kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şarabın incelikleri Şarabın incelikleri
Şarap gibi dersler
Şarabın incelikleri Şarabın incelikleri

Şarabın incelikleri Şarabın incelikleri

* Şarabın tadını iyi algılayabilmek için kadeh çok önemlidir. Beyaz şarapta küçük kadehler tercih edilebilir ama kırmızı şarabın biraz büyük, yukarıya doğru kapanan formda bir kadehle içilmesi gerekir. Böylelikle şarabın kokusunu, dolayısıyla da tadını çok daha iyi alabilirsiniz. Yayvan veya açık ağızlı kadehlerde ise koku tamamen dağılır.
*
Kadehi biraz eğdiğinizde şarabın kenarlarında oluşan renk ne kadar parlak ve canlıysa şarap o kadar gençtir. Yaşlandıkça şarapların canlılığı gider, rengi turuncu ve kiremide döner, pembeliği kaybolur. Beyaz şarapta ise genel olarak renk koyulaşır.
* Mantar şarabın havayla temasını engeller. Şarap uzun yıllar saklanacaksa, yatık saklanır. Bu durumda şarap mantara temas ettiği için mantar zamanla tamamen ıslanır, şişer ve şarap şişenin ağzından sızmaya başlayabilir. O nedenle yıllanacak şaraplarda uzun mantarlar kullanılır. Yani kısa mantar şarabın hemen tüketilmek için, uzun mantar ise yıllanmak için hazırlandığını gösterir.
*
Her şarabın daha başta belirlenen bir ömrü vardır. Tüm dünyadaki şarapların yüzde 95'i aslında bekletilmek ve yıllandırılmak için hazırlanmaz. Gereksiz yere yıllandırılmış bir şarap içildiğinde hiç keyif vermez.
* Şarap açıldıktan sonra ideali şarabı bekletmemektir. Çünkü şarabın en sevmediği şey oksijendir, oksijenle temas ettikten sonra değişmeye başlar. Şarap, açtıktan sonra hiç bekletmeden ağzını kapatırsanız bir hafta durabilir, yoksa en kötü ihtimalle ertesi gün içilmesi gerekir.
*
Şarabın son kullanma tarihi yoktur. Zamanı geçse de sağlığa hiçbir şekilde zararlı değildir, sadece keyif vermez.
* Genellikle soğutulmadan içilen kırmızı şarabı bir iki saat dolapta beklettikten sonra içmek çok daha keyif verir. Çünkü kırmızı şarap en ideal 16-18 derecede içilir. Şarabın incelikleri Şarabın incelikleri
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 İki yıl içinde anne olacağım
 İstanbul'da otel açmayı düşünüyoruz
 Çizgimiz değişti çünkü genç görünmek moda
 Karaciğere yosun uykusuzluğa çay
 Evinizde pılates yaparak form tutun
 Skandalların kadını sizi dansa çağırıyor
 Kadınlar da sebepsiz aldatıyor
 Yeni bir dostla yaşam
 Kısa... Kısa... Kısa... Kısa... Kısa...
 Bitki yağıyla masaj
 S t i l
 Yıldızları giydiren Türk
 İngilizler Penti çorap giyecek
 Dostlarımızı kışa hazırlayalım
 Boğaz ağrısına yosun
 Çocuklara fiziksel istismar bitmiyor
 Yumak
 Pembe Melekler şifa dağıtıyor
 Su Dedektifleri
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Dan Dan Dans!
İnsan yaşamında en unutulmaz dansın...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Testi kırılmadan
Geçen hafta "Keten Tohumu...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuk neden yalan söyler?
Beyazı ile karası ile biz...
Ama siz ölmemiş miydiniz?
Ama siz ölmemiş miydiniz?
Genç ve güzel kahramanımız, bir hastanede çalışan ve...
Olağanüstü bir kadının portresi
Olağanüstü bir kadının portresi
"Çıplak" ve "Sırlar ve Yalanlar" gibi filmlerin yaratıcısı...
Eleştirmenlik deneyim ister
Bu haftaki konuğum herkesin sinema yazılarından tanıdığı, ancak onun...
Köy pazarına Çinli akını
Çanakkale'ye bağlı Değirmencik Köyü'nde bir fabrikada çalışan 500'e yakın Çinli...
Ahmet ile Mara'nın hikayesi
The İmam filminin gerçek öyküsü Antalya'da yaşanıyor. Antalyalı Ahmet imamlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.