kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sait Gursoy @ SABAH
 

20 yaşındaki SABAH'ta geçen 18 yıl

Yaşamımda kasım ayı önemli bir yer tutar. Birincisi 1979 Kasım'ında evlendim. İki kız çocuğumla, çok mutlu olduğum bir ailem var. İkincisi ise SABAH'la olan dünyam. 1987'de Kasımın yağmurlu bir gününde SABAH'ın Mecidiyeköy'deki binasının kapısından içeriye girdim. O yıl ÖSYM'nin yaptığı puanlama ve tercih hatalarını bularak eğitim dünyamızın dikkatini üzerime çekmiştim. Bilgilerimi kamuoyuyla paylaşmak için SABAH'ı seçtim. SABAH o zaman iki yaşındaydı. Ancak oldukça güçlü olarak medya dünyasına girmişti. Evet o kapıdan içeriye girdim ve gazetemin çok değerli yöneticilerine eğitimdeki konumumu tam üç saat anlattım. Önce onlar ikna oldular. Daha sonra bana gazetemde yer verdiler. Gazetemdeki A'dan Z'ye tüm çalışanlar bütün güçlerini ortaya koyuyorlardı. Sonunda SABAH Türkiye'nin en çok satan gazetesi oldu.
Bir süre sonra gazetemiz İkitelli'ye taşındı. Muhteşem bir bina ve kadro. Eğitimle ilgili yazılarımız ve eklerimiz kamuoyunda ses getirmeye başlamıştı. Bu da SABAH'ın her konuda olduğu gibi, eğitim konusunda da ciddi, düzeyli ve iddialı olduğunu gösteriyordu. Bu sırada medya dünyasında devrim yaptık. Artık SABAH bayram günlerinde de çıkacaktı. İlk bayramdaki çalışmalarda unvan önemli değildi, tüm çalışanlar katıldı. Benim de karınca kararınca emeğim geçti. Seneler çok çabuk geçiyordu. Bir gün kendimizi Nişantaşı'nda bulduk.
Gazeteye her hafta gidemiyorum. Yazılarımı daha çok mail yoluyla gönderiyorum. Bir gün Nişantaşı'ndaki binaya gittiğimde, çalışanları çok mutsuz ve üzgün gördüm. Gazetemin güneşli gökyüzünü, hüzün dolu bulutlar kaplamaya başlamıştı. Bazı arkadaşlarımız ayrılık hazırlığındaydı. Sonunda dostlar, iki yıl önce SABAH kadrosunun büyük kısmı, ayrıldı. Yalnızca yazarlar değil. Her birimden birçok insan. Burada kendimi terk edilen bir gemide hissettim. Ancak bu gemi batmayacaktı. Ortaya deneyimli bir gazeteci, ancak yaşı genç olan bir insan çıktı. Genel yayın yönetmenim sayın Ergun Babahan. Yanında da onunla birlikte mücadele edecek ekip. Ben de elimden geldiğince onun yanında yer aldım. Belki benim bulunmam onlar için o kadar da önemli değildi. Olsun ben manen mutluydum. Beşiktaş'a taşındık. Ekip ilk etapta zorlanmasına rağmen, bir süre sonra SABAH'ı basının amiral gemilerinden birisi yaptı. Batacak denilen gemi, medya denizinde başı dik olarak yol almaya başladı. Ve daha da çok yol alacak.

Güvenilir
gazete
SABAH eğitim konularında daima okuyucusunun yanında yer aldı. Bu süreçte eğitim dünyasındaki insanlara yardımcı olmaya çalıştık. Her zaman eğitimle ilgili görüşlerimizi özgürce ortaya koyduk. Her konuda olduğu gibi eğitimde de güvenilir bir gazete olduk. Bundan övünç duyarken, hizmet sorumluluğumuzun da arttığına inanıyorum. Bu sırada gazetem birçok eğitim projesine de imza attı. Bunlardan en önemlileri Darüşşafaka ve TEMA'dır. Ayrıca Ciner Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan Merkez Kitapları yayın dünyamıza merhaba dedi.
İşim gereği yılda 120 veya 130 konferans veriyorum. Konferansa gittiğim yerlerde önce izleyicilere hangi gazeteyi okuduklarını soruyorum. SABAH yanıtını alınca inanın çok mutlu oluyorum. Ünlü yazarların ve branşlarının değerli insanlarının oluşturduğu böyle bir ailenin içinde olmak, bu büyük gazetede küçük bir nokta olsam dahi, benim için büyük bir ayrıcalık oldu.
Değerli gençler, size çeşitli zorluklardan geçerek, hedefine sağlam adımlarla ilerleyen bir kurumu anlatmaya çalıştım. Siz de gireceğiniz sınavlarda başarılı olabilmeniz için hedefinizi belirleyin. Bazen iyi, bazen kötü sonuçlar da alacaksınız. Sakın yılmayın. Önemli olan eksiklerinizi görüp, bunu tamamlamaktır. Ve bir gün, hedefine ulaşmış bir insan olacaksınız.
Başarının yüzde 20'si bilgi, yüzde 80'i özgüvendir. İşte SABAH bunu gerçekleştirdi. Siz de yapabilirsiniz. Mensubu olmaktan daima gurur duyduğum Türkiye'nin en iyi gazetesi SABAH'ıma nice 20 yıllar dilerim.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Karşılaştırmalı edebiyatçılara MEB'den yanıt   / 16-11-2005
 Özel okullar gerçeği   / 09-11-2005
 Meslek liselerinin katsayı sorunu   / 02-11-2005
 Van'dan NASA teknolojisi   / 26-10-2005
 Uluslararası Mesleki Değişim ve Eğitim Projesi   / 19-10-2005
 24'üncü İstanbul Kitap Fuarı   / 12-10-2005
 Üniversiteli gençlerin çoğu sorunlu   / 05-10-2005
 ÖSYS ek yerleştirme başlıyor   / 28-09-2005
 Açıköğretime kayıtlar başlıyor   / 21-09-2005
 YÖK, karşılaştırmalı edebiyatı MEB'e gönderdi   / 14-09-2005
EMRE AKÖZ
'İçimizdeki Picasso'
Dün Sakıp Sabancı...
MEHMET BARLAS
Felsefe de, sosyoloji de tarih de siyasete dairdir..
Bu...
İLKER SARIER
Neden bu gerginlik?
Gazetecilere sık sık sorarlar:...
SAİT GÜRSOY
20 yaşındaki SABAH'ta geçen 18 yıl
Yaşamımda kasım ayı...
SAVAŞ AY
Gecenin matemini ruhuma örtüp sarayım
İstanbul'un en...
HINCAL ULUÇ
Pirelli'nin efsane takvimleri ve 2006!..
40 yıldan fazla...
Olmak ya da olmamak
Olmak ya da olmamak
Fenerbahçe ilk maçta Milan'a son 5 dakikada yitirdiği 3 puanın...
Revna Hanım vazgeçirdi!
Revna Hanım vazgeçirdi!
Beşiktaş Başkanı Demirören istifa kararından, eşinin "Yarım...
Türkiye bir mozaiktir
"Üst kimlik" söylemini "rahatsız olanlara, bilimsel çalışma...
Baykal: Türkiyeli değil, Türk milleti sözünü sindireceksin
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının üst kimlik değil, hukuki kimlik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu