kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Bedelli askerliği düşünüyoruz
Sidney Hatırası
TBMM'ye dilekçe yağıyor

Bedelli müjdesi

Başbakan Erdoğan: Bedelli askerlik konusunu Genelkurmay ile görüşüyoruz... Bu iş için uygun bir zamanlama bekliyoruz.

Başbakan, Sidney'den "bedelli askerlik" sinyali verdi... "Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile konuşuyoruz. 'Uygun zamanlama olması lazım. Bu zaman oluştuktan sonra size geliriz...' diyorlar. Arkadaşlarımızla değerlendireceğiz, nasıl yapabiliriz diye düşüneceğiz" dedi.

PARA BELİRSİZ YAŞ SINIRI 27
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu da Başbakan'a destek verdi... "Çok başvuru var... İnsanlar evlenmiş, iş sahibi olmuş... Bunlar dikkate alınmalı" dedi... Kaptanoğlu yaş sınırının 27 olarak düşünüldüğünü belirtti...

BUGÜNE KADAR 10 KEZ BEDELLİ YASASI ÇIKTI
İlk bedelli, 1927'de çıktı. 1999'da yaşanan depremin yaralarının sarılması için çıkartılan bedelli yasası, Meclis'in 10'uncu uygulamasıydı... Son bedelliden, kişi başı 15 bin Alman Markı ödeyerek 100 bin genç faydalanmıştı.


Erdoğan: Bedelli askerliği düşünüyoruz

Başbakan Erdoğan, Sidney'de bedelli askerlik isteyen Türkler'e "Milli Savunma Bakanlığımız ve Genelkurmayımızla görüşüyoruz" müjdesi verdi Erdoğan, fiyatın düşürülmesi ve bedeli ödeyenlerin hiç askerlik yapmaması önerileri de olduğunu belirterek, "Değerlendireceğiz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 günlük Yeni Zelanda-Avustralya gezisinin son gününde, Türk vatandaşlarının dört gözle beklediği bedelli ve dövizle askerlik konusunda sinyal verdi. Türkiye'ye dönmeden önce Sidney kentinde Türk vatandaşlarıyla biraraya gelen Erdoğan, bir vatandaşın bedelli askerlikle ilgili talepte bulunması üzerine, "Biz, bu konuyu Milli Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız ile görüşüyoruz. Uygun bir zamanlama olması lazım. 'Bu zaman olduktan sonra size geliriz' diyorlar" karşılığı verdi. Erdoğan, kendilerine değişik talepler de geldiğini belirterek, "Kimisi fiyatı düşürün, kimisi hiç askerlik yapmayalım, diyor. Arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Değerlendirdikten sonra nasıl adım atabiliriz diye düşüneceğiz" dedi. Başbakan, Türk vatandaşlarının çeşitli konulardaki sorularını da şöyle yanıtladı:

"ATATÜRK'Ü AŞMAK GİBİ BİR GAYRETİM YOK"
(Bir vatandaşın, "Radyoda dinledim. Bir profesör dedi ki, 'Türkiye, Atatürk'ten sonra liderini bulamadı.' Ama biz bulduk. Aradığımız lider işte karşımızda" sözleri üzerine)
"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal bizim bir liderimiz, önderimiz. Onu aşmak, geçmek gibi bir gayretimiz yok. Onu örnek almak gibi bir gayretimiz var. Hedefimiz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak."

KÜRTLER KARDEŞİM AMA "KÜRTLER" DİYEMEYİZ
("Kürtler" ifadesini kullanan bir gence)
"Bir defa 'Kürtler' diyemeyiz. Kürtler benim kardeşim, vatandaşım. Lazı da, Çerkezi de TC vatandaşlığını kabul etmiş. Her vatandaşıma ben eşit mesafede olmak zorundayım. Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Çerkez Çerkezliğiyle, Boşnak Boşnaklığıyla övünür. Herkes alt kimliğiyle övünebilir, bunu etnik anlamda söylüyorum. Ama bizi üstte bağlayan ortak bir paydamız var. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır."

GEZİ ELEŞTİRİSİNE YANIT MEHMET AKİF ŞİİRİYLE
(Yeni Zelanda ve Avustralya gezisini eleştirenlere, Osmanlı'nın Aceh'e yaptığı yardımı örnek göstererek)
"Aynı, tarihteki gibi dünyanın bir ucundan diğer ucuna sürekli fermanların hükümran olduğu bir ülke olsun. Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz / Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz"

KAÇAKÇILIK YAPANLARA BEDELİ AĞIR ÖDETECEĞİZ
(Türkiye'deki kayıt dışı ekonomiden şikayet ederek)
"Yılların alışkanlıkları var bu ülkede, sıkıntıları var. Kalkıp bu insanların kökünü kazımak mümkün olmuyor. Türkiye'de kayıt altı yüzde 40 düzeyinde. Geri kalan yüzde 60 kayıt dışı. Biz ülkeyi yüzde 40'la yönetiyoruz. Yüzde 60 belli değil. Şimdi onları da alacağız. Vergi indirimine gittik, cezaları ağırlaştıracağız. Kaçakçılık devam ederse biz de çok ağır cezalar getiririz. Bunun bedelini ödetiriz dedik."

"ANNEM OKUMA YAZMA BİLMEZDİ"
(Gurbetçilere çocuklarını okutmaları konusunda uyardı)
"Rahmetli babam sadece okuma yazma bilirdi, annem onu da bilmezdi. Ama beni okuttular. Yeni nesil olarak, kardeşler olarak çocuklarımızı okutuyoruz. Artık boş atmak yok. Dolu atmamız lazım."

SEZER'DEN ŞİKAYETE: DAHA NE DİYEYİM!
(Bir gencin, "Sizin çok sevdiğiniz Cumhurbaşkanımız kadın hakları daha çok gelişsin diyor. Ama neden türbanlıları okullara almıyor?" sözleri üzerine)
"Sen sorunun cevabını verdin, daha ne diyeyim? Bu sıkıntıyla ilgili toplumda mutabakat büyük ölçüde var. Ama Parlamento'da bu mutabakat istenildiği ölçüde yok. Orada da bu başarıldığı anda inanıyorum ki biz bu işi çözeriz. Hayırlısıyla inşallah çözeriz." Erdoğan, "İnşallah 2008 senesinde Abdullah Gül Başbakan, siz de Cumhurbaşkanı olursunuz" dileğine ise, yanıt vermemeyi tercih etti.

ÜLKÜCÜ OLDUĞUN BELLİ OLUYOR!
(AK Parti'ye alternatif arayışları olduğunun söylenmesi üzerine)
"Şu anda kendini alternatif görenler çıkabilir. Ama biz alternatifimizin olmadığını söylüyoruz. 2006'da seçim filan da yoktur." Erdoğan, "Türkiye'de Murat Belge'ye, Orhan Pamuk'a yer var da neden Fetullah Gülen'e yok?" diye soran bir vatandaşın, "Ben ülkücüyüm" diye eklemesi üzerine ise, "Belli oluyor" demekle yetindi.

BÜLENT AYDEMİR - SIDNEY


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ecevitler'in yönetim sırları
 Arınç: Genelkurmay'ın üslubu ölçüsüz, orantısız
 Sezer'in TRT bilmecesi
 Solda yenilenme ve alternatif arayışı
 Bahçeli: Ne hazin Başbakan'ın destekçisi İmralı
 Musa Anter anısına anıt
MAHMUT ÖVÜR
'Siyasetçi kendini kral gibi görüyor'
CHP Genel Başkanı...
MUHARREM SARIKAYA
Her vekilin bir hikâyesi
AK Parti'nin bir hafta içinde...
YAVUZ DONAT
Haymana kaplıcaları
Haymana denilince akla...
'Elit' müzik yapacak
İclal Aydın'la yaşadığı aşkla gündeme gelen yazar Tuna Kiremitçi...
Ankara'da köpek dehşeti
4 yaşındaki Eren, oynamak istediği kurdun saldırısına uğradı. Birçok...
'Kozmetik reform' eleştirisi
'Kozmetik reform' eleştirisi
Hakkında "Türklüğe hakaret" suçlamasıyla dava açılan yazar Orhan...
İnsan haklarına buruk kutlama
İnsan haklarına buruk kutlama
Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerle kutlanırken, Şemdili'ye giden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu