kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

3 kişilik
*
1 demet maydanoz
* 1 adet patates
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 adet patlıcan
* 1 adet sivri biber
* 1 adet domates
* Tuz, karabiber, reyhanotu, kekik
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 fincan rendelenmiş kaşar
* Domates ve biber

Maydanoz güveci
Kalın saplarını ayırdığınız 1 demet maydonozun yarısını güveç kabının içine koyun. Üzerine küçük doğranmış 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 adet havuç, 1 adet patlıcan 1 adet sivri biber, 1 adet domates ile tuz, karabiber, reyhanotu, keki ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kalan maydonozu üzerine yayın. 1 fincan rendelenmiş kaşarı dökün. Domates ve biber ile üstünü kapatın. Kızgın fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.

Güveçte sebzeli köfte
5 kişilik
*
250 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 1 dilim ekmek
* 1 su bardağı un
* 20 adet taze fasule
* 2 adet patates
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 çay kaşığı salça
* 1 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Soğanı iri iri doğrayın. Kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar kparın. Una bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın. Sebzeleri ufakça parçalar koparın. Una bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın. Sebzeleri ufakça doğrayın. Tereyağında soteleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla karıştırıp, sebzelere ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Kırmızı biber sarması
6 kişilik
*
4 adet kırmızı biber
* 2 adet orta boy haşlanmış patates
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir
* Tuz
* 1 çorba kaşığı maydonoz
* 2 diş sarmısak 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı hardal
Kırmızıbiberleri közledikten sonra tohumlarını ve kabuklarını çıkarın. İkiye bölün. Patatesleri rendelenyin. Peynir, tuz, karabiber, maydonoz koyup karıştırın. Biberlerin geniş ucuna bir miktar malzeme koyup, sarın. Sardığınız biberleri tabağa dizin. Yağ, limon, sirke, hardal, sarmısak ekleyerek iyice çırpın. Biberlerin üzerine dökün. Yarım saat dinlendirip, servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 03-12-2005
 Taze Bakla Suflesi   / 02-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-11-2005
 Tarhunlu piliç pika   / 28-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-11-2005
 Bademli tarhunlu çorba   / 26-11-2005
HAKAN & UTKU
Rüyalarda buluşuz
RUMUZ: GAMZELİM...
SEDA KAYA GÜLER
Fala da inanırız, büyüye de...
Bugünlerde kime rastlasam...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
3...
Çocuk da yaparım kariyer de deyince annelik erteleniyor
Çocuk da yaparım kariyer de deyince annelik erteleniyor
Annelik her kadının hayatı boyunca tatmak istediği çok özel bir...
Nükhet ve Cenk'e 5 bin YTL'lik saat
Nükhet ve Cenk'e 5 bin YTL'lik saat
Saat sektörüne adını altın harflerle yazdıran Longines, 30'uncu...
Hırsızlardan gözleri korktu
Hırsızlardan gözleri korktu
KVK'nın Genel Müdürü Bülent Çavuşoğlu geçen ay hırsızların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.