kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Minik ataçlar kırışıklığı topluyor
Minik ataçlar kırışıklığı topluyor
Botox
Dolgu
Hyalurinik Asit

Minik ataçlar kırışıklığı topluyor

Göz ve yanak bölgesindeki kırışıklıklarda ataçlama yöntemi ile oldukça başarılı sonuçlar alınıyor. Bu yöntemle, hasta cerrahi açıdan hırpalanmıyor, dışarıdan görünen bir kesi olmuyor. Sadece üst göz kapağındaki deride minik bir çizgi kalıyor, o da zamanla kaybolup gidiyor.

Prof. Dr. Nazım Durak, günübirlik kırışıklık giderme yöntemlerinin avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili soruları yanıtladı.
* Günübirlik kırışıklık giderme tekniklerinin en yeni uygulaması nedir? Bir gün içinde kırışıklıklarından kurtulmak isteyen kişilere en kolay ve etkili yöntem olarak ataçlamayı öneriyoruz. Bizim 'ataçlama' adını taktığımız bu metot; küçük kırışıklıkların giderilmesinde dünyadaki en yeni yöntemlerden biri. Hastada son derece başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor. Bunun için göz kapağından girilerek göz yuvarlağının üst bölümündeki kemik çıkıntıya 'tırmık' şeklinde, vücudun reaksiyon göstermediği aynı zamanda eriyebilen bir oluşum yerleştiriyoruz. Göz ve yanak bölgesindeki kırışıklıklarda ataçlama ile başarılı sonuçlar alınıyor. Hasta cerrahi açıdan hırpalanmıyor, dışarıdan görünen bir kesi bulunmuyor. Sadece üst göz kapağındaki deride minik bir çizgi kalıyor o da zamanla kaybolup gidiyor. Tüm bu işlemlerden sonra hasta rahatlıkla evine gidebiliyor. Birkaç günlük şişlik ve ödemden sonra iyileşme sağlanıyor.

REKLAM GERÇEK OLABİLİR
* Bu yöntemi kimlere öneriyorsunuz?
Yüzünde sarkma başlayan göz çevresinde 'kaz ayağı' dediğimiz kırışıklıklar beliren kişilerin yüzlerinde ağlamaklı bir ifade vardır. Bu yorgun ifadenin yok edilmesi, yani kaz ayaklarının ve yanakların sarkıklığının ortadan kaldırılması, kısa zamanda yüze en az 5-10 yaş gençleştiren taze ve canlı bir görüntü sağlar. Ataçlar bu konuda başarılı sonuç almamızı sağlıyor, 40 yaşından itibaren rahatlıkla bu yöntemleri uygulayabiliriz.
* Aysel Gürel gelse onu reklâmdaki gibi yapabilir misiniz, Deniz Akkaya'ya gerçekten benzer mi? Yani reklâm gerçek olur mu? Aysel Gürel, yapılacak olan ameliyatlarla olağanüstü değişir. Ayrıca canlı ve hareketli bir özelliğe sahip olması ameliyatın başarısına ek katkı sağlar. Ancak onun için iyi bir ameliyat programı gerekir. Aysel Gürel'in 20-30 yaş gençleşmesi mümkündür. Ancak küçük operasyonlarla bu iş halledilemez. Özellikle kadınlarda yapılan estetik ameliyatlar sonrasında ağız çevresi, üst dudaktaki kırışıklıklar, kalıcı olarak ameliyatın başarısını olumsuz yönde etkiliyor, hastanın yaşını da ele verir. Radikal işlemler gerçekleştirildikten sonra revizyon, cilalama ve parlatma gibi işlemlerin de yapılması gerekir. Tıpkı bir mobilyada olduğu gibi. Tıp mucize yapamaz ama harika sonuçlar doğurabilir.
* İnsanlar kırışıklık ameliyatı için işlerinden uzun süre ayrılmak zorunda kalıyorlar mı? Bu günübirlik cerrahi işlemlerde, 2 ile 7 günlük bir dinlenme süresi ayırırlarsa sonuçları çok daha iyi oluyor. Küçük cerrahi işlemlerden sonra işlerine devam edebiliyorlar, ancak bizim yine de önerimiz birkaç günü kendilerine ayırmalarıdır. Ancak artık tüm yöntemler bunun içine ciddi operasyonlar da dahildir; insanların en kısa zamanda işlerine dönmeleri üzerine geliştiriliyor.
* Estetik cerrahinin daha henüz yeterince başarılı olamadığı yüzümüzde bir bölge var mı? Yok, her türlü bölgeye müdahale edebilecek, bilgi, teknik ve donanıma estetik cerrahi artık sahip.

SİGARA İLE DERİN İZLER
* Sizi en fazla zorlayan hasta tipi hangisidir?
Sigara içen hastalardır. Sigara hem kırışıklıkların artmasına neden oluyor hem de ameliyat sonrasındaki iyileşme süresinin uzamasına yol açıyor. Sigara içen kişilere estetik ameliyat yaptığınızda da sorun çıkar, şişlikleri inmez, rahat nefes alamazlar ya da bir karın germe, yüz germe ameliyatında, meme ameliyatında yaraların iyileşmesi gecikir. Yaralar açılır. Belli belirsiz iz kalacakken, geniş izler ortaya çıkar ya da bir hafta, on gün içinde iyileşecekken bu, bir ayı bulur. Burada bu kez hekimi suçlamaya başlar. Çevresindekilerin, "Sen neden iyileşmedin? Acaba doktorun sana hatalı bir ameliyat mı yaptı?" gibi konuşmalarından etkilenerek hekimini üzer. Yabancı bir hasta hekimin özellikle sigara konusundaki uyarılarını bir emir kabul eder, uyar. Bizim hastalar, zararlı alışkanlıklarını güzel olma özleminden daha üstün tutarlar.
* Sizce dünyada kırışıklıklarla tedavi konusunda en başarılı olan ünlüler kimler? Meselâ Demi Moore ve Michael Douglas yüzünü gerdirdi ve operasyonlar son derece başarılı oldu. İtalya Başbakanı Berlusconi yüzünü gerdirdi, saç ektirdi, bu operasyonların politika dünyasına da sıçramasına yardımcı oldu. İnsanlar zamanın etkilerini yüzlerinde taşımak zorunda değiller artık... Tıpta iyi planlandığı ve iyi uzmanlar tarafından yapıldığı sürece, son derece başarılı operasyonlar ortaya çıkıyor.

ESRA TÜZÜN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Levent Kırca'ya şok suçlamalar
 G.O.R.A.'yı geçecek mi?
 Hababam ile Keloğlan bayramı şenlendirecek
 Şarap içmeyi öğretecekler
 Gitmesi en kolay fuar
 Ergenlikte punk da oldum komünist de
 Atatürk portresi için kulüp çekişmesi
 Yeni moda ev-ofisler
 Ustaların cam eserleri
 Vestel'den tek kasa rahatlığı
 Suyla kuru temizleme yapan ilk makine
 Yeni Çıkanlar
 Tatlı aşk tavsiyeleri
 Peri masallarından fırlayan evler yarattılar
 'Casanova'da güzeller geçidi
 Ünlü cazcı ney hayranı
 Ünlü yıldızlar pişti oldu
 Yeni filmine hazırlanıyor
 Twain galaya katıldı
RAHŞAN GÜLŞAN
Cenaze bekler, çiğ köfte beklemez...
Çiğ köfte...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
"AİHM, türbana son noktayı koydu diyenlerle...
SEDA KAYA GÜLER
Bir şeyler değişmeli!
Evet, bu ülkede bir şeyler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pideli piliç gulaş
Un ve...
Doğumda kanser virüsü bulaşan çocuk konuşamıyor
Doğumda kanser virüsü bulaşan çocuk konuşamıyor
Modern dünyada tek eşlilik pek kalmadı gibi. Evlenmeden önce girilen...
Balonun kıyafetleri sandıktan çıkacak
Balonun kıyafetleri sandıktan çıkacak
Akfil'in ortağı Ender Mermerci şu sıralar hummalı bir hazırlık...
Çantalardan köpek fışkırdı
Çantalardan köpek fışkırdı
Hollywood starlarının gözdesi 'Emre New York' markalı çantalar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.