kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
''Seksi popçu' sıfatı çeşitliliği öldürüyor
''Seksi popçu' sıfatı çeşitliliği öldürüyor
Yurt dışı bizim jenerasyon için yalan olur

''Seksi popçu' sıfatı çeşitliliği öldürüyor

Sektörün pop şarkıcısı olarak tanıdığı, birkaç yıl öncenin rockçısı Sibel Tüzün, dinleyicisinin karşısına 'cazcı' ve 'türkücü' olarak da çıkacağını söylüyor: 70 yaşında hâlâ 'seksi popçu' olarak anılmam saçma olur, o kadar kısır bir insan değilim ki!.

Bu saatten sonra 'seksi popçu' olarak anılmaktan nefret ediyorum dese de, evet; herkesin gözünde alımlı bir şarkıcı oldu Sibel Tüzün. 1998'de çıkardığı üçüncü albümü ile müzikal kimliğinin yanı sıra, suretiyle de görenleri şaşıtacak bir değişim geçirdi. Rock yapan Sibel için herkes 'güzelliğini yok etmiş' derken; 2003'te 'Kırmızı' ile, 2004'te ise 'Kıpkırmızı' albümleri ile bildik Sibel olarak geri döndü hayranlarının karşısına... Yakında 'Saten' adlı albümü piyasaya çıkaracak olan ve 7.5 ay önce kızı Elaya'yı dünyaya getiren ünlü şarkıcı, 'ilk'lere imza atmasıyla dikkat çekiyor. Kırmızı adlı albümü için hazırladığı kitap, üzerinde çalıştığı müzikal projeleri ve 'her şarkıcı uçar böyle bir şeye' dediği sürpriz televizyon programının yanı sıra, korsanla mücadele anlamında belki de ilk ciddi adımı o atıyor... Şarkılarını mp3 formatında web sitesi üzerinden 99 kuruşa satmaya başlayan ve albümünü, kopyalanamayan CD olarak çıkacarak olan Tüzün, "Yurt dışı hayalleri kuran arkadaşlarımın hiçbirinin bence şansı yok. Sadece pazar genişletme çabalarını doğru buluyorum. Onlar da yapamaz ben de yapamam. Kim başarılı olabilir derseniz, belki Hepsi grubu bir şeyler yapabilir" diyor.

* Zeynel Abidin Ağgül'e poz vermeden önce sıkı bir diyet yapmış olmalısınız! Hem kilolar gitmiş hem de imajınız değişmiş. 'Her albümde bir yenilik' mi bunun nedeni? Diyet yapma şansım olmadı, yapamam da zaten çünkü süt veriyorum. Yeni albüm, yeni imaj gibi bir durum yok yani. Bir taraftan Elaya, bir taraftan albüm çalışması derken kilolar kendiliğinden gitti.

* Anne Sibel Tüzün ne kadar farklı öncekinden? Neler değişti hayatında? Hayatım, hayata bakışım değişti. Daha mutlu, sakin, sabırlı, ama endişeli biri oldum. Ama bana kattığı temel his mutluluk. Anne olmak hedeflerim arasında yoktu. Ama 34-35 yaş bebek sahibi olmak için en ideal yaşmış!

'AKSİLİKLER HİÇ BİTMEDİ '

* Aralıkta yeni albüm 'Saten' gelecek. Çıkış tarihi belli oldu mu?
25 Aralık demiştik ama Taşkın Sabah'ın stüdyosu yetişmedi kayıtlar için. İnşaat halinde... 'Seviyorum Seveceğim' adlı şarkıya klip çektik. Kalanını stüdyo bitince çalışırız demiştik ama bu durumda tarih mecburen ileriye atacak. Bu kez çalışmayı bölelim, başka arkadaşımızla yapalım bir kısmını dedik. Onun da bilgisayarı patladı... (gülüyor) Aksilik aksilik üzerine... Kapak çalışması bile yapıldı halbuki...

* Saten'in diğer albümlerinizden farkı ne? Daha iddialı, aşkı daha bağıra çağıra anlatan şarkılar var albümde. Albümün geneli tutkulu. Bir de artık her albümümde eski albümlerimden bir şarkı söyleyeceğim. Çünkü eski albümlerimin basımı yok şu anda. Bu albümde 'Kaçın Kurası' ile başlayacağım. Bir de çok güzel eski bir İtalyanca şarkı var Mina'nın. Ona çok acayip güzel söz yazdım! Şarkının adı 'Hiç'.

* Albümün ilk single şarkısı 'Seviyorum Seveceğim', web sitenizde mp3 formatında 99 kuruşa satılıyor. 'Korsan'a hayır' sloganıyla böyle bir ilke imza attınız ama bu yeterli bir önlem mi? Albüm piyasaya çıktığında korsanı engellemek yine mümkün olamayacak... Mümkün. Albümde onu da yapacağız. Koplayanamaz CD formatında çıkacak çünkü. Albümün diğer şarkıları da mp3 olarak satılacak ama mp3 olarak kopyalanamayacak. Bir koruma formülü var biz de bunu yapacağız.

* Böyle bir yöntem varsa, neden kimse bunu tercih etmiyordu? Bunlar yurt dışında bile yeni yeni kullanılan yöntemler. Bir de pahalı sistemler. Normal CD'yi piyasaya sürmek daha ucuz. Kopyalanamaz CD'lerin basımı bir de sanırım burada yapılmıyor. Yani hem pahalı hem de uğraş gerektiren işler bunlar.

* Maliyetli bir sistem diyorsunuz peki albüm bu maliyeti karşılayacak kadar satar mı? Üç de satsa beş de satsa farketmez, bunu kimsenin benden çalmaya hakkı yok. Ben kapımın kilidini takıyorum! Diğer firmalar ve şarkıcılar da yapacaktır çünkü hepimizin sıkıntısı bu; hırsızlıkla karşı karşıya olmamız. Bir de radyo yayınınlarında anonsları şarkılarımın üzerine yapmalarını isteyeceğiz.

'PANTOLON HATAYDI'

* Rock müzik söylediğiniz dönemde saçlarınızı kazıtmıştınız. Rock yapmak, fiziksel değişim mi gerektiriyor?
Üretirken buldum aslında onu. Aynanın karşısına geçip de saçımı bu albümde nasıl yapsam gibi düşüncem hiç olmadı. Ama benim o dönem yazdığım şarkılar; mesela "Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda"yı kırmızı tuvaletle, topuz saçla söyleyemezsiniz... Sadece saçlarım değil o dönemde pantolon giymiştim, ki yaptığım en büyük hatadır. Bayanlar telefon açtı çok güzel bacaklarınız vardı diye. Düşük sattı tabii o albüm ama Türkiye'de zaten öyle. Alternatif rock satışları 10 binleri, pop albüm yapıyorsanız 100 binleri bulur...

* Ama Şebnem Ferah, Teoman ve Haluk Levent de rock yapıyor. Onların albümleri 100 binler satıyor. Sizi 'rockçı' olarak görmediği için mi yadırgadılar? Yadırgadılar ama 'ne kadar güzel' diyenler de çoktu. Demek ki o kadar tepki duyulacak bir şey yokmuş. Diğer arkadaşlarla ilgili genel bir şey söyleyeyim. Ben yaptığım rock müziğin içine arabesk öğeler katmadım. Çok ciddi bir söylemdir, farklı yapılması gereken bir müziktir. Ben türkü formatında, pop formatında bir rock yapmadım. Anlatımıyla, tavrıyla çok Rock'n Roll bir iş yaptım. Ne tarz müzik yaparsam yapayım, iyi yapıyorum, dinleyicim bunu biliyor zaten. Tekrar bir rock albümü yapacağım. Caz ve blues albümü de, türkü albümü de yapmak istiyorum. Müzisyen olarak anılmak istiyorum. Popçu, hele ki 'seksi popçu' olarak anılmayı istemiyorum bu saatten sonra. Çünkü bu, yaptığım, yapacağım işlerdeki çeşitliliği öldürüyor. Çok ciddi müzikaller yapmak istiyorum. Türkiye'de sahneleyebilir miyiz bilemiyorum ama üzerlerinde çalışıyorum. 70 yaşında hâlâ seksi popçu olarak anılmam çok saçma olur. O kadar kısır biri değilim ki! Sadece pop söyleyip güzel görünen, uzun bacakları, hoş göğüsleri olan bir yaratık değilim ki!

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Vasiyete rağmen rol Hülya Avşar'ın
 Bir gün geliyor, hayatta değer verdiklerinin o kadar da...
 Usulüyle flört edin!
 Madonna'nın beni beğenmesi ilk anda şaka gibi gelmişti...
 Keyif rehberi
 Fatih'in Fermanı ile çevre bilinci aşılanıyor
 36 yıldır bisikletiyle trafikte
 Tarihle BİRArada yapılmış sergi
 'Gizemli Kadın' İtalya'yı birbirine katıyor
 Moda Efsanesi İstanbul'da Versace
 Tatlıses Food ürünleri Almanya'da
 Özgür madalya için yarışacak
AYŞE ÖZYILMAZEL
Madonna'nın pilatesi ne iş?
Madonna'nın fiziği kadınları...
HAKAN & UTKU
Başka rüya türleri
Gündemde bir süredir başköşede...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Patates...
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Şeker hastalığı her çocukta farklı belirtiler gösterebilir. Hastalık...
Bu kez azimli!
Bu kez azimli!
Bugünlerde, Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilemeyi başardığı...
Önce Roland keşfetmiş
Önce Roland keşfetmiş
Şimdilerde tüm Türkiye geçen hafta sonu Kıbrıs'ta yapılan Best...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.