kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlaç yerine sebze suyu için
Beyaz pirince veda edin

İsviçreli bitki bilimci Alfred Vogel'a göre beyaz pirinç, işlenmemiş esmer pirinçten 'vitamin ve mineraller açısından' daha zayıf. İşlenmemiş pirinç tansiyonu da dengeliyor.


İlaç yerine sebze suyu için

İsviçreli bitki bilimci Alfred Vogel'a göre günümüz insanı işlenmiş gıdalar yüzünden daha sık hastalanıyor. Oysa doğal gıdalar bazı hastalıklara ilaçtan daha iyi etki ediyor.

Her gün vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller ve her türlü elementin türü ve miktarı konusunda yeni bilgiler ulaşır elimize. Bu yeni araştırmalar, buluşlar kafa karıştırmaktan öteye gitmez. Ancak kafa karışıklığına hiç gerek yok. Sadece bundan 100 yıl önce insanların nasıl beslendiğine bakmak kafa karışıklığını önleyecektir. Yani günlük diyetimiz içinde hangi gıdaların, hangi miktarlarda olması gerektiğini geriye bakıp görmek mümkün. İlkel insanlar beslenme konusunda günümüz insanından doğaya çok daha sadıktı. Onlar vücutlarının ihtiyacı olanları alıyorlardı. Üstelik bu gıdaları en basit yöntemlerle hazırlayıp tüketiyorlardı. Günümüz insanının tam tersi yani!

ARTAN HASTALIKLAR
Artık artan hastalıklarla birlikte hergün yeni bir ilaç veya gıda takviyesi daha geliştirilip önümüze sunuluyor. Çevresel ve beslenme koşullarından dolayı insan metabolizması bozuluyor ve hem kanser hem de MS vakaları artış gösteriyor. Endüstri toplumuyla birlikte enfeksiyonel hastalıklarda da artış görüldü. Hala tedavisi olmayan çok fazla hastalık var. Ancak doğal gıdalar bize hiçbir ilac takviyesi ya da gıdanın sunamayacağı çözümü sunuyor. Yani ihtiyacımız olan tek şey doğada saklı! Tam Pirinç (Kahverengi pirinç): Günümüz insanı pirincin asıl besleyici tarafının çekirdek kısmı old uğunu yani kabuğunun bir işe yaramadığını söyler. Bu yanlış çünkü işlenmiş pirinç yani bugün marketlerden paket içinde aldığımız beyaz pirinç, işlenmemiş esmer pirinçten vitamin ve mineraller açısından daha yoksundur. Çin ve Uzakdoğu'daki halk, batı insanı gibi işlenmiş gıdalar tüketmeye başlayınca beriberi gibi vitamin ve mineral eksikliğine bağlı gelişen bazı hastalıkların arttığı bilimsel bir gerçektir. Araştırmalar tüm undan yapılan gıdalar ve pirincin tüketilmesinin sağlığa yararlarını ispatlamıştır. Pirinci işlemek için zaman ve para harcıyoruz. Üstelik bunun vücudumuza yarardan çok zarar verdiğini bilerek yapıyoruz. İşlenmemiş pirinç işlenmiş pirinçten 10 kez daha fazla mineral ve vitamin deposudur. İşlenmemiş pirincin damar sağlığına olumlu katkıları ve tansiyonu dengelediği iyi biliniyor. Yine pirinç için geçerli olan tüm özellikler buğday için de geçerli. Bu yüzden işlenmemiş buğdayd an ve kepekli undan yapılan gıdaları tercih edin. İşlenmemiş buğday, kan dolaşımı için yararlı olduğu için tüm vücuda adeta tonik gibi gelir.

DOĞANIN GÜCÜ
Meyve ve sebze: Eğer meyve ve sebze yiyerek besleniyor ve bunun sağlıklı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu yetmez, yediğiniz meyve ve sebzenin organik olması gerekiyor. Yani ilaçlamadan uzak olmalı ya da serada yet işmemeli.Maydanoz, sarımsak, soğan, nane, kekik gibi bitkileri doğada bulabilirsiniz. Çiğ sebze ve meyve suyu: Çiğ sebze ve meyveler pişmişlerine oranla çok daha etkilidir. Örneğin yeşil ya da beyaz lahana mide ülseri ve metabolik hastalıklar için ilaç gibidir ve kürü yapılabilir. Çiğ patates suyu da mide ülseri için birebirdir. Ama lahana suyu ile kombine edildiğinde çok daha etkilidir. Çiğ sebze suyunu içmek zor geliyorsa bunları az haşlayarak çorba şeklinde de tüketebilirsiniz. Çiğ sebze suyunu içemiyorsanız sevdiğiniz bir meyve suyu ile de karıştırabilirsiniz. Lahana ailesi kalsiyum açısından da çok zengindir ve insan vücudunda ilaç işlevi görür. En iyi diyet bir kısmı pişmemiş bir kısmı da az pişmiş gıdalardan oluşur. Özellikle bazı hastalıklar için pişmemiş sebze tam anlamıyla bir ilaçtır ve mucizeler yaratır.

Süt: Süt, vücut için protein ve yağ deposudur. Eğer süt içemiyorsanız yoğurt ya da peynir de tüketebilirsiniz.

Baharatlar: Biber ya da ona benzer acı baharatlardan uzak durmak en iyisi. Ancak ormanda ya dadağlardan topladığınız ve güneşte kuruttuğunuz nane, kekik gibi baharatlar her zaman kullanılabilir. Üstelik bunların bazıları gerçekten ilaç gibi etki eder.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Yıldızları giydiren Türk
 İngilizler Penti çorap giyecek
 Dostlarımızı kışa hazırlayalım
 Boğaz ağrısına yosun
 Çocuklara fiziksel istismar bitmiyor
 Yumak
 Pembe Melekler şifa dağıtıyor
 Su Dedektifleri
 Hayvanları sevmeyen insanı da sevmiyor
 Evin yeni CEO'su
 Herkes yogayla iyileşecek
 Popçu değil şarkıcı
 Ben ırkçı değilim anne...
 Hayata artı kat
 Arabesk soslu şarkılar
 Bu oyunun kuyruğu var
 Nerede Ne Var?
 Ücretsiz Aşı Hattı Sorularınızı Bekliyor
 Alternatif kitap fuarı 17 Kasım'da
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Doğan bebek büyüyor
Bir yaşından sonra bebekler yürümeyi...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Keten tohumu zehirleyebilir
Keten tohumu son zamanlarda...
İnsan büyüyünce hayalleri de mi büyür?
İnsan büyüyünce hayalleri de mi büyür?
Babam ve Oğlum Mükemmel olmayan, kusursuz sayılmayacak bir film ama...
Sanki bir geçiş bölümü gibi
Sanki bir geçiş bölümü gibi
Harry Potter'in büyücülük okulunun 4. yılı, sinemada da 4. filmine...
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi...
Erkeksi forma istemiyoruz
Formalarının kendilerini erkeksi göstermesinden yakınan bayan...
Delikanlılar geliyor
İlk kez 1992'de Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan Futbolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.