kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bıçakcı'yı kızdıran sorular
Dişli, Terim, Özdilek İsviçre'den döndü

Bıçakcı'yı kızdıran sorular

FIFA Disiplin Kurulu'nun, Türkiye-İsviçre maçıyla ilgili olarak yaptığı toplantıda sorulara cevap veren Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, ''Futbolcular için cezalar daha önce, her iki federasyon için daha sonra açıklanacak'' dedi.

Toplantının bugün sabah TSİ 08.00'den itibaren sürdüğünü ifade eden Bıçakcı, ''İsviçreliler de bizimkiler de dinlendi. İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı da dinlendi. Sorular aynı. Bize yapılan suçlamalar yine aynı. Sahaya atılan cisimler, hoparlörlerden ıslıklama ya da söylemler ve tüneldeki kavga.
Tüneldeki kavgadan sonra statta çekilen ana filmi de verdik'' diye konuştu.

Levent Bıçakcı, yazılı ifadelerin alınacağını ve kendileriyle ilgili bir açıklamayı kurula göndereceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''FIFA Disiplin Kurulu'na açıklama göndereceğiz. FIFA Disiplin Kurulu toplanacak. Futbolcular için daha önce cezalar açıklanacak. İki federasyon için daha sonra açıklanacak. Şu anda belirlenmiş bir zaman yok. Herhalde 2-3 ay alacak. Cezalar kulüp takımları için geçerli değil ve milli takımın özel maçları için de geçerli değil. FIFA'nın verdiği cezalar milli maçlarla ilgilidir.''

ALPAY'IN OTURUMU

Federasyon Başkanı Bıçakcı, Alpay'ın iki şeyden ifade verdiğini belirterek, ''Bir federasyonla ilgili oturuma, bir de tekrar kendisiyle ilgili oturuma girecek. Alpay'a, federasyonla ilgili olarak tüneldeki güvenlik önlemleri soruldu. Önlemlerin yeterli olup, olmadığı soruldu. Kendisinin yaptığı fiiller soruldu. Gayet net bir şekilde açıkladı'' diye konuştu.

İKİ GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Zürih kentinde 2 gündür süren toplantılarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''FIFA nın yaptığı bu işi benim hukukçu olarak anlamam mümkün değil'' dedi.

FIFA'nın 2 gün içinde topladığı tüm belgeler ve delillerin delege ve gözlemci ile sabit olduğunu vurgulayan Bıçakcı, şöyle konuştu:

''Bizi kızdıran, sinirlendiren bazı sorular oldu. Birtakım İsviçreli futbolcular verdikleri ifadelerle onları yönlendirmeye çalıştılar. Onlara her türlü 3-5 kere değişik şekildeki sorulara biz de tepki gösterdik. Onları kapattık. Çok detaylara girmek istemiyorum.Daha sonra açıklama yapabilirim. Şu anda toplantıya giren bir de İsviçreli sekreter var. Toplantıyı İsviçreli sekreter yürütüyor.

Komisyon başkanı Bahreynli, işi yürüten İsviçreli. Biz de İsviçreli sekreterin sorulara fazla katılmamasını istedik. Burada bir parça münakaşa oldu. Onların sistemi olduğu için müdahale edemiyorum.''

Tüm yazılı belgelerin ellerine geldikten sonra gereken açıklamayı yapacaklarını anlatan Bıçakcı, ''Dün ne ise bugün de o. Hiçbir zaman biz, gözlemci ve hakem dışındaki olguyu kabul etmedik. Bunlar hiçbir zaman ortaya konmadı. Maalesef İsviçre ve Türk basınında olaylar abartıldı. Hiçbir şekilde onlar da gündeme gelmedi. Ne futbolcularımız, ne de hocamız bir sorumluluk taşımayacak'' dedi.

''CEZA İÇİN BEKLEME SÜRESİ FAZLA DEĞİL''

Başkan Levent Bıçakcı, verilecek ceza için 3 aylık bekleme süresinin fazla olmadığını söyledi. Ceza için spor mahkemesinde de 6 ay içinde kararın çıkması gerektiğine dikkati çeken Bıçakcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Disiplin kurulu açısından da soruşturmanın yürütülmesine bağlı. Tüm belgeler, bilgiler elinizde varsa, çabuk açıklayabilirsiniz. Birtakım delillere ulaşmak istiyorsanız, daha uzun sürebilir. Herhangi, tahmin etmediğimiz bir belge sunulmadı. Bu bir duruşma değil, bilgilendirme toplantısı. Bizim için bitti. Aynı oturuma çağırırlarsa, ona gelme durumumuz olabilir. Cezanın boyutunu şu anda bilemem.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kaya Peker en değerli oyuncu
 Ümit-Tümer takası
 Kaçan kaçana
 Canaydın'a 3 rakip
 İddialar şerefsizçe!
 Düğmeye basıldı
 Dağ fare doğurdu
 Breda'nın çıkış maçı
 Yenilginin faturası Gerets'e kesildi
 Neobre
 Zaferin şifresi
 Ailton'a 100 bin $ ceza
 Hassan'dan örnek tavır
 Samandıra'da bahar havası
 Kuş'u güldürdüler
 Selçuk fıtık oldu
 Yönetim istifa
 Son anda para krizi
 Bayraklar alınmadı
 Panorama
 Futbol otoriteleri sizin için hazırladı
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fenerbahçe zoru başardı
Şampiyonluk yarışında en yakın...
LEVENT TÜZEMEN
Galip takım bozulmaz
Derbi biter bitmez cep telefonuma...
Astsubaylar tutuklandı
Astsubaylar tutuklandı
Şemdinli'deki bombalama olaylarının ardından gözaltına alındıktan...
Roj TV soğukluğu
Roj TV soğukluğu
Başbakan Erdoğan, Kopenhag'daki Roj TV krizinden sonra ilk kez bir...
Rio karnavalı sansür kurbanı
Rio karnavalı sansür kurbanı
Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti valisi Rosinha Garotinho, 21...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu