav

Mercimekleri ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Suyunu süzmek için süzgece alın. Üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye aktarın. Yaklaşık 25 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Bu arada kabuklarının çıkmamasına dikkat edin. Piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin. Ayıkladığınız ve bol suyla yıkadığınız bulguru ilave edin. Çok kısık ateşte gerekirse çok az sıcak su ilavesi ile pişirin. Son olarak sıvıyağı ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alın. Yanında omletle birlikte servis yapın.

* 1 kase yeşil mercimek

* Yeterince su

* Tuz, karabiber

* Kırmızı toz biber

* 1 kase pilavlık bulgur

* 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvıyağ

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mantarlı piliç çorbası   / 13-12-2005
 Piliçli makarna   / 12-12-2005
 Piliç tirit   / 11-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 09-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 06-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dedikoducu sosyetikler!
Sosyete defileye gitmiş, ya...
HAKAN & UTKU
Yapı denetim işleri
Başbakanımız Tayyip Erdoğan, "Din...
EMRE AKOZ
Nikah takıntısı
Melda Davran'ın, Aktüel dergisinin son...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mevsim salatası

Rendelediğiniz...
Erkekler dayak attıktan sonra kadınıyla sevişmek istiyor
Erkekler dayak attıktan sonra kadınıyla sevişmek istiyor
Bu ne yazık ki erkeğin doğasında olan bir duygu: Erkekler attıkları...
Amerika'ya gelin gitti
Amerika'ya gelin gitti
Tezcan-Mihrinur Yaramancı çiftinin Koç Holding'te çalışan...
Saçları Türk'e emanet
Saçları Türk'e emanet
Kia Rio'nun tanıtımı için İstanbul'a gelen dünyaca ünlü manken...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.