kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tampondaki iplik parçaları katil otomobili ele verdi
Tampondaki iplik parçaları katil otomobili ele verdi

Polisin elinde sadece katil otomobilden kalan kırık bir ayna ve sis farı kapağı vardı Bütün Türkiye'de tamponu ve kaputu hasarlı, bir aynası kırık beyaz Polo aranıyordu.

Tarih yaprakları 20 Temmuz 2005 gününü gösterirken Samsun'da sıcak bir yaz akşamı vardı. 25 yaşında bir tekstil fabrikasında çalışan Ayşen Güzel yorucu bir günün ardından işten çıkmış, yürüyerek Atatürk Bulvarı'nda evine doğru gidiyordu. Genç kız için 20 Temmuz'un ayrı bir önemi vardı. Doğum günüydü. Ailesi Ayşen Güzel'e sürpriz bir doğum günü partisi yapmak için evde bütün hazırlıkları yapmıştı. Ancak Atatürk Bulvarı üzerinde aşırı hızlı giden bir otomobil genç kıza çarptı ve hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Ayşen Güzel dakikalar boyunca acı çekerek kendisine uzanacak bir yardım eli bekledi. Ancak geçen otomobillerdekiler hiç oralı bile olmadı. Genç kadının yürek burkan feryatlarına çevredeki vatandaşlar yetişti. Ancak hastaneye varıldığında doktorlar artık çok geç olduğunu söylüyorlardı. Eğer erken gelinmiş olsaydı genç kızın kurtarılma şansı yüksekti. Ayşen Güzel'in ölüm raporu doğum günüyle aynı tarihi taşıyordu. Kaza genç bir kızın ölümüne neden olmuştu ve bu bir cinayet davasıydı. Samsun Cinayet Masası dedektifleri genç kızın ölümüne sebep olan trafik canavarının peşine düştü. Dedektiflerin ilk işi kriminal polisle birlikte kaza mahallinde araştırma yapmak oldu. Kaza mahalline gelindiğinde otomobilin 25 metre uzunluğundaki fren izi havanın kararmasına rağmen net biçimde seçilebiliyordu. Polis önce yerdeki lastik izlerinin karakteristik özelliklerini inceledi. Lastiğin dış kenarlarında zamanla oluşan tamamen kendine has izler fark edildi ve bu izlerin fotoğrafları çekildi.

190 KİLOMETREYLE ÇARPTI
Kriminal polis asfalttaki izleri veri tabanındaki izlerle karşılaştırarak lastiğin hangi marka ve üreticiye ait olduğunu tespit edilebiliyordu. Kriminal polis fren izlerinden yola çıkarak aracın seyir hızını da belirledi. Katil otomobil tahmini 190 km/s hızla gidiyordu. Bu da karşısına çıkan kim olursa olsun çarptığında ölmesi anlamına geliyordu. Ancak en kritik delil polisin olay yerinde Ayşen Güzel'e çarpan araçtan kopan dikiz aynası ve bir sis farı kapağı bulmasıydı. Parçalardan ve kaza yerindeki izlerden yola çıkan dedektiflere göre katil otomobilin ön kaput, sağ çamurluk, tampon, ön sis lambası ve sağ dikiz aynası hasar görmüş olmalıydı. Kaçan otomobilin renginin beyaz olduğu da tespit edildi.

SERVİSLER UYARILIYOR
Polis umutsuzluğa kapılmadı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaza yerinde bulunan otomobil parçaları servislere gösterildi. Cinayet masası dedektifleri artık ne tür araba üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini biliyordu. Katil otomobilin parçaları aracın 1996-2000 yılları arasında üretilmiş bir Volkswagen Polo olduğunu gösteriyordu. Samsun Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri yetkili servisler ve oto sanayi sitesindeki tamircilere dikiz aynası, sis farı kapağı ve muhtemel kaporta hasarı nedeniyle başvuran beyaz renkli Polo'ların bildirilmesi talimatını verdi. Polis üretici firma ile de irtibata geçerek tüm Türkiye'deki servislere benzer hasarlar gelen başvuruların bildirilmesini istedi. Cinayet masası dedektifleri Samsun ili trafik kayıtlarında aradıkları modelde 72 otomobil olduğunu belirledi. Bu uzun listedeki araçlar tek tek incelendi. Ancak sonuç olumsuzdu. Polis umutsuzluğa kapılmıştı ki Ankara'daki bir yetkili servisten gelen raporda beyaz renkli bir Polo'nun söz konusu parçaların değişimi için başvurduğu bildirildi. Bu haber üzerine cinayet masası dedektifleri hemen Ankara'ya giderek yetkili servis ile görüştü. Polis ilk bakışta otomobilin aradıkları gibi hasarlı olduğunu gördü. Ancak ellerinde mahkeme kararı olmadığı için inceleme yapamıyorlardı. Dedektifler kararı beklerken otomobilin sahibi ile konuşmaya karar verdiler. Aracın sahibi 42 yaşındaki Metin Kayhan otomobili 45 gündür kardeşinin kullandığını söyledi. Polisin hemen ulaşarak sorguladığı Muhsin Kayhan önce Samsun'a hiç gitmediğini anlattı. Ankara'da bir kaza yapmıştı, hasar bu nedenle oluşmuştu. Ancak resmi işlem yaptırmamıştı. Dedektifler adamın gizlediği şeyler olduğunu düşünüyordu...

PARÇALAR TUTUYORDU
Mahkeme izniyle kriminal polis ve cinayet masası dedektifleri otomobilde incelemeler yaptı. Kriminal polis kaza alanında bulunan sis farı ile dikiz aynası parçalarını otomobil üzerine yerleştirdiğinde bire bir uyduğu görüldü. Daha önemlisi otonun ön tamponunda bulunan mikroskopik iplikçikler Ayşen Güzel'in üzerinde bulunan kıyafetlere uyuyordu. Bilim, Ayşen Güzel'in ölümüne sebep olan otomobilin kesinlikle bu olduğunu söylüyordu. Polislerin üstünü çizmeleri gereken isim Muhsin Kayhan'dı. Zanlı, kriminal polisin kanıtlarıyla cinayeti aydınlatması üzerine daha fazla direnemedi. Kaza geçesi iş için acil olarak Ankara'ya gelmesi gerektiğini ve o yüzden hızlı gittiğini söyledi. Ve birden karşısına genç kız çıkınca kazayı yaptığını, ancak korktuğu için olay yerinde durmadığını itiraf etti. Cinayet masası dedektifleri zanlının anlattıklarını ifade tutanağına yazarak, Muhsin Kayhan'ı adliyeye sevk etti. Mahkeme zanlıyı ölüme sebebiyet vermek suçundan cezaevine gönderdi. Aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden, daha hayatının baharındaki bir genç kız doğum gününde bir trafik canavarının kurbanı olmuştu. Ancak bilimin tekniklerinden faydalanan polis, genç kızın kanını yerde bırakmamış, zanlının adalet karşısına çıkmasını sağlamıştı.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Türk gençliği cinselliği medyadan öğreniyor
 Dümbüllü'nün kavuğu Şensoy'da değil bankada
 Bombaların öyküsü
 Şemdinli'de kadın olmak zor zanaat
 Karşı'nın yıldızı Çarşı'nın korkusu
 Kazablanka'nın beyazı, Marakeş'in mavisiyle FAS
 İstanbul'un şöhreti buzula bile ulaştı
 Prensin göz kapaklarından türeyen bitki ÇAY
 'Şöhret beni bozacaksa kalsın'
 Sanat piyasası darmaduman
 Aslan postundaki kedi
 Futbol bahane takımlar şahane
 Kandilli kız lisesi küllerinden doğdu
 İnsanın sahibi kedi
 Gerçek "saf"lık hikayeleri
 Roman ve Film İngiltere'de buluştu
 Hem sergilik hem satılık
 Diyabetliler ayaklarına çok özen göstermeli
 Futbolun kurtuluşu eğitimli taraftarda
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Ben hırslıyım diyen varsa bu yazıyı okusun
Her zaman...
MEHMET ALTAN
On üç aylıkken öldünüz mü?
Türkiye Şeker Bayramı'nın...
ÖNCEL ÖZİÇER
Gücü kullan, çok yaşa
Önceki akşam Türkiyeİsviçre maçını...
KAZIM KANAT
Sahi siz hiç gemileri yaktınız mı!
Önce Konya...
REFİK DURBAŞ
Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde
Kültür-sanat olaylarının...
Cherooke sağlam bir seçenek
Cherooke sağlam bir seçenek
Chrysler
Amerikan otomobil tarihinin "En etkileyici"...
100 uçak 100 nokta
100 uçak 100 nokta
Uçak sayısıyla birlikte dış hat uçuş noktalarını da artıran Türk Hava...
Kendine on dakika ver
Okuyucularımdan aldığım maillerin çoğunluğu yogaya nasıl...
Ekmek kokusuyla uyanmak
Evde ekmek yapılan günler yeniden başladı. İster makineli ister makinesiz,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.