kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk gençliği cinselliği medyadan öğreniyor
Türk gençliği cinselliği medyadan öğreniyor
Uzmanlar Sonuçları Değerlendirdi

Türkler ihaneti affetmiyor

20 ülkede 19 bin kişiyle yapılan 'Seks Yaşamı' araştırmasının sonuçlarına göre aldatmaya en ılımlı bakan ülke Finlandiya.

Uluslararası araştırma şirketi GfK Group'un "Seks Yaşamı" araştırması, Türkiye'nin cinsellik konusunda Avrupa'dan çok farklı olmadığını ortaya koyuyor. En büyük ayrım "İhaneti affeder misiniz?" sorusunun yanıtında: Türklerin çoğu "hayır" derken Yunalılar'da "hayır" diyenlerin oranı yüzde 27.
Türkiye'de yedi bölgede, toplam yirmi ilde 1355 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmaya göre Türklerin çoğunluğu haftada 2-4 kez seks yapıyor. Haftada 7'den fazla seks yapanların oranının en yüksek olduğu ülke Yunanistan. Avrupa genelinde 'en iyi aşık'lar ise İtalya'dan çıkıyor.



Türk gençliği cinselliği medyadan öğreniyor

Dünyanın sayılı araştırma şirketlerinden GfK, içinde Türkiye'nin de olduğu büyük bir seks araştırması gerçekleştirdi. Sonuçlar dikkat çekici. Türkler 'İhaneti asla affetmem' diyor, seksi medyadan öğreniyor.

70 yıl önce Almanya'da kurulan dünyanın sayılı araştırma şirketlerinden GfK Group, "Seks Yaşamı" adlı bir araştırmaya imza attı. 61 ülkede faaliyet gösteren bu uluslararası şirket, 19 bin 100 kişiyi kapsayan araştırmayı, Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İsveç, İngiltere, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Amerika, Rusya ve Türkiye'de gerçekleştirdi. Toplam 20 ülkeyi kapsayan araştırmada çiftlere aynı sorular soruldu. Araştırmanın Türkiye ayağı Nisan 2005'te, 7 bölge ve 20 ilde, 15 yaş üstü kadın-erkek toplam 1355 kişi ile yüz yüze görüşülerek tamamlandı. En çarpıcı cevaplar "ihanet" konusunda alındı. Araştırmaya göre Türkler karısının veya kocasının ihanetini affetmiyor. Avrupa'da "İhaneti asla affetmem" diyenler yüzde 39 civarında iken bu oran Türk insanı için yüzde 89. Türk kadınları yüzde 80 oranında "affetmem" derken erkeklerde bu oran yüzde 90'ı buluyor. Hollandalıların yüzde 39'u eşlerinin ihanetini 'genellikle' affederken, Türklerin 'affetme' oranı sadece yüzde 2. Araştırmada seks yapma sıklığı da soruldu. Bu konuda Türkler, Avrupalılar gibi düşünüyor. Türklerin yüzde 42'si haftada 2-4 kez seks yapmayı tatminkar bulurken, haftada yediden fazla seks için bu oran yüzde 2'yi geçmiyor. Bir haftayı geçen süre boyunca seks yapmayanların sayısı da az değil; yüzde 12... Türk kadınları haftada ortalama 2 kez seks yapmayı tatminkar bulurken, Türk erkekleri 3 kez olması gerektiğini düşünüyor. Türkiye'deki gençlere göre haftada 3-4, orta yaşa göre haftada 3, orta yaş üzerine göre haftada bir seks yapmak yeterli... Araştırmanın Türkiye ayağında en ilgi çekici sonuçlardan biri, Türklerin seks hakkında pek çok şeyi medyadan öğrendiği. Yaklaşık her 'üç kişiden biri' seks hakkındaki düşüncelerinin, yorumlarının en çok televizyon, dergi gibi kitle iletişim araçları tarafından şekillendirildiğini belirtiyor. 'Arkadaşlar' en etkili gruplar arasında ikinci sırada. Ayrıca Türkiye'de anne-baba, dayı, teyze, amca, dayıoğlu, teyzeoğlu, teyze kızı gibi aile üyeleri de seks hakkındaki düşünceleri yönlendirmekte etkili. Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkeler için aile üyeleri çok daha az etkili...

TÜRKİYE 6. SIRADA
20 ülkede, 19 bin 100 kişi ile yapılan 'Seks Yaşamı' başlıklı araştırmanın bir diğer ilginç sonucu ise en iyi aşıkların hangi ülkeden çıkabileceğine ilişkin soruyla ortaya çıktı. Bu soruda en yüksek oy İtalya'ya geldi, İtalya'yı Fransa takip ediyor. Türkiye; ABD, Rusya ve İspanya'nın ardından 6. sırada yer aldı. Türk insanına göre en iyi aşıklar Türkler (yüzde 40), sonra sırasıyla Fransızlar, Almanlar, Amerikalılar ve İtalyanlar geliyor. Türk kadınına göre en iyi aşıklar (Türkler'den sonra) Fransız, Amerikalı, Alman ve İtalyan.... Türk erkeğine göre ise (Türkler'den sonra) sıralama Fransız, Alman, Rus ve İtalyan olarak devam ediyor. Araştırmada, eşcinsellere karşı tutum hakkında da soru yöneltildi. Türkler açık bir farkla eşcinsellere fazla veya yeterince tolerans gösterildiğini ifade ederken bu sonuç Avrupa için de değişmedi. Avrupa ülkelerinde de eşcinsellere yeterince, hatta bazen fazlasıyla toleranslı davranıldığı belirtildi.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sırat'ı geçen genç
 Fotoğraflar sonuca götürdü
 Ekstre ölüm
 Türkiye'nin içki yasağı haritası
 Mahalleli afete hazırlanıyor
 Rusya'da 10 konser verecek
 Göç sorunu bu sempozyumda
 Kredi kartı intiharları
 İtalyan Komünizmi nereye gidiyor Serçeler ve Şahinler
 130 yıllık gelenekten kalan eğitim mirası
 'Başbakan Roj TV olayında yanlış yaptı'
 Fransa'da şehir isyanları neden patladı?
 'Naomi'ye Teksas'tan et gelirdi'
 İtalya'nın 'yemek' büyükelçisi' Tassinari
 Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
 Büyük Prens
 Bileklerini haksızlık büktü
 Venedik nasıl kurtulur
 Jako'yu neşeyle andılar
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Vücuduma zararlı madde sokmadım, kadından...
MEHMET ALTAN
İyimser misiniz kötümser mi?
Türkiye son yirmi yıldır...
ÖNCEL ÖZİÇER
Her kitap doğruları yazmaz!
Kızdırdım O'nu telefonda.
KAZIM KANAT
Bingöl dağlarında İzmirli iki öğretmen!
Anadolu'da hangi...
İşte VIP A380'in içi
İşte VIP A380'in içi
Dünyanın en büyük uçağı A380 projesi ilk açıklandığında tüm dünyada...
X Large tadında mini otomobil
X Large tadında mini otomobil
İlk gördüğümde "Bu otomobili kim alır?" diye düşünmüş, yıllar geçince...
Ağrınızı kontrol edebilirsiniz
Vücudunuzu ağrılara karşı daha kuvvetli hale getirebilir, dikkatinizi...
Mondovino şarabın merkezine seyahat
Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir...
Bulgar şarapları patladı
AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.