kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yüksek Askeri Şura toplantısında 4 ihraç

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantıda 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzaklaştırılmasına karar verildi..

Yüksek Askeri Şura'nın bugün gerçekleştirilen olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harbe hazırlık durum değerlendirmesi yapılarak Silahlı Kuvvetler'in caydırıcılık vasfını devam ettirecek önemli modernizasyon projeleri ile kaynak durumu ele alındı.

Orta Doğu'daki son gelişmeler ile Irak'taki mevcut durum ve olası gelişmelerin Türkiye'ye etkilerinin görüşüldüğü toplantıda bölücülük ve irtica ile mücadelenin değerlendirilmesi de yapıldı. Laik cumhuriyete karşı irticai kesimlerin son dönemdeki faaliyetlerinin de görüşüldüğü
toplantıda, disiplinsizlikleri nedeniyle durumları değerlendirilen 4 personelin TSK'dan uzaklaştırılmasına karar verildi.

Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılan bu yılkı ikinci olağan toplantısında alınan kararlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e arzedildi. Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden toplantıya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
''Toplantıda; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durum Değerlendirmesi yapılarak Silahlı Kuvvetler'in caydırıcılık vasfını devam ettirecek önemli modernizasyon projeleri ile kaynak durumu değerlendirilmiş, Orta Doğu'daki son gelişmeler ile Irak'taki mevcut durum ve olası gelişmelerin Türkiye'ye etkileri görüşülmüş, Bölücülük ve irtica ile mücadelenin değerlendirilmesi yapılmış ve bölücü terörle mücadelenin etkin ve devletin tüm olanakları ile birlikte sürdürülmesi gerektiği vurgulanmış, laik cumhuriyete karşı irticai kesimlerin son dönemdeki faaliyetleri değerlendirilmiştir. Ayrıca, disiplinsizlikleri nedeniyle durumları değerlendirilen 4 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.''

Şura'nın bu yılki olağan ikinci toplantısına, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun katıldı.

ANITKABİR'E ZİYARET

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yürütülen çalışmaların ardından Anıtkabir'e gelen YAŞ üyeleri, üzerinde ''YAŞ üyeleri'' yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün kabrine yürüdü.

Erdoğan'ın Atatürk'ün kabrine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Başbakan Erdoğan başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, daha sonra yazdıklarını yüksek sesle okudu. Başbakan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, Millet olarak bekamızın teminatı olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dün olduğu gibi bugün de milli şuur ve sorumluluk duygusuyla görevini bihakkın yerine getirmektedir.

85. kuruluş yıldönümünü geride bıraktığımız cumhuriyetimizi onurla ve heyecanla aydınlık yarınlara hazırlarken, TSK'nın engin tecrübe ve üstün kabiliyetini en büyük güvencemiz sayıyoruz.

Muasır medeniyetler hedefine ulaşmada bu duygu birliği en temel dayanağımız olacaktır. TSK'nın değişen şartlar karşısında daima hazırlıklı ve donanımlı olduğunun en açık göstergesi Yüksek Askeri Şura çalışmalarıdır.

Aralık 2005 Yüksek Askeri Şura çalışmalarına bu güvenle bakıyor, Şura'nın ülkemize, milletimize ve TSK'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ruhun şad olsun.''

Şura üyeleri, törenin ardından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki öğle yemeğine katıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdem ve Kalemli için suç duyurusu
 Şemdinli kaymakamı değişti
 15 Üniversite geliyor
 "Kırmızı sokak çalışması yok"
 Sakık'ın "pişmanlığı" reddedildi
 Baykal, Mutakki ile kahvaltı yaptı
 'Eskiyi geride bırakın'
 Başsavcı AK Parti için 'demokrasi' ihtarı istedi
 Vekile 'bastonlu' saldırı
 Vekil yoğurdu gazeteci çekti
 Hükümet 15 yeni üniversite istedi, YÖK 4'üne onay verdi
YAVUZ DONAT
İnce sanat
Her kademeden yargı mensubunun bulunduğu bir...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara'dan kadın fotoğrafı
Ulaştırma Bakanı Binali...
'Testere'deki gibi keseceğim'
Urla'da Funda İşsiz'i 37 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen...
'Gönül Yarası' ABD'yi yakacak
En İyi Yabancı Film dalında Oscar aday adayı olan 'Gönül Yarası'...
PKK'nın kaçırdığı polis 53 gündür bulunamadı
PKK'nın kaçırdığı polis 53 gündür bulunamadı
9 Ekim'de kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın Eskişehir'de yaşayan...
15 canın bedeli 50 YTL
15 canın bedeli 50 YTL
Marmara Depremi'nin yıkıma neden olduğu kentlerden Düzce'de,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu