kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Bütün suç yıldızlarda
Tasarımcılar yama sanatını keşfetmeli

Bütün suç yıldızlarda

Koskoca başbakan bile açıklama yaptı. "Gezegen konumları aleyhimde. Merkür'ün etkisindeyim bugünlerde konuşmam mümkün değil" dedi. İyi mi?

Aslında kimsenin suçu yok. Tayyip Erdoğan'ın ulema gafı, Deniz Akkaya'nın dayak itirafıyla gündemi kaplaması, Şifo Mehmet'in çelmesi, Fatih Terim'in sinirli hareketleri... İnanın hiçbiri onların suçu değil. Onlar kendilerini iyi anlatamadılar, kendilerini ifade etmekte zorlandılar. "A" diyecekken "b" deyiverdiler. Sonra onlar bile şaşırdılar olup bitene. Kim ne derse desin net olarak anlaşılamadılar. Üstelik hiç suçları yok. Bütün suç yıldızlarda. Evet. Yanlış okumadınız. Gökyüzündeki yıldızlardan bahsediyorum.

***


Geçenlerde Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra Türkiye'yi ziyarete geldi. Hayır, yazının girişini unutmadım, sabredin oraya geliyorum. Tayland Başbakanı Türkiye'de basın toplantısı yapmadı. Döndüğünde kendi ülkesinde de hiçbir gazetecinin sorusunu yanıtlamadı. Peki neden? Onu da kendisi açıkladı: "Şimdi Merkür benim yıldızımla aynı hizada. Merkür iyi değildir, ben de bu durumda konuşamayacağım. Yeni yıla kadar bekleyeceğim" dedi. Şaka değil. Koskoca başbakan yıl sonuna kadar gezegen konumları lehine olmadığı gerekçesiyle gazetecilerin sorularını yanıtlamayacağını açıkladı. Gerçi Shinawatra, gazetecilerin "Basını susturmak için astrolojiyi kullanıyorsunuz" eleştirilerine maruz kaldı ama... Bana mısın demedi. Bir tek kelime söylemedi. İyi mi? Önce güldüm. Sonra acaba dedim. Dayanamayıp astrolog Gamze Özgüneş'i aradım. Gamze bu işin okullusu. Astroloji alanında uzman bir isim. Yıldızları öyle bir yorumluyor ki ağzınız açık kalır. "Gamze" dedim, "Tayland Başbakanı yıldızlar aleyhimde diye konuşma bile yapmıyor. Normal mi?" Ben tabii "yok canım, komik bunlar" falan diyecek sanıyorum. Hani işin okullusu ya, hani ben de ona çok güveniyorum. "Ammman" dedi, "çok haklı. Bu dönemde asla konuşulmaz. Özellikle iletişim alanını kapsayan hiçbir yeni girişimde bulunmamalı." Anlattı da anlattı. Özetle...

1- Merkür 14 Kasım'dan 2 Aralık tarihine kadar geri gidiyormuş. Bunun anlamı şu. Mantık, beceri, konuşma, yazma becerisi, akıl, iletişim anlamına gelen Merkür bu hareketi yüzünden yanlış anlaşmalara yol açabilirmiş. İnsanlar kendilerini net olarak anlatamaz, ifadede zorlanırmış. Üstelik uzak ülkelere seyahat edecekler yabancı kültürler hakkında açıklamalar yapmamalıymış. Ortaya yanlış anlamalar çıkabilirmiş.

2- İletişimi sağlayan araçlarda bozukluklar yaşanabilirmiş. Cep telefonu, televizyon vs. Ayrıca hız yaptığınız araçlara da dikkat. Otomobil, bisiklet...

3- Sadece Merkür değil başımızda bir de Mars var. Mars da gerileme hareketine 2 Ekim'de başlamış 10 Aralık'ta tamamlayacakmış. Peki bu ne demek? Fiziksel ve cinsel olarak yapabilme gücünü simgeleyen Mars'ın bu hareketi insanları pasif agresif yapıyormuş. Yine ifade zorluğu görüyoruz.

4- Bir de 24 Kasım'da hareketlenmeye başlayan Venüs var. Üstelik onun hareketi ancak 2 Şubat'ta bitecek. Yeni ilişki, yeni bir başlangıç, evlenme, boşanma, estetik ameliyatı... "Aklınıza yeni ne gelirse uzak durun" diyor Gamze. "Bu dönemde eski sevgililer, eski arkadaşlar ortaya çıkar, dikkat edin."

***


Uzun lafın kısası gezegenler bu aralar, aşağı yukarı yeni yıla kadar bütün burçlar için hayli hareketli ve tehlikeli. Amerikan başkanlarının bile önemli bir karar almadan önce astrologlarına danıştığı bir dönemde yaşıyoruz. Siz siz olun etkilerini hafife almayın. Abartıp esiri de olmayın. Yeni yıla kadar kendinizi anlatmayın. İfade güçlüğü çekebilirsiniz. Unutmadan, 22 Kasım tarihinde Neptün ile Mars açıları kare yapmış. Kötünün kötüsü yani. Hani Şifo Mehmet'in istifa ettiği gün... Aynı gün Angela Merkel Almanya'nın ilk kadın başbakanı oldu. Sahi neydi etkileri? Pasif agresiflik, ifade zorluğu?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gençler bizi hiç anlamıyor   / 19-11-2005
 Türkiye ürettiyse kalitelidir   / 12-11-2005
 İstanbul'dan kadın toplamak.   / 05-11-2005
 Vicdansız o nesil çoktan yetişmiş   / 29-10-2005
 Siz yine medyaya inanın Kadir Bey   / 22-10-2005
 Merak kediyi öldürür   / 15-10-2005
 Yalan söylüyorum, alınma   / 08-10-2005
 Nedir Gamze olayının perde arkası?   / 01-10-2005
 Jinekolog mu? Mümkünse erkek olsun   / 24-09-2005
 'Binmişsin Başbakan'ın uçağına. Yedin, içtin, indin mi?' derler   / 17-09-2005
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bütün suç yıldızlarda
Koskoca başbakan bile açıklama...
FİLİZ AKIN
Bazen yanlış anlaşılıyor
Geçen gece Levent Kırca'yı...
ALİ POYRAZOĞLU
Alt kimlik, üst kimlik derken...
Bütün gariplikler beni...
Eleştirmenlik deneyim ister
Bu haftaki konuğum herkesin sinema yazılarından tanıdığı, ancak onun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.