kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal Malatya'da

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ishal vakalarıyla ilgili inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

Özel bir uçakla Erhaç Havaalanı'na gelen Deniz Baykal'ı, CHP Malatya milletvekilleri Muharrem Kılıç, Mevlüt Aslanoğlu, İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe ve çok sayıda partili karşıladı.

Baykal, Malatya halkına geçmiş olsun dileğinde bulunmak için kentegeldiğini söyledi. Baykal'ın kente hareketi sırasında basın mensuplarını taşıyan minibüsün, konvoydaki bir otomobile çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.

VAN'DA
BİRLİK MESAJI


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'de birbirinden farklı etnik kimliklere sahip olan insanlar, bir ve tek millet olarak kardeşçe yaşıyorlar. Bunu sıkıntıya sokacak, güçleştirecek bir ayrıma zemin hazırlayacak değerlendirmeleri yapmak Başbakan'a uygun düşmüyor'' dedi.

Hakkari ile Yüksekova ve Şemdinli'deki incelemelerinin ardından geceyiVan'da geçiren Baykal, sabah erken saatlerinde Kahvaltıcalar Sokağı'nagiderek kahvaltı yaptıktan sonra özel uçakla Van'dan ayrıldı. Ferit Melen Havaalanı'nda gazetecilere açıklama yapan Baykal, kimliklere saygı gösterilmesi, bu konuda sorumlu ve dikkatli davranılması gerektiğini ifade ederek, bölgede etnik kimliğe dayalı bir ayrımcılık peşinde koşanların yanlış yaptığını, bunun bölgeye ve memlekete yarar sağlamayacağını bildirdi.

Başbakan'ın bu konuda yanlış yaptığını savunan Baykal, konuşmasınışöyle sürdürdü:

'' Türkiye'de birbirinden farklı etnik kimliklere sahip olan insanlar bir tek millet olarak kardeşçe yaşıyorlar. Bunu sıkıntıya sokacak, güçleştirecek bir ayrıma zemin hazırlayacak değerlendirmeleri yapmak Başbakan'a uygun düşmüyor. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Bunu ifade etmek istiyorum.

Bu bölgede yaşayan insanlar ayrımcılık peşinde değiller. Onlar kendilerine saygı gösterilmesini, kimliklerine değer verilmesini ve bir yurttaş olarak haklarının sağlanmasını istiyorlar. İş, yatırım, hizmet istiyorlar. Ekonomik sorunlarının çözülmesini istiyorlar. Bu konuda çok haklılar. Yapılması gereken de budur.'' Etnik ayrımcılık teşvikinin bu bölgeyi huzursuzluğa sokacağını ifade eden Baykal, burada yaşayan insanların ezici çoğunluğunun da bu anlayışa sahip çıktığını belirtti.

Herkesin, ''artık sen ayrısın'' denilircesine yapılan kimlik vurgulamasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden Baykal, ''Evet, herkesin kendi kimliği var ama işi orada bırakalım, başka meseleleri çözelim. İşsizliği çözelim, yoksulluğu, çözelim, bölgeye hizmet getirelim. Haklarımızı alalım. Bu arayış içinde olalım. Bu bizim yaklaşımımızdır'' diye konuştu.

'YYÜ REKTÖRÜ GERİLİMİN İÇİNDE'

Bölgedeki çalışmalarının ikinci ayağında ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Baykal, bukonuyla ilgili olarak hukukun tehlikeli bir biçimde siyasallaştırıldığını, siyasi amaçlı müdahalenin adli sistemi sıkıntıya soktuğunu bildirdi.
Baykal, şimdiye kadar yapılan yanlışların 14 Aralık'ta Van Adliyesi'nden yapılacak duruşmayla son bulmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Bir gazetecinin, ''Bazı gazetelerde Rektör Bey'in sürekli ağladığı söyleniyor. Siz nasıl gördünüz?'' sorusu üzerine Baykal, şunları söyledi:
''Evet çok büyük bir gerilimin içinde. Aynı koşullarda bir başka kişi intihar etti. Onurlu, şerefli bir insan böyle bu kadar ağır suçlama karşısında ister istemez sarsılır. Elbette o da sarsılmış. Toplumun pek çok kesiminin uygulamaları doğru değerlendirmesi, kendisini saygıyla desteklemesi ona güç katıyor. Ben önümüzdeki duruşmada bir olumlu karar çıkacağını ümit ediyorum.''

''Rektör Aşkın, duruşmaya katılacak güçte mi?'' sorusunu da Baykal, ''Yargı usulleri çerçevesinde gıyabında duruşma yapılabilir, yapılmayabilir. Yani ruhsal durumu elverirse doktorlar da izin verirseelbette çıkar, ama böyle bir talebi, böyle bir zorunluluğu var mı bilemiyorum. Gıyabında bir karar olacaksa daha iyi olur'' şeklinde yanıtladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CIA uçakları için Meclis Araştırması isteniyor
 Şirin'den Org Özkök'e mektup
 Aşkın monitörle mahkemeye gidecek
 AK Parti'de ipler geriliyor
 Avustralya'da ikinci Gelibolu krizi
 Avukattan ilginç deprem savunması
 Yurtta izinsiz Kuran kursu
 Büyükanıt ABD'ye gidiyor
 Gazeteciler yargılandı
MUHARREM SARIKAYA
Mumcu: Yüzyılın soygunu...
Kontrat Devri ihalesi ile...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Şemdinli'de umut
Sahne 1: Deniz Baykal'ın Şemdinli,...
YAVUZ DONAT
Toplum ve polis
Emniyet'ten geldiler... Bir hanım, bir...
Olay gecesi polis kapıda bekliyormuş
Zeynep Tokuş ile jinekolog doktor kocası Alp Nuhoğlu arasındaki dayak...
Doktorları açığa alıp özele destek verdiler
Zeynep Kamil'deki tüp bebek skandalı büyüyor. Merkezde çalışan...
Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
İçişleri Bakanı Aksu, "Bakanlığımca valilerden kırmızı sokaklarla...
Üstü örtülü gelişme
Üstü örtülü gelişme
Aksu "yasak değil, tespit" diyor... Doğrudur. Ancak içkili yerler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu