Yumurtalı közleme
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup, ince ince kıyın. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Yeşil biber ve domatesi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Patlıcanları, tuz ve karabiberi de katıp, iyice harmanlayın. Harcı tavaya hafifçe yayın, kaşığın tersiyle yumurtaları koyacağınız 4 adet çukur hazırlayın ve yumurtaları bu çukurlara kırın. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Üzerine karabiber serpip servis yapın.
4 kişilik
* 1 kg. patlıcan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4 adet soğan (ince kıyılmış)
* 10 adet sivri yeşil biber (ince kıyılmış)
* 2 adet domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 4 adet yumurta
|