kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dansçı olduğum için beni seçtiler
Dansçı olduğum için beni seçtiler
Türkiye'de bir ilk

Dansçı olduğum için beni seçtiler

Dokuz erkek ve dokuz kadının büyük ödül 100 milyar lirayı kazanmak için yarışacağı 'Dansa Var mısın?' 1 Aralık'tan itibaren atv ekranlarında yayınlanmaya başlayacak. Yarışmanın sunuculuğunu üstlenecek olan ünlü manken Çağla Şikel, "Dansçı olmam ve sahneye yakışmam, beni seçmeleri için en büyük etken" diyor.

Atv ekranlarında 1 Aralık'tan itibaren yayınlanmaya başlayacak olan 'Dansa Var mısın?' isimli yarışma programını Çağla Şikel sunacak. Dokuz erkek ve dokuz bayan yarışmacının, bütün hünerlerini göstererek 13 hafta boyunca kıyasıya mücadele edeceği yarışmanın galibi, 100 milyar liranın sahibi olacak. Tangodan salsaya, horondan valse kadar çeşitli danslarla yeteneğini gösterecek yarışmacılar, her hafta canlı yayında, jüri önünde ter dökecek. Yarışmada, her hafta başarılı bulunan bir çift; bir sonraki hafta için 'dokunulmazlık' alarak yerini garanti altına alacak. Yarışmanın sunuculuğunu yapacak olan Şikel ise, 12 yıl boyunca uğraştığı bir işle; yani dansla ilgili bir program sunacak olmaktan dolayı çok mutlu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü mezunu Şikel, "Bu yarışmayla Türkiye'ye dansı sevdireceğiz" diyor.

KENDİME YAKIN HİSSETTİM

* Programı anlatır mısınız?
Dokuz erkek dokuz bayan yarışmacı olacak. İlk programda herkes kendi istediği tarzda dans etme şansına sahip. Ama her hafta farklı dans türlerinde yeteneklerini sergileyecekler. Belki zor olacak biraz çünkü oryantal yapan birine salsa yaptırmak; tango yapan birine horon teptirmek zor! Ama işin güzelliği de burada...

* Daha önce sunuculuk yaptınız mı? Ufak tefek sunuculuk deneyimlerim olmuştu. Ama canlı yayında hiç yapmamıştım. Benim için çok zor olacak.

* Peki neden siz? Yarışmanın jeneriğini ilk gördüğümde de kendime çok yakın hissetmiştim. Çok uzun bir dans geçmişim var. Dansçı olmam ve sahneye yakışıyor olmam seçilmemdeki en büyük etken. Ben aslında mankenim; kendime sunucu veya oyuncu diyemem. Ama dansçıyım diyebilirim. Bundan dolayı programla bağdaşırım.

BEN DE ŞOV YAPACAĞIM

* 12 yıllık bir dans geçmişiniz var. Bu kadar uzun zaman bu alanda çalıştıktan sonra neden dansı bıraktınız?
Evet sahne tozunu yutmuş bir insanım. Mankenliğe başlamam, dansa devam etmemi zorlaştırdı. Bir de Türkiye'de dans etmek için şartlar o kadar iyi değil. Şu an yaşadığım şartlarla alakası yok. Ama şu an meslek seçmemi söyleseler yine dansçı olmak isterdim.

* Dansı bırakmanızın en önemli nedenlerinden biri şartların yanı sıra boyunuzun uzun olmasıydı yanılmıyorsam... Evet boyum dezavantajdı. Normalde dansçılar 1.60-1.70 boylarındadır. Ben baletlerin ayaklarına giydikleri tahtadan ayakkabıyı giydiğimde boyumun üzerine 10 santim daha ekleniyordu, yani 1.90'lara çıkıyordum. Benimle dans edebilecek partnerimin de 2 metre olması gerekiyordu! Bir de giydiğimiz ayakkabı yüzünden ayaklarım yaratık ayağı gibi olmuştu. Çektiğimiz ayak ağrılarını anlatamam. Dansçılık dünyadaki en zor mesleklerden biri. Çünkü hem ruhsal hem de bedensel anlamda çok yoruluyorsunuz. Dansa devam edebilmek için gönül vermek ve çok büyük bir aşk beslemek gerekiyor. Ben bu aşkı 12 yıl yaşadım. Ama bitti! Mankenliğe başlamam, para kazanmaya başlamam dansçılığı bırakmama neden oldu. Bir de podyumda da ara sıra dans etmem, bu kopuşu hızlandırdı.

* Defilelerde sık sık dansçı kimliğinizi sergiliyordunuz. Fakat son dönemlerde bunu pek yapmıyorsunuz... Evet yapmıyordum ama bu yarışma içerisinde ben de şov yapacağım. Yani benim dansçı kimliğim ve koreografilerim programın belli bölümlerinde olacak.

* Türkiye'de dans yurtdışındaki kadar popüler değil. Zor olmayacak mı? Türk halkı şarkıya türküye daha yakın. Biz bu programla Türk halkına dansı ve dans etmeyi sevdireceğiz. Görsel bir şov olacak, insanlar dansla tanışacak.

* Yarışma ile beraber çok yoğun bir tempoya giriyorsunuz. Çünkü dizi çekimleri de devam ediyor. Olmayan zamanımdan zaman yaratacağım. Bu yarışma için gecelerimi ayıracağım diyebilirim.

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Ata muradına erdi
 İki ayrı karakter aynı sesle ekranda
Bu filmi çekmek için kirlenmek zorundaydım
Bu filmi çekmek için kirlenmek zorundaydım
Yönetmen Çağan Irmak, dün gösterime giren 'Babam ve Oğlum' ile büyük...
Kahkaha atmak yerine gülümseyin
Kahkaha atmak yerine gülümseyin
Dünyanın en çekici kadınları arasında yer alan Heidi Klum'un kendi...
50 yıllık Türk Ticaret Kanunu değişiyor
1 Ocak 1957'de yürürlüge giren Türk Ticaret Kanunu, yaklaşık 50...
Türk Borçlar Kanunu Tasarısı
Alışverişten iş hayatına günlük ekonomik ilişkileri düzenleyen...
AB Komisyonu'nun 2005 yılı Türkiye İlerleme Raporu
AB Komisyonu, Türkiye-AB ilişkileri yanında politik ve ekonomik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.