kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ringte kazanamadı dansöz oldu
Ringte kazanamadı dansöz oldu
Dansla boks aslında benzer

Boksta para kazanamadı dansöz oldu

İki buçuk yıl Fenerbahçe Spor Kulübü'nde boks yapan, Cumhuriyet Kupası ve İstanbul Şampiyonluğu'nda iki birinciliği, bir de ikinciliği olan Çiğdem Özer, bokstan para kazanamayınca dansöz olmuş. Oryantal Elçin adıyla sahneye çıkan Özer, ilginç yaşam öyküsünü anlattı.


Ringte kazanamadı dansöz oldu

Fenerbahçe Kulübü'nda iki buçuk yıl boks yapan, birincilikler kazanan Çiğdem Özer bu spordan para kazanamayınca dansözlüğe başladı. Şimdi Elçin takma adıyla sahnelerde.

İki yıldır Oryantal Elçin olarak Kervansaray'da dans eden 24 yaşındaki Çiğdem Özer'in Çiğdem'likten Elçin'liğe uzanan ilginç bir hikayesi var. Çiğdem Özer aslında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu. Okulu bitirdikten sonra iki buçuk yıl Ceylan Intercontinental Hotel'de çalışmış. Komi olarak başlamış, sonra garson olmuş, ardından da diğer departmanları dolaşmış; fitness center'da vitamin barın şefliğini üstlenmiş. Kariyer basamaklarını yavaş yavaş çıkarken bir anda kendisine bambaşka bir yol çizmeye karar vermiş: "Ceylan'a başlamadan önce de ara sıra dans ediyordum, ekstralara gidiyordum. Dansın tadını almıştım bir kere, onun için geri dönüp tekrar dans etmek istedim." İlkokulda, lise yıllarında, liseden sonra da dernekte toplam on iki yıl halk oyunlarında oynayan Özer'in hayatta vazgeçemediği bir başka şey de spor. Bayanlar liginde futbol oynayan, boks ve karate yapan genç oryantal, tüm bunlara rağmen hayatını dans üzerine kurmaya karar vermiş. "Çocukken düğünlere, partilere gittiğimde kimsenin 'Hadi oyna' demesine gerek kalmadan ben ortaya atlardım. Okul servisinde giderken bile müzik koydururdum, belime hemen bir şey bağlayıp oynardım. Hemen her fotoğrafımda oynuyorumdur zaten." Çiğdem Özer kendisine meslek olarak oryantalliği seçmeden önce, iki buçuk yıl boks yapmış. Boksa başlama hikayesi ise ilginç; "Lise yıllarında, arkadaşımla okulu kırdığımız bir gün gezerken bir boks salonu gördük, iri yarı insanların resimleri vardı. Girip bakalım dedik, giriş o giriş. Çok kısa bir dönem kick boks, sonra Fenerbahçe Spor Kulübü'nde iki buçuk yıl boks yaptım." O dönemde Cumhuriyet Kupası ve İstanbul Şampiyonluğu'na katılan Özer'in bu yarışmalardan iki tane birinciliği, bir tane de ikinciliği var. Özer, birisi çok estetik, öbürü daha sert bir spor olan dans ve boksun aslında ortak yanları olduğunu söylüyor: "Boksun içinde dans var bir kere. Boks yaparken sürekli atik, kıvrak olmanız lazım."

BANA İNANMIYORLAR
Çiğdem Özer zayıf, çıtı pıtı bir genç kız. Yani ona bakınca boks yaptığına inanmak zor. O da zaten tüy sıklette olduğunu, 51 kiloda dövüştüğünü anlatıyor: "İnsanlar bana bakınca boks yaptığıma inanmıyordu. Hala çok inanmıyorlar. 'Böyle çıtı pıtı bir insan nasıl boks yapar?' diyorlar. Ancak fotoğraflarımı gösterince ikna oluyorlar. Aslında boks teknik bir spor, biraz da beyinle alakalı. Atik olmanız gerekiyor. Kilo çok da önemli değil." Genç oryantal, başarılarına rağmen üç yıl önce boksu bırakmış. Buna neden olarak da bokstan maddi olarak bir şey kazanamamasını gösteriyor ve yaşamak için de para kazanması gerektiğini söylüyor. Özer o dönemde adını da değiştirmiş ve sahneye Elçin ismiyle çıkmaya başlamış. Oryantallikten iyi kazandığını, işini ciddiye alarak yaptığı için dört, beş yıl içinde hayatını garantiye alabileceğini sözlerine ekliyor. Oryantal Elçin'in bugün en büyük destekçilerinden biri ünlü dansöz Asena. "Kervansaray'a gelmişti bir gün, beni sahnede seyretti. Dikkatini çekmiş, 'Kim bu?' diye sormuş. Sonra ben yanına gittim, numaralarımızı aldık, arkadaş olduk. Bana kostüm, sahnede duruş konusunda yardımcı oluyor. Müzik istedim, bana müziğini verdi, ki bunu hiç kimse yapmaz. Dans hayatında müzik çok önemlidir çünkü." Çiğdem Özer'e kendisinin Türkiye'de en çok beğendiği oryantalin kim olduğunu sorduğumuzda ise şu yanıtı alıyoruz: "Asena tabii. Tanışmadan önce de öyleydi. Bir kere sahnede duruşunda bile bir asalet var. O sahneye çıktığında bir çatal sesi bile duyamazsınız. Müziği ruhunda taşıyor ve severek oynuyor. Benim hissettiklerimi o da hissediyor diye düşünüyorum."

Eylem BİLGİÇ

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Kocam 'İki göğüs herkeste var tek göğüs daha enteresan' dedi
 Filmlerimde cinsel değil ruhsal ilişkileri anlatmak istiyorum
 Göbekli bir reklam yönetmeniydim zayıf şarkıcı oldum
 İş bulmanın aykırı kuralları
 Kadınlardan hep destek gördüm
 İtalya'da Türkiye denilince aranan tek gazeteci
 Büyükbabası İstanbul'dan göç eden oyuncu
 İyi olduğumu hazmedemeyenlere çok gülüyorum
 Mustafa'nın yüzü hayatımı aydınlatıyor
 Bir Yılın Sonunda Şehrazat'a Kendimi Affettirdim
 Soyadım yazarlığımın önündeydi
 Bir dönemin sonu
 Fahri Bey beni dövdü Behiye Aksoy saçımdaki kanları delil...
 Hido yanlış yaptı
 Plantu'nun Türkçe öyküsü
 Sinemayı hem sevdik hem de yaşadık
 Rüzgarı sollayan çift
 Polisiye hafiftir ama hayatın hafif yanlarını ciddiye almak...
 Bush ilgimi çekmiyor Clinton ise karizmatik
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Aile Sağlığı...
Büyük Prens
Büyük Prens
Prens Albert kimilerine göre dünyanın en küçük ikinci ülkesinin...
Mantar çiçek gibi toplanmaz
Şimdi tam mevsimi ama mantarların hangilerinin yenilebilir olduğunu...
Picasso Şile palamudunu sever miydi?
'Picasso'nun Sofrası' adlı kitap büyük bir sanatçının ruhunun...
Sakın annem duymasın ben hızı seviyorum
Sörfte Avrupa şampiyonu olan Çağla Kubat denizde olduğu kadar yolda da hız...
Nissan Patrol: Bir arazi efsanesi
1970'lerde Jeep Wagoneer'la, Land Rover'la 1980'lerde Chevrolet Blazer'le av...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.