kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyaz önlüklü protesto
Beyaz önlüklü protesto

İstanbul Tabip Odası'nca, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini protesto etmek amacıyla ''Düşünmeye Davet'' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden saat 12.30'da hareket eden hekimler ve sağlık çalışanları, Millet Caddesi'nde bir süre yolu trafiğe de kapatarak alkışlarla yürüdü.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi'ne gelen grup, burada fakültenin Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kalaycı'nın öldürüldüğü otoparka karanfil
bıraktı.

Protestocu grubu karşılayan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçeli, burada yaptığı açıklamada, ''Prof. Dr. Kalaycı hocamız, 11 Kasım 2005 tarihinde 7 kurşunla alçakça katledildi. Bu ilkel olayı nefretle kınıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Daha sonra yapılan saygı duruşunun ardından konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da, Türkiye'deki şiddet ortamının son kurbanının bir meslektaşları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki, bu ne ilk, ne son örnek. Uzun yıllardan beri sağlıkla ilgili sorunların hedefi olarak gösterilen hekimler, şiddetin de hedefi oldu. Özellikle acil birimlerde, genç hekimlerin yaşadıkları ortam bir can pazarıdır. Ayrıca Türkiye'de giderek yükselen şiddet ortamı öyle bir psikolojik atmosfer yarattı ki, insanlar diyalogla, konuşarak değil, şiddet gösterileriyle birbirleriyle ilişki
kuruyorlar. Elbette bu kültürel dönüşüm sorunudur, ama yapılacak çok şey var. Örneğin sivil silahsızlanma kampanyasını buradan başlatmak bizim görevlerimizden biri. Neşelendiği, öfkelendiği zaman da bizim insanımızın silaha sarılması, artık değişmesi gereken ilkel bir tavırdır. Prof. Dr. Kalaycı'nın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm yetkilileri ve herkesi, şiddete karşı göreve çağırıyoruz.''

''TÜRKİYE'DE BİR SAATLİK DÜŞÜNME EYLEMİ''

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da, Türkiye'de bugün tüm sağlık birimlerinde bir saatlik ''Düşünmeye Davet'' eylemi yapıldığını ve hekimlere yönelik şiddetin protesto edildiğini bildirdi. Çerkezoğlu, hekimler ile hastaları karşı karşıya getirmeye çalışan herkesin yakından takipçisi olacaklarını kaydetti.

YEŞİLDERE İLE KOLCUOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Bu arada, yürüyüş sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Prof. Dr. Kalaycı'nın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, özellikle son yıllarda üniversite öğretim üyelerinin kimliğini zedeleyen ve onları hedef alan açıklamalar yapıldığını, bunun da gerek Van'da, gerek İstanbul'da olduğu gibi şiddetle sonuçlandığını ifade etti.

Sağlık sisteminin çarpıklığı ve yozlaşmasının göz ardı edilerek hekimlerin hedef gösterilmesinin çok yanlış olduğunu, bunun toplumdaki eğitimsiz kişileri olumsuz etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Yeşildere, bu tür açıklamalardan kaçınılmasını istedi. Prof. Dr. Yeşildere, bireysel silahlanmanın önlenmesi için de gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da, özellikle 2 meslek mensubunun şiddete maruz kaldığına işaret ederek, bunların avukatlar ve hekimler olduğunu söyledi. Kolcuoğlu, avukatların müvekkillerinin haklarını savunduğunu, hekimlerin de hastalarını sağlığına kavuşturmaya çalıştığını dile
getirerek, bu 2 meslek grubuna yapılan saldırıları anlamakta güçlük çektiğini bildirdi. Kolcuoğlu, basından da ''hekim hataları'' yönündeki haberlere duyarlı olmasını istedi.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Prof. Dr. Kalaycı'nın fotoğrafının bulunduğu yere karanfil bıraktıktan sonra eylemlerine son verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aşkın'a 21 yıl hapis istemi
 Van Cezaevi'ne soruşturma
 Teziç: Yargılama sürecinin başlaması herkesi rahatlatır
 Van'da bombacılara suçüstü
 Meclis, Şemdinli olaylarını araştıracak
 SSK'lıya tüp bebek müjdesi
 Turist olarak gitmedik
 "Gözünü seveyim AB'nin"
 İntiharla gelen tartışma
 'Doktorlara sahip çıkın'
 Esenboğa İç Hatlar cayır cayır yandı
 Öldürdüğü kişinin cesediyle teslim oldu
 E sınıfı ehliyeti olmayan şoför serbest
 Muğla Üniversitesi'nde satırlı kavga: 20 yaralı
 Rize'de doktora darp
ÖMER LÜTFİ METE
Brövenin Atatürkçesi neydi?
Herkesin belirgin bir...
UMUR TALU
HHD'nin HDR'si!
Yargı bağımsızdır ve güvenimiz...
FATİH ALTAYLI
Sabancı Üniversitesi neyin peşinde!
Sabancı...
ERDAL ŞAFAK
Kitap ve vicdan
Adalet Bakanı Çiçek, cezaevinde bunalıma...
ALİ KIRCA
El Cezire yayınında / İbrahim Tatlıses olmak
Yukarıdaki...
Varoş isyanı 'beyaz ayaklanması' oldu
Fransa'da gençlerin otomobil yaktığı, ülkede OHAL ilan edilmesine yol...
"Ejder Gözü" ABD'yi izleyecek
Özellikle büyük kentlerde suç oranı gittikçe artan Amerika, güvenlik...
Mıknatıs orta saha
Mıknatıs orta saha
Asker özellikli oyunculardan kurulacak orta saha, İsviçre saatinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu