kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hido yanlış yaptı
Hido yanlış yaptı
Kare Astan biri

Mehmet çok iyi Hido yanlış yaptı

Basketbolun ünlü ismi, "Sir" lakaplı Charles Barkley ile ABD'de konuştuk. Siyasete ısınan Barkley NBA'deki Türk oyuncuları değerlendirdi; "Mehmet Okur NBA'de şampiyonluğu yaşadı... Hido (Hidayet Türkoğlu) Orlando'ya gitmekle yanlış yaptı."


Hido yanlış yaptı

Basketbolun efsane ismi Charles Barkley SABAH'a konuştu "Hidayet'in Orlando'ya gitmesi hataydı. Mehmet'in Utah'a gitmesi ise doğru bir karar".

Basketbol dünyasının unutulmaz isimleri sayılırken "Sir" Charles Barkley asla atlanmaz. Nike'ın Portland'daki merkezinde yapılan bir toplantıya konuk olarak gelen efsane oyuncuyla NBA, Türk oyuncular ve basketbol hakkında başlayan röportajımız siyasi konulara kadar uzandı.
- NBA'de en beğendiğin Avrupalı basketbolcular hangileri?
- Pau Gasol'u geldiğinden beri büyük beğeniyle izliyorum. En favori isimlerimden biridir. Nowitzki ve Krilenko da çok iyi. Ama bence şu anda en dikkat edilmesi gereken isim Ginobili. Diğerlerinin arasından müthiş sıyrıldı. Drazan Petroviç ve Marciliunis de zamanında çok iyi oyunculardı. Zaten NBA'e geliyorsanız belli bir noktanın üzerindesiniz demektir. Buraya ancak en iyiler gelebilir.

MEHMET ÇOK İYİ BİR OYUNCU
- Ya Türk oyuncular? Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Mehmet çok iyi bir oyuncu. İleride daha da iyi olacak. Unutmayın ki bir yüzüğü (şampiyonluğu) var. NBA şampiyonluğu bir basketbolcu için ulaşılması en zor noktalardan biridir. Mehmet bunu yaşadı. Hido da iyi bir oyuncu ama bence Orlando'ya gitmekle yanlış yaptı. Sacramento'da veya en azından San Antonio'da kalmalıydı.
- Mehmet de şampiyon takımdan, Detroit'ten ayrılıp Utah'a gitti. Onunki doğru bir tercih miydi?
- Mehmet, bence doğrusunu yaptı. Kalsaydı, Detroit'te oynama şansı düşüktü. Detroit onu göndermeden istediği yere gitti ve iyi süre alıyor. Kalitesini gösterebiliyor.
-NBA 1 Kasım'da başlıyor. Bu sezonu nasıl görüyorsunuz?
- Sezonun başlamasını heyecanla bekliyorum. Doğu'da bütün takımlar daha iyi oldu. Batı'da ise bütün takımlar daha kötüye gitti. Bir tek San Antonio hariç. Batı'dan San Antonio finale gelir. Geçen sezon Doğu finalinde kapışan Detroit ile Miami bu sezon da çekişir. Miami geçen sezona göre daha oturmuş olacaktır. Jason Williams ve Shaquille O'Neal'i çok seviyorum. Özellikle Shaq, hayatta bir kez görebileceğiniz cinsten bir basketbolcu.
- Michael Jordan ile aranız nasıl?
Hala çok yakın arkadaşız. Motorsiklet kullanmaya başlamış. Ben motora çok karşıyım. Bence motor kullananlar aptaldır. Organ bağışı yapmak için bir numaralı adaylar onlar.
- İlk iki Dreamteam'de yer aldınız ve iki olimpiyat şampiyonluğu yaşadınız. Bugün ABD Milli Takımı'nı nasıl görüyorsunuz? Yenilmeye alıştılar diyebilir miyiz?
- İnsanoğlu, başarısızlık karşısında hep birilerini suçlamak ister, bir sorumlu arar. Aslında bu tabloyu ortaya çıkaran en önemli faktör, diğer ülkelerin de çok iyi basketbol oynamaya başlamaları. İlk Dreamteam'lerde öbür ülkeleri inanılmaz farkla yenerdik. 50 farkla, hatta fazlasıyla biten maçlarımız oldu. Bizler sanki basketbol dünyasında var olan en iyi oyunculardık. Rakiplerimiz için sadece bize karşı oynamak bile bir gururdu. Maçlarımızda yedek oyuncular fotoğraf çekerdi. Ama artık böyle değil. Amerika dışında da çok iyi basketbol oynanıyor. Ve bu yüzden rakiplerimizi tebrik etmeliyiz. Ayrıca birkaç maç kaybedildi diye Amerikan Milli Takımı'nın çok kötü olduğunu söyleyemeyiz. Bu bir spor. Mutlaka daha iyi olacağız; olmalıyız.
- NBA'den kopmadınız, yorumculuk yapıyorsunuz. Nasıl bir iş?
- Haftada bir yorum yapıyorum. Yorum yaparken de politik olmayı öğreniyorsun. Güç elinde olduğu zaman yorumların politik bir değer kazanmaya başlıyor. Yaptığım yorumlardan dolayı beni kovmalarından korkmuyorum çünkü beni kovarlarsa golf oynamaya daha fazla vaktim olacak! Basketbol kariyerim bitti ama haftada bir yaptığım işten de mutluyum. Basketbolu bıraktığımda 30 kilo aldım, sonra 14'ünü verdim. Sürekli spor yapıyorum ve egzersizlerimi antrenörümle her iki haftada bir değiştiriyoruz. Spor bana çok iyi geliyor, sırt ve diz ağrılarım yok oldu.

VALİ ADAYI OLURSAM KAZANIRIM
- Ya valilik dedikoduları? Var mı böyle bir hedef gerçekten?
- Ben Alabamalı'yım. Eğer vali olmaya karar verirsem kazanacağım kesin. Param var. Bu yüzden de halkın cebindeki parayı almaya kalkışacak değilim. Politikacılar genelde çok konuşup çalışmıyorlar. Ben bunu asla yapmam. Fakirlere yardım etmek istiyorum. Eğitim çok önemli. Siyah insanlar kimi zaman spor dışında tamamen amaçsız kalıyor ve bir iş bulmaları için eğitim şart. Katrina Kasırgası sırasında yapılanlara çok öfkelendim. Hemen para bağışında bulunmaya karar verdim ama bunun Bush'a gideceğini düşündüm ve fikrimi değiştirdim. Yerine 1 milyon dolarlık ev projesi yapıyorum. Bu evleri fakirlere vereceğim.
- Eğitim deyince; çocukların liseden NBA'e gelmelerine ne diyorsunuz?
- Böyle yapan çocuklardan nefret ediyorum. Bunların çoğu bu kararın ardından iyi bir kariyer tutturamıyor ve NBA'de tutunamayınca işsiz kalıyorlar. Basketbol kariyerleri için eğitimlerini bırakmaları yanlış. Hem liselerdeki hem de sokaklardaki çocukların iyi eğitim almaları şart. 20 yaşını geçtikten sonra NBA'de şanslarını denemeleri daha doğru. Gerçek hayatta başarılı olmaları için en iyi yol bu.
- NBA'deki yeni gençleri nasıl buluyorsunuz?
- Anneme çok kızıyorum. Beni çok yanlış zamanda doğurmuş. Bugün bu çocuklar bir anlaşma yaptıklarında sekiz sıfırlı kontratlara imza atıyor. Bizim zamanımızda böyle değildi.
- NBA'de bu sezon başlayacak kıyafet yönetmeliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Bunu çok daha önceden yapmaları gerekirdi. İyi işler yapmak için iyi görünmek gerekir. NBA'in patronu Stern'ün sponsorlara, televizyonlara ve seyircilere karşı sorumlulukları, görevleri var. Yılda 10 milyon dolar kazanan birine 'İşine saygılı ol. Doğru dürüst giyin' dersiniz. Demelisiniz. Beğenmeyen, 'Ben kafama göre giyinirim' diyen de cezasını öder ya da gider evinde oturur.

EMRAH KAYALIOĞLU

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Kocam 'İki göğüs herkeste var tek göğüs daha enteresan' dedi
 Filmlerimde cinsel değil ruhsal ilişkileri anlatmak istiyorum
 Göbekli bir reklam yönetmeniydim zayıf şarkıcı oldum
 İş bulmanın aykırı kuralları
 Kadınlardan hep destek gördüm
 Ringte kazanamadı dansöz oldu
 İtalya'da Türkiye denilince aranan tek gazeteci
 Büyükbabası İstanbul'dan göç eden oyuncu
 İyi olduğumu hazmedemeyenlere çok gülüyorum
 Mustafa'nın yüzü hayatımı aydınlatıyor
 Bir Yılın Sonunda Şehrazat'a Kendimi Affettirdim
 Soyadım yazarlığımın önündeydi
 Bir dönemin sonu
 Fahri Bey beni dövdü Behiye Aksoy saçımdaki kanları delil...
 Plantu'nun Türkçe öyküsü
 Sinemayı hem sevdik hem de yaşadık
 Rüzgarı sollayan çift
 Polisiye hafiftir ama hayatın hafif yanlarını ciddiye almak...
 Bush ilgimi çekmiyor Clinton ise karizmatik
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Aile Sağlığı...
Büyük Prens
Büyük Prens
Prens Albert kimilerine göre dünyanın en küçük ikinci ülkesinin...
Mantar çiçek gibi toplanmaz
Şimdi tam mevsimi ama mantarların hangilerinin yenilebilir olduğunu...
Picasso Şile palamudunu sever miydi?
'Picasso'nun Sofrası' adlı kitap büyük bir sanatçının ruhunun...
Sakın annem duymasın ben hızı seviyorum
Sörfte Avrupa şampiyonu olan Çağla Kubat denizde olduğu kadar yolda da hız...
Nissan Patrol: Bir arazi efsanesi
1970'lerde Jeep Wagoneer'la, Land Rover'la 1980'lerde Chevrolet Blazer'le av...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.