kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkeksi forma istemiyoruz
Erkeksi forma istemiyoruz
Formasını beğenen yok

'Vücuda oturan forma istiyoruz'

Kadın basketbolcular formalarının erkeksi olmasından yakınıyor. Genç sporculara göre kıyafetler daha dar ve kısa olursa maçlara ilgi artacak.

Dize kadar inen bol şort ve uzun tişörtten oluşan formalarını sevmeyen kadın basketbolcular, maçlarda da güzel görünmek istiyor. Bu rahatsızlığı dile getiren Beşiktaşlı oyuncu Gülşah Akkaya'yı Basketbol Bayan Milli Takım Menajeri Mihriban Oğuz da destekliyor.

İri gösteriyor
Milli basketbolcu Yasemin Horasan "Üstler dar olmalı ve vücuda oturmalı" derken FB'li Nilay Yiğit ise formaların iri göstermesinden şikayetçi.



Erkeksi forma istemiyoruz

Formalarının kendilerini erkeksi göstermesinden yakınan bayan basketbolcular, dar kısa ve vücuda oturan formalar istiyor. Milli Takım Menajeri Mihriban Oğuz da bunun için uğraştıklarını söylüyor.

Güçlü bir vücut ve fiziksel mücadele gerektiren bazı spor dallarının kadınları sert gösterdiği, hatta bu yüzden onlara yakışmadığı söylenir. Basketbol da bu sporlardan biri... Ancak bayan basketbolcular bu görüşe katılmıyor; onlar kendilerini erkeksi gösterenin basketbol değil, formaları olduğunu söylüyor. Bu yüzden olsa gerek, dizlerine kadar inen bol şort ve uzun, bol, kolsuz tişörtten oluşan formalarını hiç beğenmiyorlar. Sahada da olsa güzel görünmek ve bu yüzden de kadınsı hatlarını ortaya çıkaracak formalar giymek istiyorlar. Bayan basketbolcuların formalarından rahatsız olduklarını milli basketbolcu Gülşah Akkaya ile yaptığımız röportaj sırasında öğrendik. Türkiye'nin en başarılı bayan basketbolcularından olan, Amerika, Yunanistan ve İsrail takımlarında oynayan, şimdi de Beşiktaş'ta görev yapan milli sporcu Akkaya, "Ben, beni güzel gösterecek dar forma giymek istiyorum" deyince açıkçası şaşırdık. Kendisinden bu konuyu biraz açmasını istedik. O da şu yanıtı verdi: "Bayan basketbolcuların erkeksi göründüğü eleştirileri benim de sık sık kulağıma geliyor. Ancak bu tamamen formayla ilgili bir durum. Forma yüzünden feminen görünmüyoruz. Formalarımızdan hiç memnun değiliz. Mayo, tayt ve dar forma giyilen ülkeler var. Örneğin Avustralya takımları mayo ile maçlara çıkıyor. Brezilya'da tayt giyiliyor. İtalyanlar'ın dar şort ve tişörtü de çok güzel."

AMERİKAN TARZI OUT
Forma konusunun gerek milli takımda gerekse kulüplerinde kendi aralarında sık sık konuşulduğunu dile getiren basketbolcu, "Biz de dar formalar giymek istiyoruz, bu isteğimizi de kulüp yöneticilerimize aktardık" diyor. Formaların değişmesiyle maçlara ilginin artacağını da vurgulayan Akkaya, "Gerçi Türkiye'de spor kültürü tam olarak oturmuş değil, o yüzden önce bazı insanlar belki basketbol izlemeye gelmeyecektir. Ama üçbeş defa maça geldikten sonra spor kültürü oturacak ve sonra dar forma giymişsiniz, bol forma giymişsiniz hiç fark etmeyecek" diyerek düşüncelerini aktarıyor. Basketbol Bayan Milli Takımı Menajeri Mihriban Oğuz'un bu konuda ne düşündüğünü merak ediyoruz. Kendisinin de aynı fikirde olduğunu belirten Oğuz, "Biz de değişmesini istiyoruz" diyor ve ekliyor, "Türkiye'de 1970'lerden önce bayan basketbolcuların formaları daha dardı. Ama zamanla boylar uzadı, bollaştı. Bunlar aslında Amerikan tarzı. Şimdi yeniden değişiyor. Mayo veya tayt değil ama İtalyan takımının giydiği dar şort ve bedene oturan üstten oluşan forması çok daha iyi." Bugünkü formaların kadın fiziğinin güzelliğini örttüğünü savunan Oğuz bir de müjde veriyor; "Milli takımın forma sponsoru Adidas. Onlarla takım formasını değiştirmek için görüşme halindeyiz. Önümüzdeki yıl millilerimiz kendilerini güzel gösterecek, farklı ve estetik bir forma giyecekler."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ben yarattım ama Sinatra söyledi
 Kemanla bir ses bir heves
 Ölüm fetvası korkusuyla büyüdü
 Madonna dansçı kızı kaptı
 Huzura dönüş başlıyor
 44 yaşında hoş olmazsam ne zaman olacağım
 İclal Aydın edebiyatçı mı?
 Köy pazarına Çinli akını
 Ahmet ile Mara'nın hikayesi
 'Medeniyetler İttifakı'nın ilk buluşması İspanya'da
 Türkiye'nin eylem planı
 İstanbul'dan Reggae tanrıları geçti
 Karajan'ın asistanı Rahbari yönetiyor
 Parti zamanı gelince
 Kadir İnanır'ın tipi biraz bana benzer
 Sonu bilinmez bir yolculuk
 Tutucu bir kadınım bazıları rahatsız oluyor
 Pedallarının ucunda dünya var
 Delikanlılar geliyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kadın mutlu adam da mutlu
Peki bize ne yapmak düşer?...
FİLİZ AKIN
Hayatın provası yoktur
Babam ve Oğlum muhteşem bir film.
Peynir, zeytin ekmek kaşifi
Bu hafta konuğum Türk peynirlerini ilk kez kapsamlı bir kitapta toplayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.