kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

First Lady Semra Hanım'ın canı kiraz yemek isterse!

Kahveye geldim! Kaptan Köşkü dediğim Balkon'da Bürokrat Esat bey sabah gazetelerini taat ediyor. Yanında ise Kore gazisi, Kıbrıs kahramanı ve mümtaz insan Eyüp beyefendi! Öteki köşede ise Devletin Polisi Asım eski güzel günlerden anılar anlatıyor. Şimdi emekli. Ama ne de olsa bu ülkenin en büyüğünü yıllarca korumuş ya!..

BİR KOŞU KİRAZ!
Konuyu dağıttım; "Asıl senin korumaya ihtiyacın var. Turgut beyi her zaman sürekli Semra anne korudu!..." Asım inceden bozuluyor. "Kazım efendi" dedi. "Konu koruma değil. Konu büyük insan da olsalar da insanların çok özel yönleri..." Asım şöyle bir saçlarını düzelti kendisine bir hava verdi ve sonra da konuyu değiştirdi: "Bir gün Semra annem dedi ki; Oğlum Asım... En güzel kiraz Yıldız yokuşunda, Sait Çiftçi Dispanseri'nin yanındaki manavda olur. Git bana bir kilo al"! Kibar Özcan "Gitmemişsindir" diyor... Masaya çayları getiren garson Fırıldak Daşçı ise "Ben olsaydım koşarak gider gelir 5 dakika da alırdım" diyor. Asım bozuluyor. "Ulan Taşkafa. Dragos'tan Beşiktaş'a bir kilo kiraz için gidip geleceğim!" Böyle diyor ama gülmekten yerde. Konuya dışarıdan müdahale eden 7-8 Erdal Paşa kafa buluyor.... "Bırak bunları yavrum... Sen manava gidersin ne almaya geldiğini unutur geri gidersin..." Asım bir bozuk attı. "Oğlum" dedi "İşi bileceksin işe gitmeyeceksin." Herkes şaşkın şaşkın bakınca gizli formülünü bir sır gibi açıkladı; "Bir kilo kiraz almak için ta Dragos'tan Beşiktaş'a o sıcakta o trafikte gidip gelecek göz var mı ben de?" Garson Fırıldak Daşçı "Ben olsam köşede ki bakkaldan alırdım" dedi. Asım eski günlerini hatırlayıp derin bir iç geçirdikten sonra söylenmeye başladı. "Ben de öyle yaptım Taşkafa!" "Semra annem ne isterse bir anda dışarı fırlıyor, kahvede sohbetten sonra köşede ki manav ve bakkaldan alış verişi yapıp geliyordum" dedi. "Vay be" dedim.. Devletin polisi devletin anasına yalan söylüyor!.. Asım suratıma bir garip baktı ve bir gün "Semra annem de senin gibi 'Vay be' dedi..." Hep beraber 'Yok yaa' dedik. Asım anlattı; "Alış verişten yıldırım gibi dönmüştüm. Semra annem yüzüme baktı, 'Oğlum Asım' dedi; Bizim Mustafa iki saate yorgun bitkin geliyor. Sen ise Dragos'tan, Beşiktaş'a 5 dakika da gidip geliyorsun." O gün Asım'ın ismi derhal Rüzgar Asım olmuş. Türkiye'nin First Lady'si Semra hanım yıllarca Dragos'tan alınan Kiraz'ı Beşiktaş'tan alınan kiraz diyerek yemiş. O anda filo komutanı Ahmet Albay içeri girdi. "Getirin şu cinayet aletini" dedi. Anladım ki tavlayı istiyor. Övünmek gibi olmasın ama benim tavlada ki ismim "Dahi çocuk Beethoven..."

AKLIMIN ZEKATI
Tavla oyunu başladı, seyircilerden bahisler de başladı. Bir kenarda oturan Bürokrat Esat bey gözlüklerini indirdi yakın silah arkadaşı Eyüp Efendiye, "Benim aklımın zekatı bunlara yeter" dedi. (İslamda zekat 40'da bir!...) Garson Fırıldak Daşçı çayları tazeledi. İçeri Minik hoca(Aslında kendisi 150 kilodur) ve Balık Ayhan (Kendisi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hem çocukluk hem de futbolda takım arkadaşı) birlikte içeri girdiler. Hemen ardından Cimbom Nebi ile Fener hastası Amerika'lı Blade el ele tutuşarak geldiler. Olacak şey değil..İkisi birlikte bu Pazar akşamı maç seyredeceklermiş. Derken kahveye Deryaloş, Yılmazoş ve Ulvoş girmezler mi.. Sonrası haftaya!..
MESAJ 1; Doktorlar da insandır. Sevinirler ve üzülürler diye yazdım ya... Amerikan Hastanesine gittiğimde o beyaz meleklerin sessiz tepkisi ile karşılaştım. Bana dediler ki yıllardır sana gece gündüz biz baktık!... İnanılmaz utandım, üzüldüm. Bu beyaz meleklere binlerce teşekkür. Özellikle 4.kat ve Onkoloji hemşirelerine minnet duygularımla!.
MESAJ 2: Kansere yakalanıp tedavi olanlar. Sakın moralinizi bozmayın. İki yıl dayanın. Çünkü bu hastalığın çaresini bulunduğunun müjdeleri geliyor. Hadi hep beraber dayanalım, teslim olmayalım. Bu konuda yüksek moralli yazılar yakında..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşte o yüzden seni kimse hatırlamayacak!   / 13-11-2005
 Alain Delon'a ne dedim de güldürdüm?   / 30-10-2005
 Barbaros'un mezarının hikayesi   / 23-10-2005
 'Oğlum kanser oldu' diye hem ağlıyor hem de herkesi ağlatıyordu!   / 16-10-2005
 Başbakan Erdoğan hedefim başka demiş!   / 09-10-2005
 İsveç'te 40 yaşındaki her kadın hamile   / 02-10-2005
 First Lady Semra Hanım'ın canı kiraz yemek isterse!   / 25-09-2005
 Merhaba dostlar merhaba efendiler!   / 18-09-2005
 Doktorların kalbi taş mı?   / 11-09-2005
 Kedi her hastalığı iyileştirirmiş ama sahibini çok severse!   / 04-09-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Ben hırslıyım diyen varsa bu yazıyı okusun
Her zaman...
MEHMET ALTAN
On üç aylıkken öldünüz mü?
Türkiye Şeker Bayramı'nın...
ÖNCEL ÖZİÇER
Gücü kullan, çok yaşa
Önceki akşam Türkiyeİsviçre maçını...
KAZIM KANAT
Sahi siz hiç gemileri yaktınız mı!
Önce Konya...
REFİK DURBAŞ
Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde
Kültür-sanat olaylarının...
Cherooke sağlam bir seçenek
Cherooke sağlam bir seçenek
Chrysler
Amerikan otomobil tarihinin "En etkileyici"...
100 uçak 100 nokta
100 uçak 100 nokta
Uçak sayısıyla birlikte dış hat uçuş noktalarını da artıran Türk Hava...
Kendine on dakika ver
Okuyucularımdan aldığım maillerin çoğunluğu yogaya nasıl...
Ekmek kokusuyla uyanmak
Evde ekmek yapılan günler yeniden başladı. İster makineli ister makinesiz,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.