kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Botox ve botox etkili kremlerin farkı
Botox ve botox etkili kremlerin farkı
Azı karar çoğu zarar

Botox ve botox etkili kremlerin farkı

Botox, 1991 yılından bu yana, cilt gençleştirme tedavilerinde bir çığır açtı ve hiçbir kozmetiğin erişemediği bir şöhrete sahip oldu. Çünkü daha önce, cerrahi yöntemler dışındaki hiçbir kozmetik yöntem onun kadar etkili olmamıştı. Bence 'botox' hala aşılabilmiş değil! Son yıllarda bazı kozmetik ürünler, 'botox etkisi' vaat ediyorlar. Hatta bazılarının 'botox'dan daha etkili olduğu söyleniyor. Bugün bunun mümkün olup olmadığı üzerine biraz sohbet edeceğiz. Beklentilerimizi ve olanakları gözden geçireceğiz. Ancak dikkatinizi çekerim, kozmetikler için en iyi olmanın ön koşulu hala 'botox etkisi'!

* Maskeli yüzlere hayır! Kendi çizgimizi koruyamazsak, moda insanları standartlaştırabiliyor. Televizyonu açıp herhangi bir eğlence programını izlerseniz, bunu fark edebilirsiniz. Birçok kadında aynı burun modeli, inanılmaz derecede abartılı elmacık kemikleri, şişirilmiş gibi duran yanaklar ve ifadesi kaybolmuş çekik gözler! Bu donuk yüzler, Hollywood'u öyle bir yıldırdı ki, botox yaptıran sanatçılara rol vermemeye karar veren yönetmenler bile oldu. 'Botox'a gösterilen bu tepki oldukça ilginçti. Böylece artık yapay ve donuk yüzlerin modası geride kalıyordu. Öte yandan, o yapay yüzlerdeki tek işlem botox olamazdı. Buna rağmen şimşekler 'botox'a yöneltildi. İtiraz haklı olmasına rağmen hedef tam olarak yerine oturmuyordu.

BESLEYİCİ MADDELER


* Botox'a karşı 'botox etkisi' Toplumdaki her arayış, her tepki kendi ürünlerini yaratmakta geç kalmıyor. Doğal olarak biz de etkisinde kalıyoruz. Şimdi de 'Botox out! kremler in!'... Gelgelelim, bu kremlerin reklamı yapılırken bile, 'botox etkisi' ifadesi kullanılıyor. Yani bir ürünün ya da uygulamanın etkisi botox'a ne kadar yakınsa, o ürün o kadar itibar topluyor.

* Kozmetikte yeni arayışlar: Hali hazırda botox etkisi vaat eden birçok krem ve serum satılıyor. Bunların çoğu gerçekten güzel ürünler. Besleyici ve içinde cildimize yararlı birçok maddeler var. Bazılarında ise hormonlar bulunuyor. Tabii ki fiyatları da oldukça yüksek! ABD'de kişinin genetik haritasına bakılarak özel bakım kremleri bile üretiliyor. Yalnız o mu, geleceğin yüz germe teknolojisi muhtemelen hormon enjeksiyonlarıyla yapılacak. Bir süredir estrojen kremleri yüz ve boyun cildini gençleştirmek için kullanılıyor. Bunların hepsi cildin nemini artırır ve elastikiyetini korumasına yardımcı oluyor.

DERİN KIRIŞIKLIKLAR

* Botox etkisi vaat eden kremlerin içinde ne var? Botox etkisi ile tanıtımı yapılan bu kremlerin içinde muhtelif aktif maddeler var. l Örneğin; bu kremlerin bazılarında dolgu injeksiyonlarında kullanılan hyaluronik asit ve kolajen bulunuyor. Bu maddeler tabii ki cildin alt tabakasına kadar ulaşamıyor. Ama hafif ödem yaparak, geçici bir gerginlik yaratıyor. Nemlendirme etkisi mükemmel olsa da, gerginlik etkisi ancak 24 saat kadar sürüyor. Bu kremler yeni değil. Yıllardır sanatçılar tarafından da kullanılıyor. Bunlar, sahneye çıkmadan önce sürülüp üzerine makyaj yapılırsa, cildi daha gergin gösterir. l Diğer bir grup ise içerisinde peptid hormonu olan kremlerdir. Peptid'lerin yanı sıra çinko, bakır, muhtelif vitaminler ve cilt bakımının önemli ajanları olan AHA'lar ile zenginleştirilir. Bunlar hamilelikteki çatlakları gidermek için geliştirilen ürünlerdir. Peptid hormonların fizyolojik etkileri uyarıcıdır. Cildi destekleyen dokularda gerilme ve şişkinlik yaratır. Peptin kaslar için önemli bir madde olmakla birlikte, botox'un yarattığı kas gevşetme etkisini sağlaması mümkün değildir. Bu kremlerde kullanılan peptidler, kırılan kaslara ulaşamadan birkaç tabaka önce emilerek, kan dolaşımına karışırlar.

* Botox etkisi nedir? Mimik yaparken yüz kaslarımız kasılır. Belirli kasların yaşam boyunca kasılması, kas kırılmalarına ve kalıcı kırışıklıklara neden olur. Botox, mimiklerin başladığı noktalara verilir. Krem emilimi deri yüzeyine yakın bir seviyede kalırken, botox enjeksiyonu üst ve alt deriyi, yağ dokusunu geçerek kaslara iner. Botox enjekte edildiği bölgede, sinirle kasların iletişimini sağlayan bir maddenin (asetilkolin) salgılanmasını engeller. Böylece kaslar 3-6 ay dinlenir, üzerindeki deri tabakası rahatlayıp gerilir. Böylece derin mimik çizgileri büyük oranda ortadan kalkar. Botox, varolan kırışıklıkları azaltır ve mimikleri yeniden biçimlendirerek yeni kırışıklıkları önler. Cilt yüzeyine sürülen kremlerin hiçbiri, deri altında mimik kaslarının bulunduğu derinliğe kadar ulaşamazlar. Bu kremler çok güzel ve yararlı olabilirler ama botox'un açmayı başardığı derin kırışıklıkları gidermeleri mümkün değildir.

Dr. Yasemin Fatih Amato

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Genç, güzel ve Hollywood'da!
 'O Şimdi Asker' çalıntı mı?
 'Dişçi' dayı plaket aldı
 Evgin'in 'Miras'ı halka ulaşacak
 Eğitime destek için buluştular
 Mütevazılığı ile örnek ile örnek oldu
 Küçük kemancılar Türkiye'yi gezecek
 Okul eşliğinde İstanbul gezisi
 Şamdan 30 yaşında
 Dilek Hanif İsveç'i Osmanlı haremiyle büyüledi
 İtalyan stili makyaj
 Strese girdi kiloları gitti
 Çocukları için birlikte geziyorlar
 Elizabeth Hurley yine üstsüz yakalandı
 Bob Dylan'ın şiirleri 78 bin dolara alıcı buldu
 Ya onu bıktırırsan
AYŞE ÖZYILMAZEL
Demedi deme erkeği maçtan etme
Ey kocasını seven...
HAKAN & UTKU
Bunları yapmadan ölmeyin!
1) Mutlaka bir gün FİFA...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Gerdan tatlısı
Isıtılmış yağda ve...
Meyve posası diyabetlinin doğal ilacı
Meyve posası diyabetlinin doğal ilacı
Diyabet hastası, insülin kullanıyorsa beslenme programı çok...
Diyabet bebek gibi özen ister
Diyabet bebek gibi özen ister
Diyabet olduğumu öğrendiğim gün, çok büyük bir tepki gösterdim. Akşam...
41'inci yaş için mini kutlama
41'inci yaş için mini kutlama
Hülya Avşar, Sezen Aksu ve Hande Ataizi gibi pek çok ünlü ismi...
Avrupalılar'ın tercihi yine Tülin
Avrupalılar'ın tercihi yine Tülin
Güzel manken Tülin Şahin'in Avrupa'da yaptığı çekimlerin ardı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.