kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'ı Maori savaşçısı karşıladı
'Yıldırım' gezi randevu iptal ettirdi
Erdoğan ile Müşerref Karaçi'de buluşacak

Başbakan'a 'hongis' selamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Yeni Zelanda'da hongis (burun buruna selamlaşma) sürprizi... Ülkenin ilk yerel halkı olan Maoriler'in lideri John Tahuparae, başkent Wellington'daki meclis binası önündeki karşılama töreninde Başbakan'a 'hongis' yaptı...

Erdoğan'ı Maori savaşçısı karşıladı

Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda'nın yerlileri olan Maoriler tarafından özel törenle karşılandı. Maori şefi ile burun tokuşturan Başbakan, savaşçının kendisine uzattığı bıçağı alarak, savaş için değil, barış için geldiğini kanıtladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'da Maori yerlilerinin özel dansıyla karşılandı. Erdoğan, Maorilerin şefi John Tahuparae ile gelenekler gereği burun tokuşturdu. Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda'daki ikinci durağında başkent Wellington'daydı. Sabah saatlerinde ana muhalefet lideri Dr. Don Brash ile görüşen ve ardından Ulusal Savaş Anıtı'na çelenk koyan Başbakan Erdoğan, daha sonra Parlamento'ya geçti. Burada Yeni Zelanda'nın yerlileri olan Maoriler tarafından özel törenle karşılanan Erdoğan, inanış gereği, "Barış için mi, savaş için mi geldin?" testine tabi tutuldu. Geleneksel yerli kıyafeti ve elinde mızrağı ile Erdoğan'ın önünde savaş dansı yapan Maori genci, Başbakan Erdoğan'ın önüne bıçağını koyarak geri çekildi. Erdoğan inanış gereği, "Savaşçı ile göz temasını kaçırmadan, eğilerek yerden bıçağı aldı ve arkasınabıraktı." Erdoğan, bıçağı yerden almasaydı, bu kavgaya davet sayılacaktı. Erdoğan, bıçağı alınca dostluğunu göstermiş oldu, ardından Maori kadınları tarafından müzikli dans gösterisiyle karşılandı. Kadınlar, Başbakan için barış mesajları içeren haka dansı yaptı.

BURUN TOKUŞTURDU
Başbakan Erdoğan'ı karşılayan ve hükümet içinde yerlilerin temsilcisi olan Maori Şefi John Tahuparae, Başbakan Erdoğan'ı "hongi" denilen burun selamıyla karşıladı. Şef Tahuparae, Başbakan Erdoğan ile burun tokuşturdu. Hongi, Maori geleneklerinde, "Aynı havayı tek vücut olarak soluyoruz, aynı kişiyiz" anlamına geliyor.

SARI-LACİVERT ESPRİSİ
Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ise Başbakan Erdoğan için Parlamento binası önünde resmi karşılama töreni düzenledi. Resmi karşılamada İstiklal Marşı iki kez çalındı. Erdoğan'ın konvoyunun güvenliğini sağlayan polis araçlarının ve motosikletlerinin sarı-lacivert renklerde olması, resmi heyetteesprilere neden oldu. "Yeni Zelandalılar, sayın Başbakan'ın Fenerbahçeli olduğunu öğrenmişler. Onun için polis araçlarını sarı-laciverte boyamışlar" esprileri yapıldı. Başbakan Erdoğan için tamamı el yapımı, klasik bir Daimler marka makam aracı tahsis edildi. Başbakan Erdoğan'ın Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ile başbaşa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Clark, Erdoğan onuruna öğle yemeği verdi. Tayyip Erdoğan, kişi başına 25 bin dolar milli gelirin olduğu Yeni Zelanda'da terör uyarısında bulundu ve Yeni Zelanda Başbakanı Clark'tan teröre karşı istihbarat paylaşımı yapmalarını istedi. Erdoğan şöyle dedi: "Biz terörden çok çekmiş ve 30 yıldır mücadele etmiş bir ülkeyiz. Teröre karşı ortak bir mücadele platformu oluşturmak şart. İstihbari noktada dayanışma içinde olmalıyız." Erdoğan, Türkiye'nin 2009-2010 yıllarındaPROTESTOCULARA EL SALLADI Başbakan Erdoğan, parlamento binasından ayrılmadan önce, Türk ordusu Kıbrıstan çık pankartı açarak kendisini protesto etmek isteyen Rum ve Ermeni göstericilere el sallayarak karşılık verdi.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için destek istedi. Erdoğan, Yeni Zelandalılar'ın, Gelibolu Milli Parkı'ndaki yol yapım çalışmaları nedeniyle, atalarının mezarlarının zarar göreceğine ilişkin endişeleri için de, "Bundan hiç endişe etmeyin. Duyumlara inanmayın" dedi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ile görüşmesinde ilginç bir sürpriz de yaşandı. Sohbet sırasında Erdoğan ile Yeni Zelanda Başbakanı Clark'ın doğum günlerinin aynı olduğu ortaya çıktı. Clark, Başbakan Erdoğan'a, "Sizin gibi bende balık burcuyum. Birçok ortak özelliğimiz olmalı" dedi. Öte yandan Başbakan Erdoğan'dan ayrı bir programı olan Emine Erdoğan'da bakan eşleriyle birlikte Wellington şehrini gezme fırsatı buldu. Okyanus keyfi yaşayan Emine Erdoğan limandaki bir restoranda bakan eşleriyle birlikte balık yedi.

BÜLENT AYDEMİR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 ABD: Patrik küresel lider
 'Erdal eyleme hazırlanıyordu'
 12 Eylül fişlemesi silinecek
 Elazığ'da mayın tuzağı: 2 asker yaralı
 Awacs uçaklarını TAI onaracak
 Çamurda ekmek pişiyor
 Milli eğitim müdürü 'taciz'den tutuklandı
 'Türk Dünyası Belediyeler'i Kırgızistan'a çıkartma yaptı
 Silopi Belediye Başkan Yardımcısı'na gözaltı
 Çocuklar yeni sisteme de alıştı
 Belediyenin dört çalışanı açığa alındı
 Selen'in zehirlenmesine ihbar indirimi
YILMAZ ÖZDİL
Atatürk buraya yumruk havaya
İddia şu:
"Atatürk...
ALİ KIRCA
Hakkâri'de beş mevsim...
Ülkemin her yerinde dört mevsim...
MELİHA OKUR
KDV en fazla üç puan inebilir
Siyasetçi ve bürokrat,...
ÖMER LÜTFİ METE
ABD veya Moğol icazeti
Kâğıt üzerindeki verilere göre bu...
FATİH ALTAYLI
En önemli konu başsız başladı
Türkiye'nin en kısa...
UMUR TALU
Aklımızın bir yeri
Geçenlerde küçük bir haber şöyle bir...
ERDAL ŞAFAK
Kadınsız demokrasi
Yüce Atatürk'ün öncülüğüyle...
'Asın bizi'
Yine Saddam davası yine şov... Konuşma hakkı verilmeyen avukatları...
'Biz Avrupalılar'ı da saldırıdan koruduk'
ABD Dışişleri Bakanı Rice, CIA'nın yasadışı tutuklamaları ve gizli...
Provası olsun
Provası olsun
F.Bahçe, bu yıl UEFA finalinin oynanacağı Philips Stadı'na, UEFA...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu