kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Patates Mantısı
Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, küp doğranmış patates, tuz, zeytinyağı ve unu boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kıyma ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra dilim dilim kesin. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayın. Zeytinyağında salçayı eritin. Bunu da patates mantılarının üzerinde gezdirin.

8 kişilik
*
3 adet yumurta

* 1 su bardağı yoğurt

* 1 paket kabartma tozu

* 5 adet patates

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* Aldığı kadar un

* 100 gram kıyma

* 4 diş sarımsak

* 2 su bardağı yoğurt

* Yarım çay bardağı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı salça

* Tuz

Badem Tatlısı
UNU çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Erimiş margarin, yumurta, pudraşekeri, kabartma tozu, badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.

8 kişilik

*
2 su bardağı un

* 125 gram margarin

* 1 adet yumurta

* 1 su bardağı pudraşekeri

* 1 paket kabartma tozu

* 1 su bardağı toz badem

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 adet yumurtanın sarısı

* 1 tutam tuz

Karnabahar Pane
KARNABAHAR
tuzlu suda haşlayın. Sonra çiçek çiçek ayırın. Her bir çiçeği önce tuz karıştırılmış una, sonra bira ile çırpılmış yumurtalara bulayıp kızgın yağa atıp kızartın. Yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerine kırmızı biber serpin, ayrıca yanında sarmısaklı yoğurt verebilirsiniz.

4 kişilik
*
1 orta boy karnabahar

* 2 adet yumurta

* 1 su bardağı bira

* 1 su bardağı un

* Tuz, kırmızı biber

* Kızartmak için çiçek yağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dereotlu kabak çorbası   / 24-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-11-2005
 Zeytinli patlıcan   / 21-11-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-11-2005
 Fırında karnabahar   / 17-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2005
 Yeşil kavurma   / 14-11-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Madonna'nın pilatesi ne iş?
Madonna'nın fiziği kadınları...
HAKAN & UTKU
Başka rüya türleri
Gündemde bir süredir başköşede...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Patates...
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Şeker hastalığı her çocukta farklı belirtiler gösterebilir. Hastalık...
Bu kez azimli!
Bu kez azimli!
Bugünlerde, Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilemeyi başardığı...
Önce Roland keşfetmiş
Önce Roland keşfetmiş
Şimdilerde tüm Türkiye geçen hafta sonu Kıbrıs'ta yapılan Best...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.