kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'CIA uçağı yakıt aldı yoluna devam etti'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'na (CIA) ait bir uçağın, 15 Kasım'da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan geçtiği yönündeki iddialarla ilgili, söz konusu uçağın teknik nedenlerle iniş izni isteğini ve yakıt ikmali yaptıktan sonra alandan ayrıldığını bildirdi.

Binali Yıldırım, özel bir hava yolu şirketinin Ankara-Samsun deneme uçuşuna katılmak üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, uçağın Sabiha Gökçen Havaalanı'na geldiğini doğrulayarak, ''uçak personelinin, teknik nedenlerden dolayı iniş izni istediğini, uçakta yolcu olmadığını, sadece mürettebat bulunduğunu, yakıt ikmali yaptıktan sonra alandan ayrıldığını, teknik nedenlerden dolayı Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen uçaklardan biri olduğunu'' söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CIA'nın işkence
merkezlerine uçtuğu iddia
edilen bir uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı'nı da kullandığı iddialarıyla ilgili, ''Uçağın Sabiha Gökçen'e geldiği doğru, teknik bir iniş talebi var. O nedenle tamamen izinli olarak inmiş'' dedi. Samsun'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ''geçen günlerde bir Alman uçağının, Mısır'dan kalkarak, Türk hava sahasını kendisini tanıtmadan kullandığı'' ifade edilerek, Türk Hava sahasının denetimi konusunda herhangi bir sorun bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken, Mısır'dan kalkan ve güneyden Türk hava sahasına giren uçağın kendini tanıtmadığından dolayı hava trafik kontrolörlerinin konuyu hava savunma unsurlarına intikal ettirdiklerini söyledi.

Hava savunma unsurlarının kontrolünde uçağın Türk hava sahasını terk ettiğini belirten Yıldırım, olayın bundan ibaret olduğunu ve hava güvenliğiyle ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti. Zaman zaman teknik ya da insani nedenlerle bu tür sorunlar ortaya çıkabileceğini dile getiren Yıldırım, ''Her haber vermeyen uçağı alaşağı edeceğiz diye bir şey yok. Nihayet insan taşıyor. Dost amaçlı mı, yoksa herhangi bir kötü niyeti var mı, bunlar hava savunma unsurlarımız vasıtasıyla takip edilir, gereken işlem yapılır'' diye konuştu.

Yıldırım, havayolu şirketleri arasındaki rekabet artarken, uçuş emniyetinden taviz verildiği iddialarına ilişkin soruyu yanıtlarken de fiyatlar ne olursa olsun emniyetten ve uçuş güvenliğinden taviz verilemeyeceğini, bunun için bakanlığın ilgili birimlerinin sürekli denetimler yaptıklarını belirtti. Türk sivil havacılığının son 2 yılda çok geliştiğini, halkın makul ücretlerle ülkenin her tarafına gitmeye başladığını ifade eden Yıldırım, bu ortamın bozulmaması için azami dikkat gösterdiklerini vurguladı.

CIA UÇAĞI
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, CIA'nın işkence merkezlerine uçtuğu belirtilen bir uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı'nı da kullandığı iddialarının anımsatılması üzerine ise şunları söyledi:
''Gazetede yer alan uçağın Sabiha Gökçen'e geldiği doğru. Teknik bir iniş talebi var. Tamamen izinli olarak inmiş. Yolcu filan yok. Sadece mürettebatıyla 15 Kasım'da iniş yapmış. Yakıt ikmalini yapmış ve yoluna devam etmiş. Bu gayet rutin bir şey, teknik nedenlerden dolayı.''

Yıldırım, bu uçağın Avrupa'da çok tartışıldığı, hükümet olarak bu uçağa karşı bir tavırlarının olup olmayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi:
''Dikkat ettiyseniz, bir uçak size, güzergahı üzerinde (yakıt ikmali yapacağım), (teknik ihtiyaçlarım var ineceğim) diyor. Sizin buna izin vermeme şansınız yok. Uçağın kim olduğu, ne olduğuna bakma lüksünüz de yok. Muhakkak izin vereceksiniz. Bu uçak da o taleple geliyor. Kaldı ki içinde yolcusu da yok. Amerikan tescilli olduğu doğru ama içinde yolcusu olmayan, sadece mürettebatı bulunan, Sabiha Gökçen'de yakıt ikmali yaptıktan sonra yoluna devam eden bir uçak. Yani herhangi bir teknik taleple gelen uçaklardan bir tanesi.''

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Fly Air'in Ankara-Samsun deneme uçuşuyla Samsun'a geldi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Eğitim Sen mitinginde gerginlik
 THY'den promosyon
 Cinayet gibi kürtaj
 Etraf delilden geçilmiyor: Organize Minik Güçler
 Tortel'i SABAH'ın haberi kurtardı
 İşkence evinde Peker'in resimleri
 Mahkûmları besleyemiyoruz!
 Trafik cezalarına % 10 zam
 Gelinliği giyemeden öldü
 İstanbul Belediyesi'nden Palandöken'e lüks otel
YILMAZ ÖZDİL
Bu yazı gençlere...
Yarın sabah uzaylılar gelse...
ALİ KIRCA
Adalet kazansın!
Yarın Türkiye futbol tarihinin sayısı...
FATİH ALTAYLI
Kule çok, yol yok
İstanbul trafiği berbat. 1970'lerde...
ERGUN BABAHAN
SABAH'ın öncülüğü
Sıkıntılı bir dönemin ardından Türk...
ERDAL ŞAFAK
İşte geldiğimiz noktanın resmi
Türkiye terörü teşvik...
MEHMET ALTAN
AB, hukuk ve Kürtler
Önceki günkü gazetelerde, Umut...
Oyuncak kuyruğunda öldüler
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Iraklı direnişçiler hedeflerini şaşırdı.
Ölüm mangaları geri döndü
Brezilya'da "ölüm mangaları" hortladı. Son 5 yıldır yeniden harekete...
Gönlüm 7 diyor
Gönlüm 7 diyor
Fenerbahçe kadro kalitesine uygun futbol oynamıyor. Tarihin en kötü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu