kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rakı şerefine çıkan kitaplar
Rakı şerefine çıkan kitaplar
Âdâbıyla Rakı ve Çilingir Sofrası

Rakı şerefine çıkan kitaplar

'Piyasadaki rakı çeşitliliğinin artmasıyla birlikte rakı üzerine yazılan kitapların sayısı da giderek çoğalıyor. Kimileri lezzetli meze tarifleri verirken, kimileri de rakının geçmişten günümüze kadar olan serüveni hakkında bilgiler aktarıyor. İşte, rakı üzerine yazılmış iki kitap:.

Şiir Tadında Yeni Rakı Meze Tarifleri
Mey içkinin Yeni Rakı için hazırladığı ikinci meze kitabı çıktı. 'Şiir Tadında Yeni Rakı Meze Tarifleri' adlı kitapta; kereviz salatası, alevli rakılı karides, balık kroket, muhammar, kabak çiçeği dolması, takos, sütlü balık ve cevizli mercimek köftesi gibi kolay hazırlanabilen 35 çeşit lezzetli meze tarifini bulmak mümkün. Ancak bu tarifler klasik tariflerden çok farklı çünkü her yemek tarifi ayrı bir şiirden oluşuyor.

Patlıcanlı Pilav
1 bostan patlıcanı alın alacalı soyun, 2-3 santimlik küpler şeklinde küçük küçük doğrayın, Şimdi bekletmeyin hemen tuzlu suya atın, Hepsinin suyun içinde kalmasını sağlayın. En az yarım saat bekletin küpleri. 2 çay kaşığı tuz ile sıcak su dökün kapatın pirinçleri, Su soğuyup pirinçler yumuşayana kadar bekleyin, Soğuk suyla yıkayın narin narin süzün. Doğrayın 1 orta boy soğanı, 3 yemek kaşığı zeytin yağıyla tencereye koyun, Rendeleyin 2 domatesi, biberleri de ince halkalar halinde doğrayın, Kıyın nane yapraklarını çıkartın patlıcanları sudan, Süzün acı suyunu elinizle sıkarak, kağıt peçete ile kurulayın. Sıvı yağa atıp kızartın patlıcanları, Kavurun tenceredeki soğanı kullanın zeytinyağı, Ekleyin rende domates, kızarmış patlıcan, bir bardak su, 2 çarliston biberi, Aman unutmayın tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri. Hepsi kaynayınca pirinci atın, karıştırın, Önce harlı, sonra kısık ateşte pilavı pişirin, Suyunu çektikten sonra 15-20 dakika demlenmeye bırakın, Taze nane yapraklarını atıp, ılık ılık sofraya getirin. İsterseniz piştikten sonra 1 çay kaşığı tarçın ilave edin, Keyif sizin bir de böyle ikram edin, Yeni Rakı'yla patlıcan, patlıcanla pilav, Siz siz olun masada kalabalık sohbet edin.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bizim yıldızlardan borç miras kalıyor
 Lucca...
 Salma Hayek Fatih Akın'ı istiyor
 Herkes bu yoğun tempoyu kaldıramaz
 Ankaralı Namık starları geride bıraktı
 Filmim, sevgisizlik sevgisizlik üzerine bir tespit!
 Estetik cerrahi sınır tanımıyor
 Sizin için deli olsun!
 Emrah'tan severek ayrıldım
 Markalar bu kez gıda ürünlerini giydiriyor
 John O'Conor ilk kez İstanbul'da
 Vitrin Meleği
GÜLSE BİRSEL
Depresyon: Teşhis ve tedavi!
Farkındaysanız tıbbi bir...
AYŞE TÜTER
Bademli tarhunlu çorba
On adet badem ayırın. Kalan...
'Kısık Ateşte 15 Dakika' mutfakta başladı
'Kısık Ateşte 15 Dakika' mutfakta başladı
Kadrosunda birçok ünlü oyuncunun yer aldığı 'Kısık Ateşte 15...
Azül için Almanya'ya mülteci kampı kuruyor
Azül için Almanya'ya mülteci kampı kuruyor
Ünlü yönetmen Reis Çelik, yeni çekeceği film için önümüzdeki günlerde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.