kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biz Beğendik
Biz Beğendik

Cazın en iyileri bir arada
İlk albümleri "Kırmızıya Çalıyor / Like Red" ile beğeni toplayan Ercüment Vural ve Önder Focan yarın gece Nardis Jazz Club'da konser veriyor. Caz, pop ve latin müzikte birçok başarılı projeye imza atmış olan piyanist Ercüment Vural ve gitarist Önder Focan'ın önderliğinde kurulan Ercüment Vural-Önder Focan Project konseri saat 22.30'da başlayacak. Giriş 15 milyon TL.
Tel: (0212) 244 63 27

Oktay Rifat'ı yakından tanıyın
Oktay Rifat Şiir Dinletisi 8 Kasım'da İş Sanat'ta gerçekleştiriliyor. "Her Dudak Yalnızlığımızın Peşinde" adlı şiir dinletisinde, Oktay Rifat'ın yaşam-ölüm, zaman-mekan, doğa-varlık üzerine yazdığı dizeler, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek'in sesinde can bulacak. "Garip" akımının öncülerinden olan Rifat, önceleri basit bir söyleyiş ve hece ölçüsüyle yazarak işlediği toplumsal sorunlarla dikkat çekti. Daha sonra soyut, gerçeküstücü eserlere yönelen şair, izlenimci bir imge anlayışıyla, özellikle doğasal güzellikleri işledi. Bu dinletiye ücretsiz olarak katılmak mümkün.
Tel: (0212) 316 10 83

İki gün dans edin

Maral Ceranoğlu'nun eğitmenliğini yaptığı "Çağdaş Dans Tekniği ve Doğaçlama" atölye programı, 6-7 kasım günlerinde Mekan Dans Stüdyosu'nda yapılıyor. Dersin doğaçlama bölümünde bedenin mekanla ilişkisi araştırılıyor. Teknik derste beden koordinasyonunun sağlanması üzerine çalışmalar yapılıyor. Programın ücreti 60 milyon TL.
Tel: (0212) 245 76 94

Harem'le eğlenin
Harem, yeni albümü Rhythm Forever Harem IV ile Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor. Harem I'den hatırlayacağınız soloları, Harem II'den çıkan Dub-The-Buka 45'liği ve Harem III'de bulunan Despina Vandi düeti 'Gia-Hi' ile yaz hitlerine imza atan grup, Harem IV ile doyasıya dans ettirmeye hazır. Bu konserde gruba son günlerin gözde klarnet albümü The Song albümü ile fırtına gibi esen Kirpi eşlik ediyor. Yarın akşam 23.00'da başlayacak olan konsere giriş 22 milyon 500 bin TL. Dans etmek isteyenler kaçırmasın.
Tel: (0212) 292 73 68

Tarih ve kültür iç içe
1954 yılında inşa edilen ve birçok İstanbulluyu mekanında konuk eden Beyaz Saray, 50 yıl aradan sonra detaylı bir mimari çalışma ile yepyeni bir kimliğe büründü. İstanbul'un tarihi dokusu ile iç içe konumlanmış olan bu otel, Kapalıçarşı'ya iki dakika, Sultanahmet'e ise dört dakika mesafede. Yeni ile eskiyi buluşturma konseptini uygulayan mekanda birbirinden farklı hizmetler ile The Hotel, The Restaurant, Cafe Çarşı, Shopping Mall ve Piano Bar var. Mekanın konumlandığı Beyazıt'ın tarihi dokusu, Beyaz Saray içinde kullanılan tüm malzemede, mobilyalarda, objeler ve özel koleksiyonlarda hissediliyor. Özellikle eskicilerden ve antikacılardan özel tasarımlar olarak seçilen mobilyalar, objeler ve tablolar mekanı ziyaret eden herkesi, şehrin alışagelmiş alanlarından farklı bir boyuta taşıyor. Kişiye özel seçenekler sunan mekanda dilerseniz lobideki kitaplıkta yer alan İstanbul, Osmanlı Sanatı ve Tarihi, Türk Sanatı kitaplarına göz atarken kahvenizi içebilir, isterseniz The Restaurant'ta Kars Ördeği yiyebilir ya da her akşam üzeri Piano Bar'da Happy Hour'a katılabilirsiniz. The Hotel'in en büyük özelliklerinden biri ise hangi mekanda olursanız olun sizi sürpriz objelerin, sanat eserlerinin karşılıyor olması. Yalın dekorasyonunun içinde bu hareketlilik mekana enerji veriyor. Lobi galerisinde yere gömülmüş bir antika tavan göbeği, cafede duvara gömülmüş bir şerbetlik, panoromik asansörlerle katlara çıkarken her katta ayrı bir Türk ahşap sanatı eseri insanı büyülüyor.
Tel: (0212) 458 98 00

Patlıcan tatlısını deneyin

İftar sofralarında farklı lezzetler arayanlar için sıradışı bir mekan, Kazan Brasserie. Yaklaşık bir yıl önce Bağdat Caddesi Caddebostan'da hizmete giren ve Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından sunduğu örneklerle özellikle Anadolu yakasında oturanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Son zamanlarda ise ilginç Ramazan mönüleriyle dikkat çekiyor. Sultan sarması"ndan sandal sefası"na ve padişah dolması" na kadar çok farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Yemekten sonra tatlı yemek alışkanlığı olanlar için açık büfe tatlılar var. Mönüde Ramazan için hazırlanan sürpriz bir tatlı da bulunuyor: Patlıcan tatlısı. Bu tatlının püf noktası patlıcanların acısını almak için limonlu ve portakallı suda kaynatılıyor olması. Bir kez tadına bakanların tiryakisi olduğu bu tatlının içinde fındıktan üzüme, cevizden ananasa kadar her şey var! Mekanın ferah ve sade ortamında geleneksel Türk mutfağının en güzel örneklerini en uygun fiyata tadabilirsiniz.
Tel: (0216) 368 07 33
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Albüm
 Picasso İstanbul'da
 Kaplan gibi sıçra yılan gibi sürün
 Aman Tanrım bu Farinelli!..
 Kadın DJ'lerin gece mesaisi
 Papatya gibisin beyaz ve ince
 Cilalı Brit Pop çağından sesler
 Güzel olduğunuz kadar küstahsınız da!..
 7 gün 7 gece
 Kumpanya yola devam ediyor
 Öğrenci "iş"i
 Fotoğrafın ABC'si
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Che'nin gençliği
 LİSTE 5
 Dışarı Çıkmadan Önce
    Yazarlar
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Bahtı Kara Kartal
Bahtı Kara Kartal
Beşiktaş, sezonun en iyi futbolunu Zenit'e karşı oynadı. Çok...
45 dakikalık şov
45 dakikalık şov
Bir ay sonra 11'e giren Sergen, ilk yarı müthiş oynadı. Bir şutu...
Danışıklı dövüş kura
Sağlık Bakanlığı'nın son kurasında doğu bölgeleri için düşünülen...
Paşaya 'dayak' davası
Kırklareli'nde bir erin beyin kanaması sonucu ölümü nedeniyle,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.