kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antalya'nın her yeri içkili alan!
CHP'den soru önergesi
"Türkiye'de gündem içki ile işgal ediliyor"

Antalya'nın her yeri içkili alan!

Antalya İl Genel Meclisi, ilçelerdeki tüm alanların içkili yer bölgesi olmasını kararlaştırdı.

Bilal Özgür başkanlığında toplanan Antalya İl Genel Meclisi'nde içkili yer bölgeleri konusunda ele alındı. Toplantıda tüm meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen kararda, şöyle denildi:

''İlimiz İl Genel Meclisi Çeşitli İşler Komisyonu tarafından ilimiz Kemer, Kumluca, Demre, Finike, Korkuteli, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde, önceki uygulamalarda olduğu gibi, İl Genel Meclisi'nin yetki ve sorumluluk alanında kalan ve adı geçen
yönetmeliğin 30. maddesinde sayılan kısıtlayıcı hükümlere uyulmak, ve mülki idare amirlerinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşlerine de uygun olmak kaydıyla bu ilçelerin sınırları içerisindeki tüm alanların 'içkili yer bölgesi'' olarak tespit edilmesi, tüm meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.''

İL GENEL MECLİSİ'NDE GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLÜRKEN, SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Antalya İl Genel Meclisi'nde, ilçelerde tüm alanların içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesine karar verildi.

Antalya İl Genel Meclisi, Bilal Özgür başkanlığında toplandı. Çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantı, geçen haftaki özet tutanağın okunmasıyla başladı. Toplantıda, içkili yer bölgelerini kapsayan gündem maddelerinin birleştirilmesi için iki ayrı önerge verildi. Bu önergelerin kabul edilmesiyle, maddeler birleştirildi.

Toplantıda daha sonra, Antalya İl Genel Meclisi Çeşitli İşler Komisyonu Başkanı Ayşe Güliz Yılman, hazırladıkları raporu okudu ve ilçelerde tüm alanların içkili yer bölgesi olarak belirlendiğini kaydetti.
Komisyon raporunun okunması üzerine gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

'HAYAL MAHSULÜ BU OLAYA İLGİ GÖSTERİLDİ'

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Yalçınkaya, Antalya'nıniçkili yer bölgesi gibi suni yaratılan tartışmalarla değil, ilin hizmetleriyle gündeme gelmesini istediklerini söyledi. ''İçki yasağı konuluyor'' şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Yalçınkaya, şöyle konuştu:
''Gerçekte olmayan, hayal mahsülü bu olaya ilgi gösterildi. İl genel meclisimiz daha önce yapılan uygulamaların dışında başka bir uygulama yapmamaktadır. Eskiden serbest olan bir şeyin kısıtlanması söz konusu değildir. Niye bunu tartışıyoruz? Burada kurumlararası yetki söz konusudur. Bu olay çok rutin bir işlemdir. Antalya'nın hizmete ve hizmet için kaynaklara ihtiyacı varken, AK Parti böyle bir suni gündem yaratmadı. Bu, diğer arkadaşların ön yargılarından dolayı gündeme geldi.''

Ortada bir yasaklamanın olmadığını ifade eden Yalçınkaya, ''Bir bardak suda fırtına kopartılıyor'' diyerek, ''Turizm bölgesinde yasakçı bir zihniyet olan böylesine şuursuz bir karar alacak kadar şuursuz değiliz'' şeklinde konuştu.

CHP SÖZCÜSÜ

CHP Sözcüsü İsmet Uysal da, demokrasinin özünün, yapılan yanlışlığın düzeltilip doğru yolun bulunması olduğunu söyledi. İçkili yer bölgeleri tespiti olayının, 'hiçbir şey yok' şeklinde nitelendirilmesinin hoş olmadığını, İl Genel Meclisi'nin almış olduğu kararı takdirle karşıladıklarını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

''21. Yüzyıl'dayız. AB'ye girdik, giriyoruz. Ülkemizde 10 milyon işsiz var. Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Böyle sorunlar varken, Antalya'da içkili yer bölgesi tartışmaları hiç de hoş değil. Biz 'her yerde içki içilebilsin' diyoruz. Türkiye'de ve Antalya'da 'içki içme sorunu yok' diyoruz. Antalya'nın asfaltsız, susuz köyleri var. Bunlarıtartışalım. Herkesin bu karardan pay çıkarması lazım. Antalya'da 'kırmızı bölge', 'yasaklı bölge' olmayacağını alacağımız kararla göstereceğiz.''

CHP Genel Meclis Üyesi Aydın Özer ise içkili yer bölge tespitinin suni bir gündem maddesi olmadığını, laik Cumhuriyet'e ve sisteme AK Parti tarafından küçük bir aşı operasyonu yapılmak istenirken kamuoyu ve basın tarafından suçüstü yapıldığını ileri sürdü. Özer, ''Basın ve kamuoyu ilgili göstermeyip, tartışılmasaydı, bu operasyon yavaşça gerçekleştirilecekti. Şimdi operasyonda enjektör geriye çekildi'' diye konuştu.

'AK PARTİ'NİN KIRMIZI NOKTA DÜŞÜNCESİ YOK'

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve MÜSİAD Antalya Şube Başkanı İbrahim İşlek de, İl Genel Meclisi'nin, almış olduğu bu kararla Antalya'da içki yasağı olmadığını ortaya koyduğunu bildirdi.
İşlek, İl Genel Meclisi üyelerinin, İçişleri Bakanlığı'nın bu konudaki genelgesini daha yeni ellerine aldıklarını ve bu genelgeyi okumadan tartışmaya yol açtıklarını öne sürdü.

Kendisinin hem dini, hem de sağlık açısından içki içmediğini vurgulayan İşlek, İstanbul Beyoğlu'ndaki Nevizade örneğinde olduğu gibi içkili bölgeler yaratılmasından yana olduğunu kaydetti. İşlek, ''Bu genelge hiçbir zaman içkili yerlere sınırlama getirmemiştir.

Aksine içkili yer açılısı konusunda bürokrasiyi azaltmıştır. AK Parti'nin kırmızı nokta düşüncesi yok. Bu genelge içki içenlere saygı gösteren genelgedir'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan il genel meclisi üyeleri, geçen hafta alınan karardan geri dönülmesini sevindirici bulduklarını bildirdiler.

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Gündem maddeleri görüşülürken, AK Partili il genel meclisi üyeleriyle muhalefe partili üyeler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
Konuşmalardan sonra İl Genel Meclisi Başkanı Bilal Özgür, Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan raporun oylamasına geçti. Oylamada rapor, oybirliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde alınan karar şöyle:

''İlimiz, Kemer, Kumluca, Demre, Finike, Korkuteli, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde önceki uygulamalarda olduğu gibi İl Genel Meclisi'nin yetki ve sorumluluk alanında kalan ve adı geçen yönetmeliğin 30. maddesinde sayılan kısıtlayıcı hükümlere uyulmak ve mülki idare amirlerinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşlerine de uygun olmak kaydıyla bu ilçelerin sınırları içersindekitüm alanların içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesini kararlaştırmıştır.''
Üyeler, kararı alkışladılar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 FBI Başkanı Mueller: PKK'yı görüştük
 'Kaçak cep uygulaması kanunsuzdur'
 Güçlükonak'ta 4 şehit
 En yozlaşmış siyasiler
 Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
 Üstü örtülü gelişme
 Baykal: Kendimi evladınız sayıyorum
 'Parola kızıl' mı hâlâ?
 Rektör tükenmek üzere
 İmzasız mektuplar çöpe
 Liseye de ücretsiz kitap dağıtımı gündemde
 Genelkurmay: Endişe ve hayretle karşıladık
 ABD Büyükelçisi'nden Sezer'e iki mektup
 Sigara yasağına rötuş, hız sınırı direkten döndü
 Cevap ve düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
Sivil'ce...
Kara, Hava, Deniz ve Jandarma komutanlıkları...
ÖMER LÜTFİ METE
İtfaiye yanarsa
Dünkü veya bugünkü devlet sorumluları...
UMUR TALU
Baraj ve serbest vuruş
Tarhan Erdem dünkü...
FATİH ALTAYLI
Fatih'in arkasında kim var?
Yok yok kendimden...
ERDAL ŞAFAK
Bağımlılığın bedeli
Bizzat Enerji Bakanı Hilmi Güler'in...
Üçün biri yakalandı
Bosna Savaşı'nın en çok aranan suçlusu Hırvat general yakalandı.
Rice Avrupa'yı 'ikna etmiş'
ABD Dışişleri Bakanı, AB ve NATO ülkeleri zirvesinde CIA'nın sorgu...
Satranç tahtası
Satranç tahtası
Beşiktaş'ın Sath-ı Müdafaa'sına karşı Gerets'in karşı hamlesi: İliç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu