kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cinayet gibi kürtaj
15 ile 20 yıl cezası var

Kürtaj cinayeti

Nuray Günaydın, beş aylık hamileydi... Kürtaj sırasında cenin parçalandı. Doktor, "Bir hataydı. Gol yedim" dedi.

Ankara'da insanlık adına bir cinayet işlendi. 33 yaşındaki Nuray, bir süre önce ilk eşinden boşandı... Aile zoruyla, 47 yaşındaki akrabası ile evlendirildi... Almanya'ya gitti... Hamile kaldı. Ancak, eşi bebeği istemedi. Para verip, "Git bu çocuğu aldır" diyerek Türkiye'ye gönderdi...

Bin 500 euro için
Nuray, Ankara'ya geldi. Sincan Devlet Hastanesi doktoru Hulusi Soylu'nun işlettiği Uhud Polikliniği ile 1.500 Euro'ya anlaştı. Kürtajda ceninin kolu koptu. Karında parça kaldı... Doktor, bebeğin düşmesi için hap verip hastayı yolladı.

Doktor aranıyor
Nuray ertesi sabah fenalaştı... Ve kurtarılamadı... Doktor, aynen şunları söyledi: "Devlet az para veriyor. Bir kaza oldu. Tıpkı kalecinin gol yemesi gibi. Suçumu kabul ediyorum. Cezamı çekeceğim."


Cinayet gibi kürtaj

Başkentte bir kürtaj sırasında 5 aylık bebeğin kolu koptu, bebeğin parçaları karnında kalan anne kanı zehirlenerek öldü. "Bir hata yaptım, gol yedim" diyen doktor ise ortadan kayboldu.

Başkent Ankara'da akıllara durgunluk veren bir kürtaj dramı ölümle sonuçlandı. 8 ay önce evlendiği ikinci eşi ile anlaşmazlığa düşen Nuray Günaydın adlı kadın, evliliğini kurtarmak amacıyla kürtaj olmak için Almanya'dan geldiği Ankara'da canından oldu. Kürtaj sırasında 5 aylık bebeğin kolu koptu, bebek parçaları anne karnında kaldı. Genç annenin 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybettiği kürtajın sorumlusu Doktor Hulusi Soylu, olayı futbol maçına benzeterek, "Bir hata yaptım, gol yedim. Suçumu kabul edip suçum neyse çekeceğim" dedi, sonra da kayıplara karıştı. 20 yaşında evlendikten sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan 33 yaşındaki Kırıkkaleli Nuray Günaydın, 8 ay önce akrabası olan 47 yaşındaki Mustafa Günaydın ile tekrar evlendi. Almanya'da işçi olarak çalışan eşiyle Almanya'ya giden genç kadın hamile kaldı. Ancak görücü usulü ile evlenen çift arasında anlaşmazlıklar başladı. Mustafa Günaydın, eşine, "Al bu parayı. Git Türkiye'de çocuğu aldır. Çocuğu aldıramazsan bir daha gelme" dedi. Çaresiz kadın, geçen hafta Almanya'daki bir arkadaşının tavsiyesi ile Ankara'ya geldi.

ÖLÜME YOLCULUK
Bu yolculuk genç kadın ile karnındaki 5 aylık bebeğin sonu oldu. Sincan'daki Uhud Polikliniğine giden talihsiz kadın polikliniğin işletmecisi ve doktoru Dr. Hulusi Soylu ile 1500 euro karşılığı kürtaj için anlaştı. Ameliyat Pazar günü yapıldı. Kürtaj sırasında bebeğin sadece kolu alındı ve cenin parçaları rahimde kaldı. Ağabeyi İlyas Dursun'la Kırıkkale'ye giden Günaydın, sabah, şiddetli karın ağrısı ve siyah renkli kusma üzerine hastaneye gitti. Üç hastane değiştiren talihsiz kadın Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde öldü. Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Acar, kürtajdan kalan parçaların karın boşluğuna dağılıp kana karışarak hastayı zehirlediğini söyledi.

GOL YEDİM
Kürtajı yapan Sincan Devlet Hastanesi doktoru Hulusi Soylu, aynı zamanda işlettiği Uhud Polikliniği'nde zorlama ve para için yasal olmayan bir kürtaj yaptığını söyledi. Kürtajın aceleye geldiğini anlatan Dr. Soylu, "Ben bir gol yedim herkesten özür dilerim. Hepimizin başına gelebilir böyle şeyler.Ben iyi bir hekimim" dedi. Bebeğin anne karnında ölü olduğunu savunan Soylu, şöyle konuştu: "Çok yorgunum, eşimden de ayrıyım. İki çocuğum var. Onlara ben bakıyorum. Ekonomik sıkıntılar var. Benden beklenmeyecek bir acemilik yaptım. Bebek 5 aylık değil 16 haftalıktı. Ama ölü ve bir takım anormallikler olduğunu saptadım. Acele olduğu için alttan almak zorunda kaldım, ama yapamadım. Kolu alınca, ilaç vererek diğer parçalar düşer diye düşündüm olmadı. Rahmi delmişim, farkında değilim. Yine de hastaya Kırıkkale'ye gitmeyin dedim. Bir gün sonra kontrola çağırdım, gelmedi."

KAYIPLARA KARIŞTI
Ölüme sebebiyet vermekten hakim karşısına çıkacağını hatırlatan Soylu, şöyle devam etti: "Hatalıyım. İki gecedir uyku uyumuyorum. İntihar etmeyi düşündüm. Ama çocuklarım için vazgeçtim. Bundan sonra bu mesleği yapmayacağım. Suçumu kabul edip cezam neyse çekeceğim." Dr. Soylu, bu açıklamayı yaptıktan sonra, kadının ölüm haberi gelince ortadan kayboldu. Savcılık soruşturma başlatırken polis de her yerde doktoru arıyor. Talihsiz kadının cenazesi bugün memleketi Kırıkkale'de toprağa verilecek. Acılı Ağabey İlhami Dursun, "Çok acı çekti. Hiç mutlu olamadı. Şimdi biz de onun acısını çekiyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Etraf delilden geçilmiyor: Organize Minik Güçler
 Tortel'i SABAH'ın haberi kurtardı
 İşkence evinde Peker'in resimleri
 Mahkûmları besleyemiyoruz!
 Trafik cezalarına % 10 zam
 Gelinliği giyemeden öldü
 İstanbul Belediyesi'nden Palandöken'e lüks otel
YILMAZ ÖZDİL
Bu yazı gençlere...
Yarın sabah uzaylılar gelse...
ALİ KIRCA
Adalet kazansın!
Yarın Türkiye futbol tarihinin sayısı...
FATİH ALTAYLI
Kule çok, yol yok
İstanbul trafiği berbat. 1970'lerde...
ERGUN BABAHAN
SABAH'ın öncülüğü
Sıkıntılı bir dönemin ardından Türk...
ERDAL ŞAFAK
İşte geldiğimiz noktanın resmi
Türkiye terörü teşvik...
MEHMET ALTAN
AB, hukuk ve Kürtler
Önceki günkü gazetelerde, Umut...
Oyuncak kuyruğunda öldüler
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Iraklı direnişçiler hedeflerini şaşırdı.
Ölüm mangaları geri döndü
Brezilya'da "ölüm mangaları" hortladı. Son 5 yıldır yeniden harekete...
Gönlüm 7 diyor
Gönlüm 7 diyor
Fenerbahçe kadro kalitesine uygun futbol oynamıyor. Tarihin en kötü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu