kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CIA Başkanı Goss, Hilton Oteli’ndençıkarken konvoyun arkasındaki araçbasın izlemesin diye yolu kapattı.Goss, Emniyet Genel MüdürüGökhan Aydıner’le görüştü.
Fehriye'nin iadesi için bize destek verin
Üç günde nasıl konuşuyorlar?

Fehriye'nin iadesi için bize destek verin

Başbakan ve Emniyet Genel Müdürü'yle ayrı ayrı görüşen CIA Başkanı'ndan, Sabancı'nın katil zanlısı Fehriye Erdal'ın iadesi için destek istendi. CIA Başkanı destek vereceklerini söyledi.

CIA Başkanı Porter Goss'tan, Belçika'da gözetim altında yaşayan Sabancı suikasti katil zanlısı Fehriye Erdal'ın iadesi konusunda destek istedik. Goss, Erdal'ın iadesi ve Roj TV'nin kapatılması için AB ülkelerinde girişimde bulunacaklarını bildirdi. CIA Başkanı Porter Goss, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'ın yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başbakan'la yapılan görüşmede MİT Müsteşarı Emre Taner de hazır bulundu. 55 dakika süren görüşmede, ağırlıklı olarak terörle mücadele üzerinde duruldu. Erdoğan, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi, Avrupa ülkelerindeki finans kaynaklarının kurutulması konusunda destek istedi. CIA Başkanı Goss, dün sabah Anıtkabir'e ziyaretinden sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne geldi. Buradaki görüşmeye ABD heyetinden 10 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 6 kişi katıldı.

ÖCALAN'I BİZ VERDİK
Bir saat 20 dakika süren görüşmede, El Kaide ve PKK terör örgütlerinin tasfiyesi, finans kaynaklarının kurutulması, bölge ülkelerinden İran'ın nükleer faaliyetlerinin önlenmesi gündeme geldi. Türkiye ile istihbarat ve bilgi paylaşımı konularında uyumlu hareket ettiklerini söyleyen CIA'nın 67 yaşındaki Başkanı Goss, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı CIA'nın teslim ettiğini hatırlattı. Kuzey Irak'taki silahlı PKK gruplarından kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getiren CIA Başkanı,silahlı PKK militanlarının diplomatik ve barışçı yöntemlerle dağdan indirilip silah bırakmalarının sağlanabileceğini ifade etti. Aydıner, Belçika'nın iade etmemekte direndiği Özdemir Sabancı'nın katil zanlısı Fehriye Erdal'ın iadesi konusunda yardımcı olunmasını istedi. Bazı Avrupa ülkelerinin, PKK'ya destek verdiğini dile getiren Aydıner, "Fehriye Erdal, merhum Özdemir Sabancı'yla birlikte 3 kişiyi tabancayla öldürmüş olmasına rağmen, 'tabanca tam otomatik değil" gerekçesiyle Belçika bu eylemi terör saymıyor. Böyle bir gerekçe kabul edilebilir mi?" diye sordu. CIA Başkanı'nın Fehriye Erdal'ın iadesi konusunda girişimde bulunacaklarını söylediği bildirildi. Görüşmelerde, PKK'nın yayın organı Roj TV'nin yayınlarının engellenmesi de ele alındı. Roj TV'nin Danimarka'dan yayın yaptığını hatırlatan Emniyet Genel Müdürü Aydıner, CIA Başkanı'ndan Roj TV'nin kapatılması için de destek istedi. CIA Başkanı Porter Goss'un da, Türkiye'nin taleplerini olumlu baktığı ve PKK'nın Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerinin sona erdirilmesi ve Roj TV'nin kapatılması amacıyla Avrupa nezdinde girişimde bulunacaklarını söylediği öğrenildi. Goss, saat 15.00'te ise Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede MİT Müsteşarı Emre Taner ile ABD Büyükelçisi Ross Wilson da bulundu. Erdoğan ile Goss'un görüşmesinde, TRT ve Anadolu Ajansı da dahil, hiçbirbasın mensubunun görüntü almasına ve fotoğraf çekmesine izin verilmedi. CIA Başkanı görüşmede, tüm dünyada barışın hakim kılınması için çalıştıklarını, ancak El Kaide gibi uluslararası terör örgütleriyle daha sıkı mücadele edebilmek için dost ve müttefik Türkiye ile daha yakın işbirliğine gitmek istediklerini vurguladı.

İRAN'A MÜDAHALE SEÇENEĞİ
Üst düzey bir yetkili, "Artık ABD'de terörle mücadele konusuna bizim gibi bakıyor. Türkiye'nin yıllardın savunduğu, 'senin teröristin iyi, benim teröristim kötü' mantığının yanlış olduğunu artık onlar da kabul ediyorlar" dedi. Başbakan Erdoğan'ın da dost ve müttefik olarak gördükleri ABD'yle eskiden olduğu gibi gelecekte de daha yakın işbirliğine açık olduklarını ifade ettiği öğrenildi. İran'ın elinde nükleer silahlar bulunduğunu, bunun Türkiye ve bölge devletleri için büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayan CIA Başkanı İran'ın, PKK ve El Kaide gibi uluslararası terör örgütlerine destek verdiğini savundu. Goss'un, İran'ın nükleer çalışmaları durdurma çağrılarına uymaması halinde hava saldırısı dahil askeri müdahale seçeneklerinin gündeme gelebileceğini söylediği, Türk tarafından buna ihtiyatlı yaklaştığı öğrenildi. Amerikalılar Suriye'nin Irak'taki direnişe destek verdiği ve bölgede terörist faaiyetleri desteklediği yönünde istihbari bilgileri Türk tarafına iletti.

Kadir ERCAN - Bülent AYDEMİR /ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye'den Fehriye atağı
 'Çifte diploma' dönemi
 Teziç: Yönetmeliğin iptali için yargıya başvuracağız
 Kara listedeki ceplere kapatma
 Türk Eğitim Sen: İşine gelen diplomayı kullanacaklar
 Aşkın doktorlarla mahkemede
 Böyle modern pazar Avrupa'da bile yok
 Şehr-i kültür-İstan(bul)
 Sayısal ikramiyesi her dakika artıyor
 Şemdinli Savcısı ölüm listesini doğruladı
 Dövizle askerlik duyurusu
 Edirne Belediyesi içkili alanları genişletti
 Türkeşler'i zamanaşımı kurtardı
 Polis, İstanbul'dan kaçmak istiyor
 Akmerkez'deki pasta kavgası notere patladı
 Hâkimler arası çekişme dava kilitledi
 Alçak klimaya ceza
YILMAZ ÖZDİL
Murtaza...
Hayatın gizemlerini Kurtlar Vadisi'nden...
FATİH ALTAYLI
Borcun yarısı ödendi
TMSF'yi kutlamak lazım. Bir kez...
UMUR TALU
Karıncalar
Dünyada çok karınca var tabii. Karınca...
ERDAL ŞAFAK
Ya av olmak ya da avcı
Başlık, 1985'te bir silah...
Varoşlara sıçradı
Avustralya'da ırkçılar ve Ortadoğulular arasındaki çatışmalar dış...
Kerkük'te yine seçim karmaşası
Irak'ta yarın yapılacak seçim direnişçi saldırıları durdurup...
Türkiye için kazan
Türkiye için kazan
Beşiktaş UEFA Kupası ikinci turunda son grup maçında Guimaraes...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu