kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakan Atilla Koçun sergiyi şu ana kadar gezmemesi tepki topladı.
Politikacılara Picasso sitemi

Sabancı Müzesi'nde bugüne dek 10 bin ziyaretçi ağırlayan "Picasso İstanbul'da" sergisini Sezer ve Baykal dışında, Kültür Bakanı dahil hiçbir politikacı gezmedi. Müze Müdürü Öncel, "Halkın ilgisinin siyasilere mesaj vermesini umuyoruz" dedi.

Picasso'nun da çok umrundaydı

Türkiye'de büyük heyecanla karşılanan ve şu ana kadar 10 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği İstanbul-Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılan "Picasso İstanbul'da" sergisini Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dışında devlet erkanından ziyaret eden olmadı. İşadamı Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine gerçekleştirilen ve 24 Kasım'da kapılarını açan sergiyi Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Hanım beşinci gününde ziyaret ederken, Deniz Baykal ise 2 Aralık günü müzeyi gezdi. İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler de bir grup hanım arkadaşıyla sergiyi gezenler arasındaydı.

'BELKİ ÇOK YOĞUNLARDIR'
Picasso Sergisi'nin tanıtımını üslenen Sabancı Holding Halkla İlişkiler birimi, serginin davetiyelerini, TBMM başkanından bakanlara, milletvekillerinden askeri erkana kadar tüm protokole göndermesine rağmen siyasilerden şu ana kadar sergiye ilgi gösteren olmadı. Okulların resim sergilerinin açılışlarına bile katılan ve "Resim sanatı uluslararası kültürel iletişimin en etkin köprülerinden biridir" şeklinde demeçler veren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un hafta sonu İstanbul'da olmasına karşın Picasso sergisini ziyaret etmemesi de dikkatlerden kaçmadı. Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Başbakan ve bakanların sergiye şu ana kadarki ilgisizliği hakkında "Belki çok yoğun işleri vardır" şeklinde yorum yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Tarihi Kentler Birliği İstanbul Buluşması" nın açılışını yapmak için geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'daydı. TBMM Başkanı Bülent Arınç da İstanbul'a gelerek bu organizasyonun kapanış konuşmasını yaptı. Bakan Nimet Çubukçu veİstanbuldaki Picasso sergisini Cumhurbaşkanı Sezer ve CHP lideri Baykal dışında devlet erkânından ziyaret eden olmadıDışişleri Bakanı Abdullah Gül de hafta sonu İstanbul'a gelenler arasındaydı. Ancak hepsi de yoğun programları nedeniyle Sabancı Müzesi'ndeki sergiye vakit ayıramadı. Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Öncel, halkın sergiye ilgisinin siyasilere bir mesaj vermesini umduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Umarım halkın gösterdiği bu ilgi devlet bütçesinde kültüre ayrılan bütçeyi arttırır. Türkiye gibi önemli kültür miraslarına sahip bir ülkede kültüre ayrılan bütçe çok az çünkü."

'GELMEMESİNE HİÇ ŞAŞIRMADIM'
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Kocan, siyasilerin ilgisizliğine şaşırmadığını ifade ederek, "Siyasal kadrolarımız sanat ve kültür algısı bakımından yaşadığımız çağı henüz algılamış değiller ki bu bizim temel sorunlarımızdan biridir. Türkiye'ye bir Picasso sergisi getirmek, Türkiye kültür ortamı açısından olağanüstüdür. Sayın Kültür Bakanı'nın bu konuyla ilgilenmemesi beni çok şaşırtmadı. Çünkü ben sayın Kültür Bakanı Atilla Koç'un ismini bakan olduğu zaman duydum. Siyasi iktidarların bu anlamdaki tercihleri uzmanlık alanlarına dayanmak zorundadır. Bence siyasal iktidarımız, Picasso Sergisi'ni düzenleyenler karşısında, çok ilgili davranmalılar diye düşünüyorum" diye konuştu. Ressam Habip Aydoğdu ise siyasilerin bu konularda daha duyarlı olması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: "Türkiye'de, duyurusu en iyi yapılmış sergiye bu kadar duyarsız kalınıyorsa diğer etkinliklerin halini düşünemiyorum. Halka inmedikçe bu işler gittikçe zorlaşıyor. Bunlar düğüne, nikah törenlerene koşturuyorlar ama böyle yaratıcı etkinliklerde onları göremiyoruz."

Semra PELEK / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AK Parti yoksulluk ve yolsuzlukta yetersiz
 Liselerin ÖSS karnesi sıfırcı öğrenci gibi...
 Bir değil 4 'Fidan' şehit
 Bazı Türk şirketleri FBI'nın kara listesinde
 'Kendini ihbar eden' müdür yardımcısına altı ay hapis
 Katilleri 6 yıl yattı çıkıyor
 Çok geç olmadan bu sese kulak verin
 Terör, Vali Gürbüz'ün peşini bırakmıyor
 Silopi'de peş peşe üç patlama
 Bingöl'de 5.3'lük deprem
YILMAZ ÖZDİL
Dönülmez akşamın ufkundayız azizim
İçki yasaklanabilir.
ALİ KIRCA
Meydan siyaseti!..
Sabaha karşı biten Siyaset...
FATİH ALTAYLI
Ak, Ak, Ak
Birkaç gündür "gücünün çok üzerinde" bir...
ERDAL ŞAFAK
Yolsuzluk ve siyaset
"Hükümet yolsuzlukla mücadelede...
MEHMET ALTAN
Aman petrol, canım petrol...
Geçen hafta cumartesi günü...
'Gestapo'nun suçlu avı tam 6 yıl sürdü
Hırvat savaş suçlusu Gotovina'nın yakalanmasındaki en büyük pay,...
'Yok etmek istiyor'
İran lideri, "Çok istiyorsanız İsrail'i Avrupa'ya taşıyın" diyerek...
Tek yol galibiyet
Tek yol galibiyet
Lider F.Bahçe'nin 4 puan gerisinde olan G.Saray ile zirveden 14 puan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu