kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Soğanlı pizza

Soğanlı pizza

Zeytinyağı, biberiye ve sarmısağı orta ateşte yağ kızıncaya kadar ısıtıp, ateşten alın. Üzeri kapalı olarak birkaç saat veya bir gece dinlendirip, süzün. Maya, tozşeker ve 30 gr. unu, yarım bardak suda karıştırarak eritip, oda sıcaklığında maya kabarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin. Kalan unun ortasını havuz şeklinde açın. 3/4 tatlı kaşığı tuz, 3/4 çay bardağı biberiyeli zeytinyağı, kabaran maya ve kalan suyu katıp, dairesel hareketlerle una yedirin. Düz, unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurup, hamuru top haline getirin, üzerini hafifçe yağlayın ve mutfak havlusu örtün. Oda sıcaklığında hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirin. Isıtılmış tereyağında ve kısık ateşte soğanları karıştırarak, soğanlar iyice yumuşayıp, karamelize oluncaya kadar yaklaşık 45 dakika soteleyin. Tuz, karabiber katıp, harmanlayın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Hamuru düz ve hafif unlu bir yüzeyde yaklaşık 2-3 dakika yoğurup, 5 mm. kalınlığında açın. 23x30 cm. ebatlarında yağlanmış fırın kabına pizza tabanı şeklinde yerleştirin. Kenarlarındaki fazla hamurları keserek alın. Hamurun üzerine sırasıyla karamelize soğanları yayın, keçi peynirini serpin, kalan biberiyeli zeytinyağını gezdirip, biberiye dallarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirip, yavaşça fırının ızgara teline alın ve pizzanın tabanı altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

10 kişilik

*
1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı biberiye (kurutulmuş)

* 2 diş sarmısak (ikiye kesilmiş)

* 1,5 tatlı kaşığı kuru maya

* 1 çay kaşığı tozşeker

* 1,5 su bardağı su (ılık)

* 3 su bardağı un (elenmiş)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 50 gr. tereyağı (doğranmış)

* 3 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)

* 120 gr. keçi peyniri (ufalanmış)

* 4-5 sap biberiye (4-5 cm. uzunluğunda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zeytinli patlıcan   / 21-11-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-11-2005
 Fırında karnabahar   / 17-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2005
 Yeşil kavurma   / 14-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-11-2005
 Fesleğenli piliç   / 12-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-11-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Öyle tokat atılır mı?
Oyunun en ağır sahnesi. Serap,...
HAKAN & UTKU
Babam ve Oğlum ve Harry Potter
'Çemberimde Gül Oya'...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar ve çantaları
Aydan Şener'le Mustafa Uğurlu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu piliç sote
Isıtılmış yağda...
Çikolata krizi de gizli diyabetin alarmı sayılabilir
Çikolata krizi de gizli diyabetin alarmı sayılabilir
Gizli şekeri olanlar sabah uyandıklarında fazla acıkmaz, genellikle...
Çifte mutluluk
Çifte mutluluk
Vakko'nun patronu Cem Hakko, Vakkorama V2K mağazasını New...
Rekor tazminat talebi!
Rekor tazminat talebi!
Eşi Mehmet Urgancı'nın kendisine şiddet uyguladığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.