kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben yarattım ama Sinatra söyledi
Sinatra'yı hiç kıskanmadım

Elvis Presley'den Barbra Streisand'a pek çok isim, ünlü besteci ve şarkıcı Paul Anka'nın eserlerini seslendirdi. Anka 'My Way' şarkısını verdiği Frank Sinatra için "Hiç pişman olmadım. Aksine o şarkıyla geldiği nokta beni mutlu etti" diyor.


Ben yarattım ama Sinatra söyledi

Dünyaca ünlü besteci Paul Anka Türkiye'deydi. Anka'ya Sinatra'yı meşhur eden şarkıyı verdiğine pişman olup olmadığını sordum. İşaret parmağını salladı.

Küçük bir dev adam. Nasıl etkileyici nasıl karizmatik. Paul Anka'dan bahsediyorum. Hani Frank Sinatra'nın ünlü "My Way" şarkısının yaratıcısından. Onun şarkılarını kimler söylemedi ki... Elvis Presley, Barbra Streisand, Tom Jones, akla ilk gelenler."Hiç kıskanmadınız mı?" diye soruyorum. Gülümsüyor. İşaret parmağını bana doğru sallayarak. "İyi soru" diyor. "Ama inanın hiç kıskanmadım. Ne şarkılarımı verdim diye, ne onlar benim şarkılarımla ünlü oldular diye. Sonuçta yaratıcı benim, onlar benim bestelerim. Bunu bilmek bile güzel." Gösteri dünyasında 45. yılını doldurmuş bir adamdan bahsediyoruz. 124 albüm çıkarmış, şarkıları 150 milyon kez söylenmiş, (Bu rakam şaka değil, kendi de teyit ediyor) 60 milyonun üzerinde kişiye albümlerin ulaştırmış birinden. Bunca şarkı arasından en özeli "My Way" deyince dayanamıyorum. Yani Frank Sinatra'yı da mı kıskanmadınız? Keşke ona vermeseydim de kendim söyleseydim diye düşündüğünüz hiç olmadı mı? Olmamış. "O şarkı Frank Sinatra'nındı" diyor. "Frank'i hiç kıskanmadım. Aksine müthiş mutlu oldum o şarkıyla geldiği noktaya." Paul Anka ile Swissotel'in salonlarından birinde sohbet ediyoruz. Anka geçtiğimiz hafta Kia Motors'un özel bir daveti için İstanbul'a geldi. Aynı organizasyonda havaalanındaki reklam panosuyla olay yaratan güzel manken Karembeu da vardı. Hatta Anka mankenin boyuna ulaşmak için sandalyenin üzerine çıkmak zorunda kaldı. Karembeu'nun uzun olduğun kabul etmekle beraber "Anka da pek bir kısa kardeşim" demekten kendimi alamıyorum.

ŞİMDİ HER ŞEY ÇOK FARKLI
Paul Anka gazeteci ya da yazar olacağım hayalleriyle büyümüş. İçindeki yazma isteği bir gün şarkı sözleri şeklinde ortaya çıkınca hayatı tamamen değişmiş. Hem de sadece 16 yaşındayken. Bir New York seyahatinde kendisinden dört yaş büyük bir kıza olan aşkını "Diana" isimli şarkıda dile getirmiş ve bum! Hayatı birden tepetaklak olmuş. Peki bugün geriye dönüp baktığında ne düşünüyor? O anlatıyor, fonda şarkıları çalıyor. "Başladığımda müzik piyasası daha farklıydı. Daha kolaydı. İnanır mısınız? Şimdi gençler her şeye sahipler. Bizim zamanımızda sadece yetenek aranırdı. Yetenekliysen tamamdı. Her şey yoluna otururdu. Bugün ise teknoloji var. İnsanlar seslerini olmadığı gibi gösterebiliyorlar. Ayrıca görsellik var. Eğer görüntü iyi değilse sınıfta kalıyorsunuz. Pazarlama da çok önemli. Bugün yeteneğe sahip olmak değil onu pazarlamak önemli. O yüzden ben kendimi şanslı buluyorum. İşim daha kolaydı, yetenekliydim ve bugünlere gelebildim. Yeni başlayanların işi daha zor." Paul Anka ile sohbetin geri kalanı yarın, bugün yerim dar, kusura bakmayın. Niye bu kadar karizmatik olduğunu anlatacağım.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kemanla bir ses bir heves
 Ölüm fetvası korkusuyla büyüdü
 Madonna dansçı kızı kaptı
 Huzura dönüş başlıyor
 44 yaşında hoş olmazsam ne zaman olacağım
 İclal Aydın edebiyatçı mı?
 Köy pazarına Çinli akını
 Ahmet ile Mara'nın hikayesi
 'Medeniyetler İttifakı'nın ilk buluşması İspanya'da
 Türkiye'nin eylem planı
 İstanbul'dan Reggae tanrıları geçti
 Karajan'ın asistanı Rahbari yönetiyor
 Parti zamanı gelince
 Kadir İnanır'ın tipi biraz bana benzer
 Sonu bilinmez bir yolculuk
 Tutucu bir kadınım bazıları rahatsız oluyor
 Pedallarının ucunda dünya var
 Erkeksi forma istemiyoruz
 Delikanlılar geliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kadın mutlu adam da mutlu
Peki bize ne yapmak düşer?...
FİLİZ AKIN
Hayatın provası yoktur
Babam ve Oğlum muhteşem bir film.
Peynir, zeytin ekmek kaşifi
Bu hafta konuğum Türk peynirlerini ilk kez kapsamlı bir kitapta toplayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.