kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tigana olsa Carew kalırdı
Bu takımdan iki takım çıkarırım biri 1. diğeri 2. olur

Tigana olsa Carew kalırdı


Kıvanç Oktay Norveçli yıldız John Carew'in gidişini değerlendirdi: "Bosque gidince kalmak istemedi, bağlasanız durmazdı. Belki o dönemde Tigana gelseydi, durum farklı olurdu. Carew gitmeyebilirdi".

SABAH sordu, Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu ve Asbaşkanı Kıvanç Oktay cesurca yanıtladı. İşte ses getiren röportajın devamı...

* Bosque'nin gelişi mi gidişi mi hataydı? Ya da hata sizde miydi?
Del Bosque iyi bir tercihti. Kariyer, bilgi ve tecrübe olarak büyük bir teknik adamdı. Orada tek eksikliğimiz yanına bir Türk yardımcı veremedik. Kabul ettiremedik, bu bizim hatamızdı. Belki uyum sağlayamadı. Çok iyi bir insandı. Ama yapısı daha farklı ve içine kapalı bir insandı. Biz de çabuk başarıya ulaşmak istiyorduk. Dayansaydık sabretseydik daha farklı olabilirdi. Şimdi ne dersek boş olur. Del Bosque döneminde en büyük hata Juanfran'dır. Israrla isteyince aldık. Hocanın istediğini almayacak mıydık? Başarısız bir transferdi.

* Carew'i sattınız. Rıza hocanın istemediği Ailton'u aldınız. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?
Del Bosque gittikten sonra Carew devre arasında gitmek istedi. Kendisine "Sezon sonunda iyi bir talep gelirse yardımcı oluruz" dedim. Carew sezon sonuna kadar iyi çalıştı, oynadı. Kafasında burayı bitirmişti. Bağlasanız da durmazdı. Biz 7.6 milyon euroya, aldığımızın iki katına verdik.

* Anelka da gitmek istedi ama Fenerbahçe ikna etti. Yönetim zafiyeti yok mu?
Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Belki o zaman Tigana olsa farklı bakardı. Biliyorsunuz, yabancıların olaya bakışı daha farklı. Biz Carew'i iyi fiyata sattık, iyi ki sattık. Bu yılın transferlerini bedavaya getirdik.

* Sinan Engin olayının iç yüzü nedir?
23 yıllık arkadaşım. Olumsuz bir şey söylemem mümkün değil. "Sinan Engin gelsin" önerisi benden gelmedi. Dürüstçe söyleyeyim. Başkanın önerisiydi. Gelmemesi konusunda da tavrım olmadı. Rıza hoca sıcak bakmadı. Teklif yapılmıştı ancak olumlu cevap gelmeden operasyon durduruldu.

* Fransız teknik direktör Jean Tigana geldi, bütün sorunlar çözüldü mü?
Başarının en büyük etkenlerinden biri hoca... Tigana takımı disipline ediyor, kendini sevdiriyor. Görseniz inanılmaz bir olay. Belki ligde şu anda kötü yerlerdeyiz ama göreceksiniz, bu takım daha iyiye gidecektir. Futbolcu da Tigana'ya inanıyor. Son dönemde heyecan, motivasyon gitmişti. Her şey yok olmaya başlamıştı. Her şey yok olunca hedefler yok olmaya başlamıştı. Tek tek sebeplere girmiyorum ama Beşiktaş yönetimi küçük hatalar dışında üzerine düşeni yapmıştır. KAZIM KANAT'LA SORUN YOK

* Del Bosque, Rıza Çalımbay ve de şimdi Tigana'da yükseliş var. Yine aynı periyot yaşanmasın?
Ondan sonrası işte hocaya bağlı. Takımı bir yere getirdikten sonra orada tutmak gerek. İhtiyaçlarını belirler ve yönetime getirir. Rıza hoca bize bu şekilde geldi. İstediği oyunculardan, Ersen Martin dışında hepsini aldık.

* Tigana deyince gözlerinizin için gülüyor?
Evet gülüyor. Tigana'ya çok güveniyorum. Beni bile gerçekten motive etti, rahatlattı. Sadece o değil, yardımcılarını görüyorum, olaya nasıl sahip çıktıklarını görüyorum. O çocuklar kötü olayları hak etmiyor, en gencinden en büyüğüne hiçbiri kötü niyetli değil. Futbolcularla yaşadığım olaylar var ki, bunları kimse bilmiyor. Tigana geldikten 1 hafta sonra gerçekten herkesin, futbolcuların gözlerinin içinin güldüğünügördüm.

* Tigana deyince kafanızda ne canlanıyor?
Disiplin, çalışma, inanç ve hırs. Ama aklın önüne geçmeyen hırs. Ne yaptığını biliyor. Örneğin en ilginci, Ümraniye'de yemekler değişti. Ümraniye'ye balık girmezdi. 4 gün balık yeniyor. Bilimsel olarak açıkladılar. Çok kırmızı et yenen bir yerde sakatlığın çok olduğunu açıkladılar. Kişinin karakterine uygun çalışma programı yapıyor. Ümraniye'de yatıp kalkıyor, PAF B genç takımını izliyor. Tigana ve ekibi varken gözüm arkada kalmıyor.

* Kazım Kanat'la probleminiz var mı?
Hiçbir problemim yok. Hiçbir sorunum olmadı. "Merhaba" dışında bir diyaloğum da olmadı. Ama maalesef futbol ve sporla alakası olmayan konulara girip olayı saptırdığı için tepkimi dile getirdim. Onu da hiçbir zaman kendi yaptığı tarzda yapmadık. Ben her türlü sportif eleştiriye açığım. Ama diğer konulara girdiğiniz zaman...

* Demirören'in istifa krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok şaşırdım tabii. Olayı duyduğumda yurt dışındaydım. Bana başkanın televizyondaki durumunu, sigara içtiğini söylediler. "25 yıldır tanıdığım bir insan ve televizyonda asla sigara içmez. İşin içinde başka bir şey var, kesin iyi niyeti suiistimal edilmiştir" dedim. Sonra kendisi de açıkladı.

* Tigana'ya da aynı şekilde transfer şansı verecek misiniz?
Kesinlikle vereceğiz. Takımla ilgili düşüncelerini söylemeye başladı. Asıl raporu devre arasında verecek. En büyük avantajımız kadroda 3-4 genç oyuncu bulunduracak. Rakam vermek doğru değil. Hoca karar verecek. Sözleşmesi biten futbolcular da olacak.

* Ailton'u gönderecek misiniz?
Hoca ne derse o olacak. Bu hocanın en güzel tarafı hiçbir yerde boş boş konuşmuyor. Şu ana kadar direkt bir futbolcu ismi vermedi. Eğer Ailton kendini toparlamazsa iyi bir golcüye ihtiyacımız var. Ailton'u gol atması için aldık. Böyle devam ederse ve talip olursa Ailton'u devre arasında da satabiliriz. Birçok yerli ve yabancı oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Bunları da göz önünde bulundurarak hangisiyle yolumuza devam edeceğimize Tigana'nın raporu doğrultusunda karar vereceğiz. Devre arasında ya da sezon sonunda olabilir.

İBRAHİM AKIN PAHA BİÇİLMEZ
* Sergen Yalçın ne olacak? İbrahim Akın'a ne fiyat biçiyorsunuz?
Sergen'i "gitti" diye basından izliyorum. Yoksa bizim için "kaldı." Hoca Sergen'i beğeniyor. İbrahim Akın da geldiğinde kötü transfer denilen 13 kişinin içindedir. Ben bugün değer biçemiyorum. Biçebilenler biçsin.

* Ümit Karan ya da Tümer takası hiç gündeme geldi mi? Böyle bir takas önerir misiniz?
Kesinlikle hayır. Tümer'in bu sene sözleşmesi bitiyor. Her zaman Tümer'le anlaşmak isteriz. Anlaşırız. O da Beşiktaş'ı bırakıp bir yere gitmez. Ancak herhangi bir oyuncuyla takası diye bir şey söz konusu değil. Ümit Karan'dan da hiçbir istek gelmedi. Gündemimizde de kesinlikle yok.

* Tigana'nın kaderi nasıl olacak?
Yüzümde bir rahatlama var. Hocaya inanıyorum. Lucescu'ya da inanıyordum. Daum döneminde de kısa süre görev yaptım. Lucescu dışında bana hiç kimse bu derece inanç vermedi. Tigana ile kesin başarılı olacağımıza inanıyorum. Yeter ki çelme takmayalım.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Satranç tahtası
 Kazanacağız
 Padişah gibi yönetmem
 Canaydın: Yakın takipteyiz
 Göster dehanı
 Bravo Efes
 Sami Yen'e yabancı değilim
 En ciddi sınav!
 Dev derbinin hakemi Çakır
 Necati'nin yükü ağır
 Ergün yetişirse Orhan Ak stoper
 Başkan'dan inciler
 Atay Aktuğ: Aday değilim
 Federasyonda kritik toplantı
 Banvit güldü
 F.Bahçe ezdi, geçti
 Anelka için seferberlik
 Grip Salgını!
 Günün içinden
 Dünkü Sonuçlar
REHA MUHTAR
Özhan Canaydın hedef saptırıyor
G.Saray Başkanı...
LEVENT TÜZEMEN
Yöneticimiz uyuyor mu?
Yıllar önceye dayanan, şimdi de...
KAZIM KANAT
O primi almayın geri verin!
Bir tane yürekli futbolcu...
KEMAL DİNÇER
Kopya çekmeyin...
Şampiyonlar Ligi'nde M.United'ın...
RECEP GİRGİN
Hazarfen ve Free Fighter
1.AYAK: İstikrarlı...
Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
İçişleri Bakanı Aksu, "Bakanlığımca valilerden kırmızı sokaklarla...
Üstü örtülü gelişme
Üstü örtülü gelişme
Aksu "yasak değil, tespit" diyor... Doğrudur. Ancak içkili yerler...
'Figüran' mankenler
'Figüran' mankenler
Aysu Baceoğlu içini, Türkiye'nin en genç magazin dergisi "Kumsal"a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu