kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğru düşünen, çağın gereklerini uygulayan, uygar bireylerin yetişmesi kaliteli eğitimle olur
Bedrettin Dalan SABAH için yazdı
Deulcom ile kariyerinize bir adım önde başlayın!
Dil eğitimi kaçınılmaz oldu

Bedrettin Dalan SABAH için yazdı

Eğitim devrimi Atatürk'ün kişiliğini yansıtıyor
Atatürk'ün üretkenliğini ve çağlar ötesi kişiliğini en iyi yansıtan devrimleri içinde en önemlilerinden birini eğitim devrimi oluşturur. Eğitimde birlik ilkesi önemli bir unsurdur.


Kökeninde saygı, sevgi ve özveri olan İSTEK ailesinin fikir babası, önderi Atatürk'tür. Evlatları O'nun izindedirler, dolayısıyla O'nun Türk ulusunda belirlediği ve beklediği özellikleri taşırlar. Çünkü Atatürk demek, akıl demektir. Atatürk, 20.yüzılın sonrası Türkiye'ye Aristo'yu, Rasyonalizmi, doğru düşünmeyi getirmiştir. Bütün bu özelliklerinin yanında üreten insandır ve bu özelliğini hayat geçirmiştir. Üretkenliğini ve çağlar ötesi kişiliğini en iyi biçimde yansıtan devrimlerinin içerisinde en önemlilerinden birisi de eğitim devrimidir. Atatürk'ün kurduğu ve hiç değiştirilmemesi gereken eğitimde birlik ilkesi darmadağın edildi. Amaç, Türk insanının düşünme kabileyitini elinden alıp kontrol edilebilir bir noktaya getirmektir.

GÜNÜ YAKALAMAK
Bu hareketin iş birlikçileri bazı ülkelerde bunu sağladılar. Ama sıra kutsal vatanımıza geldiğinde Türk ulusu direndi. İşte o direniş noktalarından bir tanesi de İSTEK Vakfı Okulları'dır... "Bir Tanesi" diyorum, teki değil şükürler olsun. Bu okullar tesadüfen değil, Türk evlatlarını dondurulmuş kalıplara sokmaya çalıştıkları bir dönemde düşünerek, bilerek ve hesaplı bir şekilde kurulmuştur. Dünya aynı yerde durmuyor. Daima yeni fikirler üretiliyor. Her düşüncenin bir üst düşüncesi üretilmek zorunda, üretilmiyorsa, insanlık yerinde sayıyor demektir. Atatürk, Türk ulusuna fikirleri donduran bir kalıp bırakmadı. Çünkü Atatürkçülük, çerçevesi çizilmiş bir düşünce, bir doktrin değildir. Sadece "doğru düşünün, çağdaş olun, çağın gereklerini yerine getirin, uygar ulusların daha da üstüne çıkın" dedi. Bu noktaya varmak için hangi vasıtayı kullanacaksınız? Tabii teknik vasıtalı, fikir vasıtalı düşünerek; asrın ve günün icabına göre davranacaksınız. Atatürk'ün öngördüğü uygarlık çizgisine yerinde sayarak ulaşılmaz. Günü yakalamak, hatta günün önüne geçmek, hep ileride yaşamak demektir. Atatürk'ün izinden yorulsanız dahi, onun tabiriyle "ölmek var, dönmek yok." Dönerseniz başkaları sizi kontrol eder İnsanın en değerli vasıflarında birisi de özgür olmak, özgürlüğünü korumaktır. Tüm bu vasıtalara sahip olmak için yapacağınıztek şey vardır: Aklınızı bir takım izlere takmamak, açık fikirli olmak, üretmek, kimlik sahibi olmak; ailenizle, ülkenizle gurur duymak. Atatürk onun için "Türk öğün, çalış, güven" dedi. Eğer övünmezseniz, ulusal kimliğinize güvenmezseniz yok olup giderseniz. Atatür, Cumhuriyet kurdu ama onu size emanet ettiği. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki O'nu ve kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak bizim elimizde.

YARATICI BİREY
İstek Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Melih Boral 20. yılını kutlamaya hazırlanan İstek Okulları'nın yaratıcı bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Prof. Dr. Boral 20 yılı geride bırakan eğitim kurumlarıyla ilgili şu bilgileri veriyor: "20. kuruluş yılını kutlamaya hazırlandığımız İstek Vakfı bünyesinde yer alan ve İstanbul'un sekiz ayrı semtinde, Anaokulu, İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi statüsündeki 29 okulumuz, demokratik toplumda yaşamın gerektirdiği özelliklere sahip, yaratıcı bireyler yetiştirmek ve toplumun bu yönde gelişmesini sağlamak amacıyla kurulmuş çağdaş eğitim kurumlarıdır. Okullarımız, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada günün ve geleceğin gerektirdiği koşulları yaratmak için, eğitim ve öğretimde mükemmele ulaşma kararlılığındadır.

AVRUPA STANDARDI
İstek Vakfı Okulları değişen ve gelişen yurt ve dünya koşullarını dikkate alarak, sürekli olarak yenilenebilen amaçlar demetini, stratejileri, yönetim ve denetim mekanizmalarını oluşturabilmenin zorunluluğuna inanmaktadır. Eğitim ve öğretimde Avrupa Birliği standartlarını hedefleyerek "dünya-merkezli" eğitim anlayışını benimsemiştir. Çocuklarımızı, ülkemizin hızla kalkınmasında kilit rolü oynayacak bireyler olarak bugünden yarına bu donanımla eğitmek görevini üstlenmiştir. Bu maksatla; Yeditepe Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin akademik kadrosuyla işbirliği yaparak herşeyden önce katılımcı bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Uygulamalara yönelik gerekli danışma faaliyetleri yine akademik uzmanlık birimleri tarafından yürütülmektedir. Her zaman olduğu gibi, okullarımızda sağlıklı gelişmeler için, öğretim kadroları ve veliler arasındaki iletişime özel bir önem verilmektedir. " Hiçbir çocuk ve aileden vazgeçilemez" ilkesi ile, okul-aile-öğrenci ilişkilerini sağlıklı sürdürmek ve geliştirmek ana hedeflerimiz arasındadır. Velilerimiz ile okul yönetimleri arasındaki ilişkilerde Okul Aile Birliklerimiz önemli görevler yapmaktadırlar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER HABERLERİ
 Eğitime 'vakıf' dopingi
 Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik SABAH için yazdı
 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu SABAH İçin Yazdı
 Kolejler fark yarattı
 Yönetimin bilimi var
 Okuldan sonrasını dershane tamamlıyor
 Babadan oğula meslek dönemi sona erdi
 Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel SABAH...
 Sabancı Üniversitesi Rektörü SABAH için yazdı
 Üstün yetenek iyi işlenmeli
 Sivil insiyatif vazgeçilmez olacak
 AB standardını özel okullarımız yakaladı
 Kalite beraberinde başarıyı getirdi
 Erzen; Eğitime yatırım geleceğimize yatırımdır
 Cumhuriyet Çocukları'nın mektupları Ata'ya ulaştı
 "Harika Parmaklar " Engelleri Aşıyor..
 Türk sermayeli ilk dil okulu
 Geleceğinizi ertelemeyin destek eğitim alın
 Ortaöğretim sınavlarının son 20 yıldaki maratonu
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu