kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mezoterapi ile yüz ve saç bakımı
Bunlara dikkat edin

Mezoterapi ile yüz ve saç bakımı

Mezoterapi deyince aklımıza ilk önce selülit tedavisi geliyor. Esasında mezoterapi estetik amaçların dışında da birçok hastalık ve ağrı tedavileri için güvenle kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine üstünlüğü, ilaçların küçük dozlarda bölgesel olarak kullanılmasıdır. Yan etkileri önemsiz sayılabilecek kadar azdır. Öte yandan sonuçları hızlı ve etkilidir. İlaçlar derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşarak süratle etkisini gösterir.

* Mezoterapi hedefi ıskalamaz! Yüz mezoterapisi ile cilde mükemmel bir parlaklık ve canlılık gelir. Cildin kollajen sentezi aktive olur, gerilir ve kırışıklıklar hafifler. Yüze uygulanan mezoterapi ilaçları kısa vadede parlaklık ve canlılık, uzun vadede ise dolgu etkisi yaratır. Cildi beslemek için kullanılan serumlar deriden masaj yapılarak sürüldüğünde tam olarak emilmeyebilir. Ama bu ilaçlar mezoterapi ile deri içine verildiğinde, kesinlikle hedefine ulaşır.

AĞRISIZ YÖNTEM


* Mezolifting ile yüz ve boyun gençleştirme: Cildi canlandırmak, hücre metabolizmasını arttırıp yaşlanmayı geciktirmek için yapılır. Bu tedavide, cilt altına X-DNA denilen somon balığından elde edilen bir kollajen enjekte edilir. Bu maddenin alerjik reaksiyonu yoktur. Bundan başka genellikle;

A, D, E gibi antioksidan vitaminler, selenyum, ginko biluba, meyve asitleri (glikolik asit), dolgularda kullanılan ve harika bir nem tutucu olan hyaluranic asit gibi çeşitli maddeler kullanılır. Yüz mezoterapisi alın, göz çevresi, yanaklar, dudak kenarları, dudak üzeri, boyun ve eğer istenirse ellere de uygulanır. Derin kırışıklıklarda ilaçlar biraz daha derine verilir. Boyun bölgesine uygulandığında gıdı yağları azalır ve sarkmalar düzelir. Tedavi sırasında ağrı duyulmaz.

* Mezoterapi ile akne tedavisi: Akneli ciltlerin tedavisinde en temel yöntemlerden biri mezoterapidir. Deri altına retinoic asit (A vitamini), C vitamini, antibiyotikler, salisilatlar, çinko enjekte edilerek uygulanır. Antibiyotik, salisilatlar ve A vitamini doğrudan doğruya sivilceleri tedavi eder. Çinko yağ dengesini düzeltir, C vitamini ise hücre yenilenmesini hızlandırarak iz kalmasını önler. Etkisi çok yüksektir.

* Saçları güçlendirmek: Bazı tipteki saç dökülmelerine veya saç tellerinin zayıflamasına karşı, saç derisine uygun vitaminler ve mineraller enjekte edildiğinde iyi sonuçlar alınır. Biotin, bepanthen, çinko, kükürt, selenyum ve saç dökülmesi için masaj yapılarak kullanılan bazı ünlü ilaçlar, doğrudan doğruya saç derisine enjekte edilir. Böylece saç derisinde kan dolaşımı hızlanır, saçlara canlılık ve parlaklık gelir. Bu tedavi saçları bir bakıma gübreler. Genellikle tedavinin 3. seansından itibaren saç dökülmesi azalır. Seanslar dökülmenin derecesine göre, 3 ay ile 1 yıl arasında devam eder.

* Mezoterapi nasıl uygulanır? Mezoterapi gayet ince iğnelerle yapılır ve canınızı acıtmaz. Buna rağmen, hastayı rahatlatmak için uygulamadan önce bir krem veya sprey yardımıyla iğne yapılacak yerler hafifçe uyuşturulur. Sonra cildin orta (mezoderm) tabakasına, 4 mm'lik, incecik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla mezoterapi ilaçları verilir. Bu tedavi çok ince iğnelerle uygulandığı için ağrılı değildir. Bazı ilaçlar kimi bünyelerde hafif yanma gibi bir hisse yol açabilir. Ama mezoterapinin vaadleri karşılığında buna katlanmak zor değildir.

HER CİLT TİPİ FARKLI

* Kaç seans gerekir: İşte en zor soru budur. Herkesin cildi ve sorunlarının derecesi farklıdır. Bu nedenle genel bir cevap sizi yanıltabilir. Doktorunuz size minimum seans sayısını ancak muayeneden, cildinizi gördükten, yaşam tarzınızı öğrendikten ve tepkilerini ölçtükten sonra söyleyebilir. Düzenli uyku uyuyorsanız, stres seviyeniz fazla yüksek değilse ve sigara içmiyorsanız, 2 ayda bir tekrarlanması yeterli olabilir.

* Alerji: Mezoterapi ilaçları genellikle alerjik bir reaksiyona yol açmaz. Yine de önlem olarak tedaviden önce test yapılması gerekir. Özellikle alerjik bir bünyeniz varsa test önem kazanır. Bir ilaca, belirli besinlere karşı ya da mevsimsel alerjiniz varsa, doktorunuza söylemeyi ihmal etmeyin. Ancak mezoterapi ilaçlarının o kadar güzel çeşitleri vardır ki, biri yerine diğeri kullanılarak tedaviye devam edilebilir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Brezilya İplikleriyle Çizgiler Siliniyor
 Kadın İsterse Kanseri Yener
 Tedaviyi Kabul Etmeyenlerin Yaşamı Kısalıyor
 Mezoterapi İle Yüz Ve Saç Bakımı
 Yeni Yüz Yeni Bir Yaşam Değildir
 Mutlu Cinsel Hayat Kanser Tedavisinde İlaç Etkisi Yapar
 Doğumda Kanser Virüsü Bulaşan Çocuk Konuşamıyor
 Saç Dokusuyla Yüzünüz 5 Yaş Birden Gençleşsin
 Rahim Ağzı Kanseri Kızamık Gibi Aşıyla Dünyadan Silinecek
 Günün İlk Saatlerinde Kolay İşleri Seçip Depresyonu Yenin
 Çocuğa Hastalığını Anlatın Cezalandırıldı-ğını Düşünmesin
 Sorunlu Evliliği Çocuk İçin Sürdürmeyin
 Boşanmastresi İki Yılda Geçmezse Hasta Ediyor
 Kilo Ve Obezitenin Sebebi Hormonlar
Bir Sezen eksikti
Bir Sezen eksikti
Müzikallerin mekanı Şan Tiyatrosu'nda sahne alan ustalar, Emel...
Diyarbakır'da Blues rüzgarı
Diyarbakır'da Blues rüzgarı
Blues müziğinin ustaları, '16. Efes Pilsen Blues Festivali'...
Bu ne hız böyle!
Bu ne hız böyle!
Cüneyt-Ayten Gökçer'in kızı Aslı ile işadamı Zeki Zorlu'nun 8...
İşleri büyüttü
İşleri büyüttü
Ünlü hazır giyim firması Roman'ın ortaklarından Muharrem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.