kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 
Şımarık Belçikalı.. Kendine gel!..
Yeni hedef: Terim!..
SPORUN VE YAŞAMIN ALTIN SÖZLERİ

Şımarık Belçikalı.. Kendine gel!..

Birisi ad söylemeye cesaret edemeyip, başka yollardan açık seçik herkesin tahmin ettiği birini tarif edince üzerine alınmayanlardan değilim.
Ancak.. Bana yapılan saldırıların pek çoğuna değer vermediğim için omuz silker geçerim. Bana saldırarak gündeme girmek, beni yanıta zorlayarak düzeylerini bana eşitlemek, benimle tartışmaya girmiş olma onuruna erişmek çabasındakilere alet olmam.
İşgal ettikleri yer ya da kişilikleri açısından anlam taşınlar muhatabım olur ancak.
Belçikalı şımarık adama, benim ve Erman'ın şahsında Türk spor basınına çirkin saldırısına hak ettiği yanıtı vermem kişiliğinden değil, G.Saray teknik Direktörü olarak işgal ettiği yerden dolayıdır.
Bu ülkede eğer, kuruluş amacını, var oluş sebebini bilen bir Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) olsaydı, bu yanıtı, çok daha önce onlar verirlerdi.
Ne var ki, TSYD Turnuvası'nı oynatıp kasaya milyonlar atabilmek uğruna başlayan "Ödün verme" dönemi, bu turnuvayı yeniden ihya etme hayalindeki bugünün yöneticiler sayesinde hortladı. Şimdi, üç büyüklerin herhangi bir görevlisi, spor yazarına saldırdığında, öbür yanaklar çevriliyor, ya da çevrilmesi isteniyor.
Bay Gerets, "Şezlong yazarları" dedi. Bu terim, 2000'den bu yana stada gitmeyi reddeden benim için, bana saldırı amacı ile çıkarılmıştır.
Kalmadı.. Teknik kadroya yönelik eleştirilerim aynen tekrar edilerek, hedefin "Yazarlar" değil, "Belli bir yazar" olduğunun altı çizildi.
Gerets, nihayet doğru dürüst kazandığı bir maç sonucunun verdiği rahatlık içinde, hiç gereği yokken ve bu yönde bir soru yöneltilmemişken konuştu. Eleştirilerime yanıt veremeyen Milliyet de, bu sözlere mal bulmuş mağribi gibi sarıldı. G.Saray teknik Direktörünün sözlerini Milliyet'ten aynen naklediyorum..
"Şimdi burada futbolu bilmeyen bazı kişilere bir şeyler söylemek istiyorum.." Bay Gerets'in "Futbolu bilmeyen kişiler" dediği gazetecinin, tam adres tarif ederek Hıncal Uluç olduğunu yazının başında anlatmıştım.
Şimdi tekrar ediyorum.. Gerets'in "Futbolu bilmemekle" itham ettiği gazeteci benim. Ve diyorum ki..
Ne Hıncal Uluç'un, ne de bir başka Türk Spor Yazarının futbolu bilmediğini iddia etmek, Bay Gerets'in haddi ve hakkı değildir.
Fikirlere fikirle yanıt verme hakkı sonuna kadar vardır, o ayrı..
Ne var ki Bay Gerets Türkiye'yi ve Türkleri nasıl horladıklarını, AB sürecinde çok daha yakından gördüğümüz tipik bir Avrupalı tavrı ile, ikinci sınıf gördüğü Türk insanını kategorize etme küstahlığı içindedir.
Avrupa'nın Türklere bakışı içinde Belçika'nın ayrıca özel bir yeri olduğunu da, Fehriye Erdal duruşması ortaya koymuştur. Yakalandıktan sonra bir terör örgütünün sloganlarını haykıran, ayni örgütün simge işaretlerini mahkeme salonunda bile tekrarlamaktan çekinmeyen kanlı katil, "Kullandığı silah yarı otomatikti" gibi akıllara seza bir gerekçe ile terörist sayılmamış ve tahliye aşamasına gelmiştir. Öldürülenler Türkiye'nin değil, Almanya'nın, hele "Geri zekalı" fıkralarını Belçikalılar üzerine kuran Fransızların saygın işadamları olsaydı, Belçika gene bu tavrı mı takınırdı, tahmin edersiniz.
Bay Gerets.. Hıncal Uluç tam 48 yıldır bu ülkede futbol yazmaktadır. Futbolu bilmeyen birine, Belçika'da bile 48 yıl yazı yazdırmazlar. Çünkü okunmaz.. Hıncal Uluç, tam 8 yıldır, bu ülkenin en saygın futbol programının konuşmacısıdır. Futbolu bilmeyen biri, Belçika'da bile 8 yıl konuşturulmaz. Çünkü izlenmez..
3-0'lık skorun ve Türk'e tepeden bakan bir Avrupalı, bir Belçikalı olmanın şımarıklığı içinde beni, ya da bir başka Türk spor yazarını futbolu bilmemekle itham etmeniz, en hafif ifade ile saygı ve terbiye eksikliği ifade eder.
Bay Gerets, Maraton bu ülkenin en çok izlenen futbol programıdır. Kazandığı ödüller yaşadığınız köşkü doldurur. Seversiniz, sevmezsiniz, Erman Toroğlu bu programın yıldızıdır. Erman, Kale Arkası'ndan başlayarak bir televizyon yıldızıdır. Doğrudur, aklına geldiği gibi konuşur, argo konuşur, belden aşağı konuşur. Kale Arkası'nda kırdığı potları düzeltmekten bir hal olurdum. Bu yüzden şimdi Şansal'ın neler çektiğini çok iyi biliyorum.
Ancak Bay Gerets, eğer Maraton programına katılmayı kabul etmişseniz, Erman'ın sorduğu soruya yanıt vermek zorundasınız. Gene 30 kazanmış olmanın şımarıklık ve rahatlığı içinde, küstah bir tavırla ders vermek, Erman'ı aşağılamak değil.
Bay Gerets, Siz G.Saray'ın teknik direktörüsünüz. Avukatı, sözcüsü, yöneticisi değil.. Erman G.Saray'a karşı bir yanlış yapmışsa bunun hesabını soracak kurum yönetimdir. Siz, spor yazarları arasında bir ayrım yapma, ceza verme hakkına ve haddine sahip değilsiniz. İstemediğiniz programa çıkmazsınız. Hakkınız.. Ama çıkıyorsanız, sorulara yanıt verirsiniz. Ortamı uygun bulup saldırıya geçme hakkınız yoktur. Bay Gerets, G.Saray sezona göze fevkalade hoş gelen her maçta ortalama 25 pozisyon getiren bir hücum futbolu ile başladı. O dönemde hakkınızdaki en iyi eleştirileri ben yaptım.. Benimle buluşmak, konuşmak için aracılar görevlendirdiniz.
Sonra birden bu hücum futbolu rakipten önce sizi korkuttu. Kutsal İttifak medyasının oyununa gelerek, belki de onlara yaranmak ve yerinizi sağlamlamak için Hakan'ı kenara alıp, hücum futbolundan vaz geçtiniz ve G.Saray'ın Trömsö gibi, Türkiye'nin ancak üçüncü liginde oynayacak bir köy takımına elenmesine sebeb oldunuz. G.Saray'a maddi manevi en büyük darbeyi vurdunuz.
Yanlış yönde olduğunuzu lafı hiç dolandırmadan söylemeye başladım. Buluşmak için can attığınız adam birden "Futbolu bilmeyen" oldu.
Bay Gerets, Merak etmeyin.. Benim eleştirilerimde kişisel sempati ve antipatilerim asla rol oynamaz. En yakın dostumu en ağır şekilde eleştirir, en sevmediklerimi göklere çıkarabilirim. Ben insanların benimle ilişkilerini değil, ortaya koydukları performansı eleştiririm.
Başarılı olduğunuzda hak ettiğiniz övgüleri gene alacağınızı göreceksiniz.
Haddinizi ve haklarınızı bildiğiniz sürece, bir daha böylesi yazıların da muhatabı olmazsınız. Ve son olarak..
Erman'dan istediğiniz "Özür"ü şimdi ben sizden bekliyorum!.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Pirelli'nin efsane takvimleri ve 2006!..   / 23-11-2005
 Bir gün fotoğrafları bir Türk çeker   / 22-11-2005
 Günah sadece yasalarda mı?..   / 18-11-2005
 Terim dönemi bugün başlıyor!..   / 17-11-2005
 "Hiç pes etmedi!.."   / 16-11-2005
 Adalet Bakanı susuyor.. Neden?..   / 15-11-2005
 Bir sonbahar sabahında balkonum!..   / 13-11-2005
 "Yakalasak gene serbest kalacaklar!.."   / 12-11-2005
 Taşları bağlayıp, itleri salan Adalet ve.. Bakanı..   / 11-11-2005
 Bu ülkenin futbolcuları nerede?..   / 10-11-2005
REHA MUHTAR
Aliye...
30 yaşlarında bir kadın...
EMRE AKÖZ
Temizlik iyidir!
Pazartesi gecesi atv'de yayınlanan...
MEHMET BARLAS
Neden hâlâ fraklı erkekler tango yapmıyor ki?
İki kişi...
MAHMUT ÖVÜR
Sokakta bir 'Genel Sekreter'
Gece saat 24.00 İstanbul...
SAVAŞ AY
Manukyan'ın vasiyeti: Hayatımı Nurseli İdiz...
HINCAL ULUÇ
Şımarık Belçikalı.. Kendine gel!..
Birisi ad söylemeye...
Güle güle ağlattılar: 0-4
Güle güle ağlattılar: 0-4
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek için kazanmak zorundaydı.
Sheva yetti!
Sheva yetti!
F.Bahçe Teknik Direktörü Daum'un maç öncesi planları 17. dakikada...
Partiler birleşti, Meclis Şemdinli'yi araştıracak
Partilerin ortak önergesi kabul edildi. Meclis Susurluk'tan sonra...
Bahçeli: Bu zırvaya göre adımız Mozaikistan olsun
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu