kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İngilizler Penti çorap giyecek
İngilizler Penti çorap giyecek
Stil

İngilizler Penti çorap giyecek

Bizi önce naylon çorapla tanıştırdı. Sonra hayatımıza ince ve süper ince kavramlarını getirdi. Kalitesi ve yenilikçiliğiyle Türkiye'nin lider firması olan Öğretmen Çorap-Penti şimdi de kendi markasıyla İngiltere'de mağaza açmaya hazırlanıyor.

Çorap artık kadınların mecburen giydiği bir ürün olmaktan çıkıp önemli bir moda aksesuarı haline dönüştü. Öyle ki gündüz opak bir çorap ile giyilen bir elbise, gece ince çiçekli bir dantel çorap ile gece kıyafetine dönüşebiliyor. Ya da kadınlar renkli desenli bir çorap ile sıra dışı ve farklı görünüp, kendi kombinasyonlarını kendileri yaratabiliyor... Çorap sektöründeki firmalar da son yıllarda kendilerini bu yönde geliştirme yoluna giderek, büyük atılımlar yapıyor. Bunlara en güzel örnek de hepimizin yakından tanıdığı Penti, yani Öğretmen Çorap... Öğretmen Çorap'ın geçmişi 1950'lere dayanıyor. Naylon çorap ile ilk üretimine başlayan Öğretmen Çorap, ismini de naylon çorap giyen Cumhuriyet öğretmenlerinden almış. "Süper İnce" buluşu ile de çorap sektöründe isim yapmış. 1980'den itibaren ürün yelpazesini genişleten Penti markası, kalitesindeki gücü sektördeki en büyük yabancı kuruluşlara üretim yapması olarak görüyor.

HEM ETNİK HEM GEOMETRİK
Marks & Spencer, H & M, Zara gibi büyük markalara private label olarak üretim yapan Penti, ayrıca bu yıl ilk kez İngiltere pazarına kendi markası ile girmeye hazırlanıyor. Penti'nin bugüne kadar Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Gürcistan gibi ülkelerde distributörler üzerinden dağıtıldığını söyleyen Pazarlama Müdürü Ebru Ertüreten, bu yıl Öğretmen UK'in kurulması ile Avrupa'nın en büyük ince çorap pazarında birçok büyük markayla rekabete gireceklerini söylüyor, "İngiltere'de bir showroom açtık. Başta İngiliz perakendiciler olmak üzere tüm Avrupa'daki perakendecilere daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz." Firmanın İngiltere'deki atılımları bununla da bitmiyor. 2006 yılında İngiliz çorap piyasasına Penti markasıyla açacakları mağazayla girmeyi hedefleyen Öğretmen Çorap/ Penti, İngiltere için özel olarak tasarlanmış koleksiyonu, rekabetçi fiyatı ve geniş ürün yelpazesiyle çorap piyasasına ayrı bir renk katacak. Klasik ince çorabın yanı sıra desenli moda koleksiyonları da İngiliz kadınlarının bacaklarını süsleyecek. Penti bu girişimi ile aynı zamanda uzun yıllar çorap sektöründe lider olan İtalyan üreticilerin de bir adım önüne geçmiş oluyor.. Ürün çeşitlerinin arasında "Süper İnce, Likralı Fit 15, Düz Penti Opak" ve özellikle öğrencilere yönelik "Penti Koton" gibi klasik ürünlerin yanında, desenli çorap koleksiyonu da bulunan Penti'nin sınırlı sayıda üretilen Penti Hip Collection ve ithal markaları Relife da var. Ayrıca, Türkiye'de ilk dikişsiz çamaşır markası Penti Nü ile dikişsiz iç çamaşırında rahatlığın ve modanın iç içe olduğu bir koleksiyon da sunuyorlar. Penti'de koleksiyonlar hazırlanırken bir yıl sonrasının trendleri çoraba adapte edilip, dış giyim modasındaki trendler çorap için uygulanıyor. Örneğin, geçen yıl tasarlanan 2005-2006 sonbahar-kış koleksiyonundaki 23 model külotlu ve pantolon çorabı bu yılın trendlerine göre şekillenmiş. Bu yılın çorap modasında etnik, geometrik ve şal desenler, lüks duygusunu veren işlemeler ve bakır-altın-gümüş iplikler ile dokunan metalik tonlar sıkça görülüyor. Vintage akımına uygun çiçek desenli ve dantelli çoraplar ise iddiayı sevenlerin tercihi olacak. Yılın moda renkleri ise turuncu, pembe, mavi, mor, haki ve kış beyazı! Siyah ve kahverengi ise koleksiyonda vazgeçilmezler arasında yine yerini koruyacak.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Yıldızları giydiren Türk
 Dostlarımızı kışa hazırlayalım
 Boğaz ağrısına yosun
 Çocuklara fiziksel istismar bitmiyor
 Yumak
 Pembe Melekler şifa dağıtıyor
 Su Dedektifleri
 Hayvanları sevmeyen insanı da sevmiyor
 İlaç yerine sebze suyu için
 Evin yeni CEO'su
 Herkes yogayla iyileşecek
 Popçu değil şarkıcı
 Ben ırkçı değilim anne...
 Hayata artı kat
 Arabesk soslu şarkılar
 Bu oyunun kuyruğu var
 Nerede Ne Var?
 Ücretsiz Aşı Hattı Sorularınızı Bekliyor
 Alternatif kitap fuarı 17 Kasım'da
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Doğan bebek büyüyor
Bir yaşından sonra bebekler yürümeyi...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Keten tohumu zehirleyebilir
Keten tohumu son zamanlarda...
İnsan büyüyünce hayalleri de mi büyür?
İnsan büyüyünce hayalleri de mi büyür?
Babam ve Oğlum Mükemmel olmayan, kusursuz sayılmayacak bir film ama...
Sanki bir geçiş bölümü gibi
Sanki bir geçiş bölümü gibi
Harry Potter'in büyücülük okulunun 4. yılı, sinemada da 4. filmine...
Garsonluğun geleceği karanlık
Osman Serim yiyecek içecek sektörünün her alanında geniş deneyimi...
Erkeksi forma istemiyoruz
Formalarının kendilerini erkeksi göstermesinden yakınan bayan...
Delikanlılar geliyor
İlk kez 1992'de Boğaziçi Üniversitesi'nde oynanmaya başlayan Amerikan Futbolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.