kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakkari, Şemdinli ve Yüksekovaya korumasız giden Baykalı, güvenlik görevlileri korudu.
Baykal: Kendimi evladınız sayıyorum

Herkese saygılı olduklarını belirten Baykal, Başbakan'ın 'Failleri bulacağız' sözüne desteği istenince "PKK'ya, HADEP'e cevap olmayabilir, ama tavrımız çok net" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da halka "Bir siyasetçi olarak size, sizin 'evladımız' dedikleriniz kadar hizmet etmekte kendimi görevli ve yükümlü sayıyorum. Siz Antalya'ya benim sahip çıktığım kadar sahip çıkma hakkına sahipsiniz. Ben de kendimi Hakkari'ye sizin sahip çıktığınız kadar sahip çıkma hakkına ve görevine sahip sayıyorum" diye seslendi. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile özel uçakla Van'a giden Baykal, buradan Skorsky helikopterle önce Hakkari'ye, sonra Şemdinli ve Yüksekova'ya geçti.

KAYMAKAM NEREDE?
Şemdinli'de Belediye Başkanı Hurşit Tekin ile görüşen Baykal, daha sonra gittiği Kaymakamlık binasında, kapıda bekçi tarafından karşılandı. "Kaymakam Bey'in geleceğimden haberi yok muydu'' diyen Baykal, kısa bir süre Kaymakam'ın gelip kendisini karşılamasını bekledi, ancak gelmeyince kendisi Kaymakam Altuğ Çağlar'ın makamına doğru yürümeye başladı. Baykal, Kaymakam ile merdivende karşılaştı. Şemdinli'de göreve başladığı ilk gün olan Kaymakam'la kısa bir süre görüşen Baykal, daha sonra 1 ve 9 Kasım'daki patlamaların meydana geldiği yerlerde incelemede bulundu. Yüksekova'da da Belediye Başkanı Salih Yıldız ve Kaymakam Uğur Kalkar'ı ziyaret eden Baykal, yetkililerden bilgi aldıktan sonra Şemdinli'de Cumhuriyet Meydanı'nda, Yüksekova'da da Kaymakamlık binası önünde halka hitap etti.

HAKKARİ VE ANTALYA
Baykal, özetle şu mesajları verdi: "Bir insanlık görevi yapmaya geldik. Başsağlığı diliyoruz, geçmiş olsun diyoruz. Yanımda sadece bir milletvekili arkadaşım var. Ankara'dan iki kişi buraya geldik. Ama buraya gelişimizi Türkiye görsün, Türkiye Yüksekova'yı görsün, Şemdinli'yi görsün Hakkari'yi görsün istedik. Bunun için de Ankara'daki bu memleketin en büyük 6 gazetesinin temsilcilerini getirdik. "Herkesin kimliğine, hakkına hukukuna, insan haklarına ve özgürlüklerine saygı gösterilerek, bölünmeden parçalanmadan, el ele kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bakın bu bütünlüğümüzü bozabilecek bir yanlışlığı bu bölgede ortaya çıkmış olarak düşündük. Ve buna karşı tavır takınmak içinACILI AİLE YARDIM İSTEDİ....   Umut Kitabevine bombalı saldırıda yaşamını yitiren Zahir Korkmazın ailesi, Baykala yardım beklediklerini söyledi. Aileyle ilgilenen Baykal, Korkmazın oğlu Yusufu sevdi.koştuk aranıza geldik. Birbirimizden kuşku duyarak, dışlayarak, inkar ederek, yok sayarak bir yere varmamız mümkün değil. Ayrılıktan gayrılıktan hayır yok. Elbette adalet işlemeli ve olaylar unutulmamalıdır. "Ben sizin evladınızım, diyen insanlar kadar kendimi evladınız sayıyorum. Bir siyasetçi olarak size, sizin 'evladımız' dedikleriniz kadar hizmet etmekte kendimi görevli ve yükümlü sayıyorum. Bu memleketin tapusu kimsenin cebinde değil. Siz Antalya'ya benim sahip çıktığım kadar sahip çıkma hakkına sahipsiniz. Ben de kendimi Hakkari'ye sizin sahip çıktığınız kadar sahip çıkma hakkına ve görevine sahip sayıyorum. Bu milletin bir parçası Hakkari ise bir parçası da Antalya." Baykal, daha sonra gittiği Hakkari'de ise Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Örgüt temsilcilerinin, "Başbakan'ın 'Sonu nereye kadar giderse gitsin, affetmeyeceğiz' açıklamasına sizden de destek bekliyoruz'' sözleri üzerine, partilerinin bu konuda çok net ve kararlı olduğunu belirten Baykal, kardeş kavgasında büyük bedeller ödediklerini, bölgenin darbe yediğini, köylerin boşaltıldığını, huzurun kaçtığını, acıların yaşandığını vurguladı. Baykal, şöyle dedi:

"HADEP'E PKK'YA DEĞİL"
"Bizim CHP olarak politikamız herkesin inancına, kişiliğine, haysiyetine eşit saygıyı öngörmektedir. Politikamız HADEP'in, PKK ve Kongra-Gel'in politikasına cevap vermeyebilir. CHP olarak politikayı bir etnik kimlik için değil herkes için yapıyoruz. Bütün bu bölge için herkesin etnik kimliğini de esas alarak yapıyoruz. Sizi dinledim anlayışınızı aldım, teşekkür ediyorum.'' Baykal, belediyedeki görüşmeden ayrılırken, dışarda bekleyen küçük bir grubun "Derin Baykal'' diye slogan attığı görüldü. Şemdinli ve Yüksekova incelemelerinin ardından akşam saatlerinde Van'a dönen Baykal, tutuklu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ı hastanede ziyaret etti. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı odada 15 dakika kalan Baykal, Aşkın'ın sıradan bir savcılık soruşturmasının hedefi olmasının ötesinde, bir mücadele insanı olarak büyük acılar çektiğini söyledi.

Ercan DEMİRCİ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
 Üstü örtülü gelişme
 'Parola kızıl' mı hâlâ?
 Rektör tükenmek üzere
 İmzasız mektuplar çöpe
 Liseye de ücretsiz kitap dağıtımı gündemde
 Genelkurmay: Endişe ve hayretle karşıladık
 ABD Büyükelçisi'nden Sezer'e iki mektup
 Sigara yasağına rötuş, hız sınırı direkten döndü
 Cevap ve düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
Sivil'ce...
Kara, Hava, Deniz ve Jandarma komutanlıkları...
ÖMER LÜTFİ METE
İtfaiye yanarsa
Dünkü veya bugünkü devlet sorumluları...
UMUR TALU
Baraj ve serbest vuruş
Tarhan Erdem dünkü...
FATİH ALTAYLI
Fatih'in arkasında kim var?
Yok yok kendimden...
ERDAL ŞAFAK
Bağımlılığın bedeli
Bizzat Enerji Bakanı Hilmi Güler'in...
Üçün biri yakalandı
Bosna Savaşı'nın en çok aranan suçlusu Hırvat general yakalandı.
Rice Avrupa'yı 'ikna etmiş'
ABD Dışişleri Bakanı, AB ve NATO ülkeleri zirvesinde CIA'nın sorgu...
Satranç tahtası
Satranç tahtası
Beşiktaş'ın Sath-ı Müdafaa'sına karşı Gerets'in karşı hamlesi: İliç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu