kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Etnik müziklerimizi dünyaya duyurdular
Etnik müziklerimizi dünyaya duyurdular
Orhan Gencebay'la çalışmayı isteriz

Etnik müziklerimizi dünyaya duyurdular

Dünyanın en güçlü plak şirketleri arasından sıyrılarak, 'en iyi 10' listesine giren Doblemoon'un ortağı Ahmet Uluğ, "Yurtdışında ciddi bir saygınlığımız var" diyor. Uluğ başarılarını doğru adımlar atmalarına bağlıyor.

Mercan Dede, Baba Zula, Burhan Öçal, Hüsnü Şenlendirici, Orient Expressions, Replikas, Laço Tayfa, Buzuki Orhan Osman gibi grup ve sanatçıların plak şirketi 'Doublemoon', ekim ayında İngiltere'nin Newcastle şehrinde düzenlenen WOMEX adlı organizasyonda (World Music Expo) etnik müzik alanında dünyanın en iyi 10'uncu plak şirketi seçildi. Bünyesinde herhangi bir popstarı ve halkın gözdesi bir arabeskçi barındırmayan plak şirketi, etnik müzik yapan sanatçılarla çalışıyor. 'Doublemoon'un bu başarısının arkasındaki en önemli isim olarak da şirketin sahiplerinden Ahmet Uluğ gösteriliyor. Uluğ'la uluslararası başarıları hakkında konuştuk:

'KENDİMİZİ TANITTIK'

* Sanatçılarınızın albümleri dünyanın her yerinde satılıyor. Dünyanın her yerinde konserler veriyorlar. Ve bunun sonucunda plak şirketiniz 'Doublemoon' etnik müzik dalında dünyanın en iyi 10. plak şirketi seçiliyor. Bunu nasıl başardınız?
Doublemoon'un kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçti. Biz, yurtiçine değil yurtdışına uygun ürün üretmek için yola çıktık. Bunun için de gerekli adımları attık. Nedir bunlar? Yurtdışındaki fuarlara katılıp ürünlerimizi tanıttık. Her ülkede dağıtım ağı kurduk. Dünya pazarında promosyon yapmak için ajanslarla ve kişilerle çalıştık. Yine sanatçılarımızın yurtdışındaki konserlerini organize edecek ajanslarla çalıştık. Tüm yurtdışı fuarlarında kendimizi pazarladık.

'TEK BAŞINA DEĞİLİZ'

* Doublemoon yurtiçinden çok yurtdışında tanınıyor diyebilir miyiz?
Yurtdışında ciddi bir saygınlığımız var. 'Doublemoon' tek başına bir plak şirketi değil. Bünyemizdeki diğer şirketlerle sinerjisi var. 'Pozitif' adlı şirketimiz Rock'n Coke'un aralarında olduğu birçok festivali düzenliyor. 'Edition' adlı şirketimiz sanatçılarımızın haklarını koruyor. 'Babylon' adlı kulübümüzde de sanatçılarımız konser veriyor. Biliyorsunuz, korsandan dolayı plak şirketleri zor durumda. Bizim diğer şirketlerimiz sayesinde Doublemoon ayakta duruyor.

'BAŞKA BİR DÜNYADAYIZ'

* Sanatçılarınız yurtdışında çok tanınıyor. Bunu da kendi öz müziklerimizle başarıyorlar. Türkiye'de birçok sanatçı İngilizce şarkılarla, pop ve R&B tarzı şarkılarla tanınmaya çalışıyor. Siz bu tarz yolları benimsemiyorsunuz değil mi?
Kesinlikle. Zaten onu yaparak hiçbir yere gelemeyiz. Biz caz müzik tutkunuyuz. Ama gidip caz müzikle yurtdışına açılmak istemiyoruz. Bir Türk'ün caz söylemesi yavan olur. Biz kendi karakteri olan, giydiği kıyafeti iyi taşıyan, yakışan kıyafeti giyen bir ürün çıkarmaya çalışıyoruz. Bu ürünün bir kopya değil de öz olması çok önemli.

* Çok popüler sanatçılarla da çalışmıyorsunuz. Bu şirket politikası mı? Biz zaten pop müzikten pek anlamıyoruz. Bizim sanatçılarımız daha çok yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Bizim albümlerimiz de daha çok enstrümantal albümler. Biz istiyoruz ki yaptığımız albümler 20 sene sonra da dinlensin. Klasik olsun. Bir anda moda olup unutulmasın. Sabun köpüğü gibi olmasın. Bildiğiniz gibi plak şirketlerinin yüzde 90'ı İMÇ'de. Biz İMÇ ile aynı çizgide değiliz. Başka bir dünyadayız.

* Müslüm Gürses'i modernize edip yurtdışına sunamaz mısınız? Bunu önce Müslüm Gürses'in kendisinin istiyor olması lazım.

ZAFER AKBAŞ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Minik Serçe'den eski şirkete dava
 Dalışından ilham aldı balık kızı model yaptı
 Devler eski rollerine ayakta alkış tuttu
 Gizemli erkek beyni!
 Keyif rehberi
AYŞE ÖZYILMAZEL
Popo kaldıran jean!
Müjdemi isterim kızlar! Paris...
HAKAN & UTKU
Filmlerden etkilenenler
Sadece bizim ülkemizde değil tüm...
ATİLLA DORSAY
Anılar yeniden canlanıyor
Hayatımın tiyatrodaki en tuhaf...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Beyaz...
Kimne derse desin annelik hakkınız
Kimne derse desin annelik hakkınız
Hangi yaşta olursa olsun, çocuk sahibi olmak için hem maddi hem...
Dostlarından Pezzotti'ye anlamlı veda
Dostlarından Pezzotti'ye anlamlı veda
Bir süre sonra görev süresi dolacak ve ülkesine dönecek olan İstanbul...
Kalbe yarar bir defile
Kalbe yarar bir defile
Ünlü mankenlerin sunumuyla gerçekleşen 'İyi Kalpli Olun' temalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.