kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'lilerden Canan'a tepki
AKP'lilerden Canan'a tepki

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Roj TV'ye demeç vermesini doğru bulmadıklarını açıkladılar.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Roj TV'ye demeç vermesini doğru bulmadığını açıkladı. Bir dizi inceleme ve açılış yapmak için Denizli'ye gelen Şener, CHP Hakkari Milletvekili Canan'ı eleştirdi. "PKK örgütünün televizyonuna çıkmayı doğru bulmuyorum" diyen Abdüllatif Şener, CHP'li vekilin Roj TV'nin canlı yayınlarına katılan başka milletvekillerinin de olduğu yönündeki iddialarına "Milletvekillerinin bu kanala çıkabileceği ihtimalini bile düşünmüyorum" cevabını
verdi.

Abdüllatif Şener, Denizli Valiliği'ni ziyareti sonrasında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi makamında ziyaret etti. Şener, ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) binasında partililerle bir araya gelmek için yürümeyi tercih etti. Yolda esnafları da ziyaret ederek, "hayırlı işler" dileklerinde bulunan Şener, bir pastaneden de zeytinli simit aldı. Simitler paket edilirken Şener de, toplantıya katılmak üzere parti binasına geçti. Bir süre il başkanlığında sohbet eden ve aldığı simitlerden yiyen Şener, başkanlıktan çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.
"CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Roj TV'ye çıkıp Şemdinli olaylarını değerlendirmesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna Şener, şu cevabı verdi: "Olayın gerçek boyutunu bilmiyorum ancak Roj TV, PKK'nın bir yayın örgütü olarak biliniyor. Bu sadece bizim tarafımızdan değil Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından da biliniyor. Başbakanımız zaten Danimarka'da tepkisini göstermiştir ve bunda da haklıdır. Türkiye'nin bu hassasiyetinin korunması gerekiyor. Böyle bir örgütün yayın organı olan televizyonuna çıkmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca zaman zaman milletvekillerinin bu kanala çıkabileceği ihtimalini de düşünmüyorum."

Binali Yıldırım: ''Partisi gerekli incelemeyi yapacaktır''
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Roj Tv'ye demeç vermesiyle ilgili olarak ''Partisi öncelikle gerekli incelemeyi yapacaktır'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere Samsun-Çarşamba Havaalanı'na gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin uzun yıllar terörden çok çektiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: ''Terörizme ve terörist faaliyetlere karşı tavrımız açık ve net. Terör, tüm dünyanın baş belasıdır. Ne dini ne dili ne milleti, hiçbir şeyi yok. Masum insanları katlediyor ve öldürüyor.

Yıllardan beri bunun en fazla acısını çeken biz, daha 11 Eylül olmadan, İspanya olayları olmadan, İngiltere olayları olmadan bunları çok yaşadık, çok çektik. O nedenle de Batılı dostlarımızın, bizim uzun yıllar bu konudaki şikayetlerimizi, sıkıntılarımızı kendi başlarına gelince daha iyi anladıklarını düşünüyorum. Hala bunları anlayamayan, idrak edemeyen varsa onların da bir ana önce bu bela kendilerini de bulmadan tedbirlerini almaları lazım.''

CHP Milletvekili Canan'ın, ROJ Tv'ye demeç vermesiyle ilgili gelişmeleri basından öğrendiğini belirten Yıldırım, bu konuda yorum yapmak istemediğini ifade ederek, ''Açıkçası ben de bugün basında gördüm. Partisi öncelikle gerekli incelemeyi yapacaktır. Türkiye'nin politikasına, bu konudaki tavrına aykırı bir tutum varsa onun da gereği yapılır'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ağar: "Şemdinli kesmez, beraber Kandil Dağı'na gidelim"
 "Hepimiz kardeşiz"
 "Sorun Roj Tv'nin kendisi"
 'İslam dinine haksız tepki var'
 Baykal: Keşke Özkök gibi biri cumhurbaşkanı olsa
 Şemdinli tek başına hükümet sorunu değil
 MİT cep telefonlarını dinlemiş
 AK Parti uyardı, 'Kürt oturumu' iptal
 DTP'liler Roj TV için AB'ye mektup yazdı
 'Para verin PKK'yı bitireyim' iddiası
 Milletvekillerinin web sitesi çöktü
 Emniyet'in bilançosu: Şemdinli'de 6 tutuklu
MAHMUT ÖVÜR
Korkut Özal ne yapmak istedi?
Korkut Özal'ın...
YAVUZ DONAT
Halk, devlet siyaset
Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun...
'Kadınlar istikrar için çok önemli'
İslam Kalkınma Bankası (İKB) Kadın ve Kalkınma Birimi 2. Uluslararası...
Oyuncak bebek yürekleri hoplattı
K.Maraş'ta bir bankın üzerine bırakılan oyuncak bebek bomba paniği...
Cinayet gibi kürtaj
Cinayet gibi kürtaj
Başkentte bir kürtaj sırasında 5 aylık bebeğin kolu koptu, bebeğin...
Etraf delilden geçilmiyor: Organize Minik Güçler
Etraf delilden geçilmiyor: Organize Minik Güçler
UMUT Kitabevi bombalamasının akabinde, halkın el koyduğu Jandarma'ya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu