kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÖKŞEN: KÖTÜ DEĞİL FORMSUZDU.... Galatasaray yöneticisi Fatih Gökşen, Ankaraspor maçındaki yönetimiyle eleştirilen Fırat Aydınus için “Aydınus kötü hakem değil. Sadece formsuzdu. Yardımcı hakemler ile orta hakem arasında uyum yoktu” yorumunda bulundu.
İç savaş futbolu vuruyor
Penaltı etkilemiyor
Fırat Aydınus'a çok üzüldüm

İç savaş futbolu vuruyor


Hakemlikte gizli bir iktidar kavgası var. Amaç Özerten'i devirip, Sarvan egemenliğini sağlamak. Bu çatışmalar hakemlere sirayet ediyor; bu arada olan Türk futboluna oluyor.

İsviçre maçının kaosu bitti, tekrar ligimize döndük. Hem de her şeyimizle... Hakemlerimiz maalesef buram buram hata yapmaya devam ediyorlar. Üstelik son haftaya baktığımızda tablo yine aynı. Yine F.Bahçe'nin hakemler tarafından kollanıp, G.Saray'ın da mağdur olduğu imajını ortaya koyacak hatalar birbirini kovalıyor. Şimdi senaryonun tüm parçalarını birleştiriyor ve MHK'ye soruyoruz. Umarım bu sefer doğru dürüst bir cevap verirler.

1- Türkiye'de belki de ilk defa bir İstanbul takımı yani G.Saray, Ankara'da İstanbullu bir hakemle maç oynadı. Bu maça Fırat Aydınus'un atanmasının sebebi neydi?

2- Fırat Aydınus'u bu maça atayan zihniyet, haftalar önce G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un "Türkiye'de en güvendiğim hakem Fırat Aydınus'tur, kendisi hata da yapsa ağzımızı açmayız" açıklamasını değerlendirip mi Aydınus'u bu maça atadı?

3- Fırat Aydınus gibi yetenekli bir hakem Ankaraspor lehine verdiği penaltıyı çalarken nasıl bir baskı altındaydı?

4-
Metin Tokat üç yıl önce FIFA listesinden atılmış ve bu tarihten beri de hiçbir derbide görev yapamamıştı. Böyle bir hakemin F.Bahçe, Trabzonspor ve G.Saray'ı ilgilendiren bir derbiye atanmasının sebebi sizce neydi?

5-
Geçen yıl F.Bahçe-Trabzon maçında Cem Papila faciası yaşanmış ve Trabzon şampiyonluğu kaybetmişti. Potansiyel olarak çok zor olan bir maça, hakemliği bitmiş, son zamanlarda her maçta büyük hatalar yapan Metin Tokat'ın atanmasının nedeni neydi?

6-
Bir ay önce FIFA'dan çıkartılarak hakemliği bırakma noktasına getirilmiş; moral bozukluğu yaşayan Kuddusi Müftüoğlu'nun, yıllar önce yaşanmış ve düzinelerce insanın öldüğü Kayseri-Sivas maçına vermenizin gayesi neydi?

7- Geçen yıl Sabri Çelik MHK'si, Levent Bıçakcı federasyonunun emriyle Mutlu Çelik, Bülent Uzun ve Çetin Sarıgül gibi hakemlere maç vermedi. Mutlu ve Bülent Uzun hakemliği bıraktılar. Çetin Sarıgül de 1.5 yıldır tek maç yönetmedi. Aradan ne geçti, ne değişti ki veya ne tür pazarlıklar yapıldı ki, aynı Sarıgül; birden Ufuk Özerten'in organik ilişkisinin olduğu G.Birliği'nin Samsun maçına verildi.

BİR AVUÇ SORUMSUZ ADAM!

Burada amaç Özerten'i sıkıntıya düşürmektir. Ama Özerten bunları fark edemediği için bu atamaya izin verdi. Ya da vermek zorunda kaldı. Hakemlikte gizli bir iktidar kavgası var. Amaç Ufuk Özerten'i devirip Türk hakemliğini Oğuz Sarvan hegemonyasına bağlamak. Bunun için MHK içinde ciddi çatışmalar oluyor. Bu çatışmalar, futbolumuza düşündürücü hakem hataları olarak yansıyor. Olan Türk futboluna oluyor. Bir avuç sorumsuz adam, şahsi çıkarları uğruna hakemliğimizin içine ediyorlar. MHK içinde tanıdığım ve inandığım insanlar var. Şimdi onlara da soruyorum... Sen Yüksel Okçuoğlu, bu rezilliklere nasıl izin veriyorsun? Sen Ahen Tüzün, hani hiç kül yutmazdın. Bu işlere niye "Dur" demiyorsun? Sen Osman Avcı, Turgay Güdü ve Abdurrahman Arıcı, hani inandığınız her şeyi bangır bangır bağırırdınız? Şimdi niye susuyorsunuz? Yıllardır "Hakemlikte gladio var" diyorum. Ama kimse inanmıyor. Türk hakemliği ile oynamaya kimsenin gücü yetmemeli. Ama yetiyor. Yıllar önce bir avuç kepaze adam onları eleştiriyoruz diye ben ve Erman için beste yapmıştı. Gün gelecek hakemliği kendileri için kullanan insanlar için de beste yapılacak.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Provası olsun
 Fazla risk almalıyız
 Yarısı havuzda kaldı
 Altay'dan gelen yiğit
 Halil'e iki yıl
 Brezilyalı'dan al haberi!
 Tigana Beşiktaş'ı geleceğe hazırlıyor
 Hatalar acı veriyor
 Tahkim'in kararı yanlış!
 Sissiz ve sessiz
 Dünkü Sonuçlar
 Süper Lig Panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
PSV, Fenerbahçe'ye ağır basıyor
F.Bahçe farklı...
MURAT DEMİRYAS
Havaları sönmüş
Sezonun ilk yarısının sonu yaklaştıkça,...
Erdoğan'ı Maori savaşçısı karşıladı
Erdoğan'ı Maori savaşçısı karşıladı
Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda'nın yerlileri olan Maoriler tarafından...
Çamurda ekmek pişiyor
Çamurda ekmek pişiyor
Kadınların ekmek pişirdiği tandırın yanında kanalizasyon akıyor. Bir...
Makedonlar görücüye çıktı
Makedonlar görücüye çıktı
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen moda haftası sırasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu