kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öğretmen eylemi sona erdi
Eğitim Sen üyeleri Taksim'de oturma eylemi yaptı

Öğretmen eylemi sona erdi

Eğitim Sen üyelerinin başlattığı ''Büyük Eğitimci Yürüyüşü''nün ardından Ziya Gökalp Caddesi'nde yaptığı eylem, Sendika Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'in basın açıklaması ile sona erdi.

Kent merkezine girişlerine izin verilmeyen sendika üyeleri de bulundukları yerlerde yaptıkları açıklamalardan sonra dönüşe geçtiler.

Sabah saatlerinde Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanmaya başlayan Eğitim Sen üyeleri, ''İnsanca yaşamak istiyoruz'', ''Öğretmen düşmanı Bakan Çelik istifa'', ''Şemdinli halkı yalnız değildir'', ''Öğretmene uzanan eller
kırılsın'' şeklinde sloganlar attılar. Eğitim Sen üyeleri, zaman zaman öğretmen kimlikleri ve kalemlerini havaya kaldırarak, dün yaşanan olayları protesto ettiler.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, burada yaptığı açıklamada, verdikleri fiili mücadele sonucunda Ankara'ya girdiklerini, ''izinli değil, fiili miting'' yaptıklarını söyledi.

Dinçer, Kadıköy'den Ankara'ya 5 gündür yürüyen sendika üyelerinin, kendi taleplerinden daha önce halkın parasız, demokratik, bilimsel, laik ve ana dilde eğitim hakkını savunduklarını kaydetti.

''Örgütlü toplum, demokratik Türkiye'' talebinde ısrar edeceklerini dile getiren Dinçer, 10 gündür kamuoyunun Eğitim Sen'in talep ve çözüm önerilerini tartıştığını belirtti.

Dinçer, öğretmenlerin ek ders ücretinin arttırılması yönündeki talebin gerçekleştirilmesinde, Eğitim Sen'in ortaya koyduğu mücadele ile sonunda bir aşama kaydedildiğini bildirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün içeriğine ve özüne değil, ilan edildiği 12 Eylül dönemi nedeniyle karşı çıktıklarını ifade eden Dinçer, ''Karşılaştığımız tavır ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor''dedi.

Ankara dışından gelen arkadaşlarının bir bölümünün kente girdiğini, giremeyenlerin de bulundukları yerlerde yaptıkları açıklamalarla illerine dönmeye başladıklarını bildiren Dinçer, şöyle konuştu:

''10 gündür yürüttüğümüz mücadele amacına ulaşmıştır. Sıra 17 Aralık'taki, KESK'in, emek ve meslek örgütleriyle yapacağı 'Demokratik devlet, halk için bütçe' eylemini örgütlemeye geldi. KESK'li arkadaşlarımıza öneriyorum. Başbakan'a sorsunlar o da ulemalarına sorsun, öyle karar versin. Ama biz eylemimizi nasıl yapacağımıza kendimiz karar veririz. Kendi kararımızla eylemimizi burada bitiriyoruz.''

EYLEMDEN NOTLAR

Konuşmanın ardından, eylem boyunca trafiğe kapatılan Ziya Gökalp Caddesi, belediye görevlilerince yapılan temizlik çalışmasından sonra ulaşıma açıldı.

Bu arada, Ankara'da 2 gündür süren eylemde yorulan sendika üyeleri cadde üzerinde oturup, uzanarak dinlendi. Bazı göstericilerde, zaman zaman türküler söyleyip halay çektiler. Eğitim Sen üyelerine bazı siyası parti, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile öğrenci grupları destek verdi.

Sendika yöneticilerinin tüm girişimlerine rağmen Samsun, Eskişehir ve Konya Yolu'nda bekletilen ve şehir merkezine giremeyen Eğitim Sen üyeleri açıklamaların ardından otobüslerle illerine geri döndüler.

Çevik kuvvet, özel harekat ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli yaklaşık 5 bin emniyet mensubu, eylem boyunca Kızılay ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Eylemin sona ermesinin ardından, Ankara Valisi Kemal Önal, başta Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olmak üzere, ''2 gündür Ankara'da süren yasadışı gösterilerde, emniyet teşkilatı ve rütbeli amirlere gösterdikleri sağduyulu ve duyarlı çalışmalar nedeniyle'' telsiz aracılığıyla teşekkür etti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 TOKİ yeni projelerde frene bastı
 10 adet hızlı tren seti geliyor
 İstanbul'da yaşadışı eylemler
 Öğretmene eylem dayağı
 Göklerin parlayan yıldızı
 Korkut Özal'ın ısrarı
 Hakkari'de Neler Olmuyor
 Aşiret kızı gönül verdi
 PKK'nın 500 bin doları çalındı
 Pötürge ve Hakkari'de deprem
YILMAZ ÖZDİL
Kadirizm out Cerrahizm in
İstanbul Emniyet Müdürü...
UMUR TALU
Soyut sanat somut hayat
Tabii ki haddim değil,...
FATİH ALTAYLI
Böyle Emniyet Müdürü'ne böyle İstanbul
Türkiye Vahşi...
ERDAL ŞAFAK
Fırtına yaklaşırken
Türkiye'nin coğrafi konumu...
İstanbul-Kanada hattı
Kanada'nın önde gelen gazetesine göre CIA'nın yasa dışı yakaladığı...
Azeri muhalefeti polisle çatıştı, yüzlerce yaralı
Azerbaycan'da geçen ay yapılan genel seçime hile karıştığını savunan...
Bu maçı alacağız
Bu maçı alacağız
G.Saray'ın evinde F.Bahçe'ye üstünlüğü, futbolcular için ateşleme...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu