kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

İsviçre'den TC'ye 'sivil' goller

Futbol yüzünden İsviçre ile sonra da İsviçre yüzünden futbol ile sıcak kavgaya tutuştuğumuz şu günlerde ilgililerimizin ' medeniyet' lakırdısı merkezinde dile getirdikleri teessüfler, aslında Anadolu insanının üç yüz yıllık aşağılık duygusunu yansıtan son örnekler..
Medeni dünya!
Hangi cehennemin dibiymiş orası?
Portekiz'in ünlü Benfica takımının basit bir hazırlık maçında tekmeler altında can vermekten zor kurtulduğu İsviçre cehennemi mi o medeni dünya? Batı kendi adamına uygar, bütün ' öteki'lere karşı barbardır! Kural budur, 'öteki'lere karşı kalbinden gelerek istikrarlı biçimde uygar davranabilen batılı Ademoğlu ise sadece istisnadır. Bu bilince kavuşana kadar Anadolu adamının burnu sürekli sürtülecektir!


Almanya'da büyüyüp yetişen ve sıkı bir eğitim aldıktan sonra büyük bir uluslararası şirketin Türkiye bölümünde çalışmaya başlayan genç yakınım, Avrupalı bir gazeteci arkadaşına şaşkınca soruyor:
- Yunanistan'la aramızda böyle bir husumet olsa anlarım. Biz İsviçre'ye ne yaptık ki daha orada milli marşımızı ıslıklayarak kinlerini gösterdiler?
Anadolu adamının saflığı işte! Bu genç adamı geçin, aydınından sözde devlet görevlisine kadar hemen hemen herkesi mutlu (!) eden özel bir tür 'farkına varamazlık' zehri bizim milli uyuşturucumuzdur.
İsviçreli niye senin milli marşını ıslıklamasın ki? Bir kere sen, herkesinkini ıslıklayabilecek kadar müptezel bir futbol seyircisine sahip olduğun için zaten müstahaksın, o ayrı bahis! Üstelik o müptezel seyirciye ikide bir ' on ikinci adamımız' diye en tepedeki ağızdan bile yağ çekersin! Fakat İsviçreliyi bize yönelik kötü duygularla dolduran elbette bu utanç verici yanımız değil. Haçlı geçmişi olan herhangi bir ülkenin insanı gibi İsviçreliyi de çekirdekten Türk kini ile büyüten uygar (!) batı kültürüdür!
- Hayır efendim olamaz! Avrupa'da başka uluslara yönelik önyargı ve düşmanlık aşılayan ders kitapları bile okutulmaz!
Evet okutulmaz ama öğretilir! Buralarda laik düzenlerin kurulu ve yerleşik bulunmasına rağmen kültürü nesilden nesle aktaran temel köprü hala -çok yüksek oranlarda tanrıtanımazın varlığına rağmen- Hıristiyan toplum hafızası dır! Ağızdan ağza aktarılan dinimilli efsane, destan ve öykü birikimi, okullarda okutulmayan düşmanlığı adeta genetik bir miras olarak yeni yetişenlerin bilinçlerine yerleştirir. Böyle olduğu için de kökten dinsiz, hatta kilise düşmanı kişilerin, sözgelimi bir gazetecinin zihninde Türk kelimesi ile beraber uyanan ilk anlam ' barbar düşman' önyargısıdır. Yine böyle olduğu için İsviçre makamları, ' Ermenilere soykırım uygulanmadı' demeyi suç saymaya kalkarak Türkün düşünce hürriyetini yasaklama barbarlığını bile deneyebilmiştir. Ki aslında bu, diğer pek çok Batılı irade gibi İsviçre'nin de gerçekte Türklerin yaşama hakkına dahi tahammülsüzlüğünün ruhsal kanıtıdır.
Son birkaç on yıl boyunca Avrupalı gizli servislerin PKK sayesinde 'mazlum terörist' (!) numarası ile yürüttüğü ' Türk düşmanlığı' kampanyaları da bu derin Haçlı zemini üzerine oturunca ortalama İsviçreli için bu kin günlük gıda olmuştur.


Görünürde tarafsızlığın ve barışçıl siyasetlerin dünya merkezi olan İsviçre, gerçekte Türkiye'nin içi ile herhangi bir çağdaş sömürgeci devlet kadar ilgilidir. Bu gerçek ülkemizde adı 'devlet adamı'na çıkmış nice zavallı zevat tarafından dahi algılanamadığı için İsviçre güya ' sivil toplum örgütü etkinlikleri' kisvesiyle bulanık vadilerimizde bölücü av partileri düzenleyebilmektedir. Sözgelimi resmi bir İsviçre kuruluşu ' deprem bölgelerinde afet sonrası hizmetlerin geliştirilmesi' türünden sözde sivil toplum çalışması önerir. Yetkililerimiz de balıklama atlayıverir! Para İsviçre'den, gaflet, dalalet ve ihanetin TC görevlilerinden, elbirliği ile ' bölücü etkinlik nasıl yapılır' sorusunun cevabı ve kitabı yazılır.
Türkiye eğer devlet olsaydı, bu tür bir kepazeliğe karşı savaş açan Aydın Ağırtaş isimli gayretli ve uyanık vatandaşımıza başvuracak bir kapı gösterebilirdim.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olmayana ergi siyaseti   / 21-11-2005
 Erdoğan ne demek istedi?   / 18-11-2005
 TC'ye sıcak çatışma ninnileri   / 17-11-2005
 Brövenin Atatürkçesi neydi?   / 15-11-2005
 Tüfekle oynama şeytan doldurur   / 14-11-2005
 Yaşasın bir yasak daha!   / 11-11-2005
 Adalet, kalkınma ve ilerleme raporu   / 10-11-2005
 Televizyon hıyabanında insan bir ok   / 08-11-2005
 Cehennem 'Derin Şirket' kusar   / 07-11-2005
 Ahir zaman alet ve alametleri   / 04-11-2005
YILMAZ ÖZDİL
Binin efendiler...
Bizim "kalantor" devletin kaç...
ALİ KIRCA
Mesele!
Türkiye'nin meseleleri öncelik sırasına...
ÖMER LÜTFİ METE
İsviçre'den TC'ye 'sivil' goller
Futbol yüzünden İsviçre...
UMUR TALU
Sizin hiç...
Şu son 25 yılda kaybettiğiniz bir yakınınız...
FATİH ALTAYLI
Emanete hıyanet
Cumartesi günü Sabah'ın 5. sayfasının...
ERDAL ŞAFAK
Dört ay arayla iki G.Doğu gezisi
Erdoğan'ın dün iki...
Yıldızlar Başbakan'a röportaj verme demiş
Tayland Başbakanı, röportaj taleplerini akıl almaz bir yanıtla geri...
O artık resmen Şansölye Merkel
Alman Hıristiyan Birlik partilerinin lideri Angela Merkel bugün...
Yüksek menfaatler için
Yüksek menfaatler için
Beşiktaş'ta Demirören yönetimi, Ocak 2007'deki olağan kongreye kadar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu