kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Düzgün adam arayan kadınlar buraya!
Düzgün adam arayan kadınlar buraya!
Farkındalığı Yüksek Biriyim
Özümde İyi Bir İnsanım
Başka Özelliklerim De Var
Kromozom Yapım Çok Uygun

Eğlenilecek değil evlenilecek adamlar

Bir internet sitesi kadınların "düzgün adam yok" serzenişlerine son verme iddiasında "İşte buradalar, tanışın".

Mehmet Çavdaroğlu kariyer sahibi erkekleri bir araya getiren "duzgunadam. com" adlı bir internet sitesi kurarak "Evlenecek erkek kalmadı" diyen kadınların hizmetine açtı!


Düzgün adam arayan kadınlar buraya!

Evlenecek erkek bulamamaktan şikayet eden kariyer sahibi kentli kadınlara müjde! Diş hekimi Mehmet Çavdaroğlu kurduğu duzgunadam.com sitesiyle "İşte aradığınız düzgün adamlar" diyor.

Ankara'da sosyal ortam olmamasından şikayet eden diş hekimi Mehmet Çavdaroğlu bir buçuk yıl önce İstanbul'a taşındı. Tiyatro oyunlarından konserlere, her türlü etkinliğe birlikte katılabileceği bir arkadaş grubu oluşturmak için "socialclub.com" adlı bir site kurdu. Eğitimli, belli bir statüye sahip, rafine zevkleri olan kişileri bir araya getirmeye hedefleyen bu internet sitesi, gün geçtikçe büyüdü. İşadamlarından otomobilseverlere pek çok kişiyi buluşturan, 'businessclub.com, clubdentist.com, gurmeclub.com, otomobilkulubu.com' gibi alt kulüplerle daha da genişledi. Şimdi "socialclub.com", Türkiye'de en fazla kulübün bir arada bulunduğu tek site... Bu kulübe üye olabilmek için referans şart. Bugünkü üye sayısı 2 bin 650. Üyelerin çoğu 25-40 yaşlarındaki beyaz yakalılar... Yüzde 52'si erkek, yüzde 48'i kadın. Yüzlerce kulübün bulunduğu sitede pek çok farklı meslekten, eğitimli, kariyer sahibi kişiler bir araya geliyor. Bu yüzlerce site arasında biri var ki şüphesiz ilgiyi hak ediyor! Sitenin adı "duzgunadam.com". Diş hekimi Mehmet Çavdaroğlu "Köşe yazarlarından okuyordum; kadınlar düzgün adam bulamıyorlar diye... İlk başta bunu kentli, kariyer sahibi kadınların kaprisi olarak algıladım. Ama kulüpteki diğer kadınlardan da şikayetler gelince böyle bir site kurmaya karar verdim" diyor. Önce kadın üyeler arasında bir anket yapılmış. Her kadın kendi "düzgün adam" kriterlerini sıralamış ve ortaya bir 'liste' çıkmış. Yaklaşık 30 maddeden oluşan bu uzun listedeki kriterlerin en az yüzde 70'ine sahip erkekler ise "duzgunadam.com" sitesine kabul edilmiş. Listedeki kriterlere gelince... Birinci sırada kariyer var. Sonraki kriterler kısaca şöyle; eğitimli, iyi bir gelire sahip, iyi bir otomobili olan, iyi giyinen, temiz/bakımlı/sağlıklı, sosyal, eğlenceli, kitap okuyan, dans edebilen, kadın ruhundan anlayan, iyi seks yapan, dürüst... Peki kim bu düzgün adamlar? Çavdaroğlu, ilk "düzgün adam"ları, "socialclub" içindeki, diğer üyelerin övgüyle bahsettiği 30 kişiden seçmiş. Daha sonra yapılan 600 başvuru içinden de 200 kişi "düzgünadam.com" sitesine üye olmaya hak kazanmış. Site henüz yeni olmasına rağmen üye olmak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor.

GÖRÜCÜ USULÜNE SICAK BAKIYORLAR
Kadınlar ise bu 'seçilmiş' düzgün adamları görebilmek için belli bir ücret karşılığında siteye üye oluyor. Sitede bulunan "düzgün adam arama motoru"na önce kriterler yazılıyor; Etiler'de otursun, mühendis ve sarışın olsun gibi... Ardından hayallerdeki "düzgün adam" ortaya çıkıyor! Sitedeki "düzgün adam"lara puan verilebiliyor. Online chat yapmak da onlara ulaşmanın bir yolu. Daha sonra her iki taraf isterse sosyal etkinliklerde bir araya geliniyor. "Bu kesinlikle bir çöpçatan sitesi değil" diyen üyelerden Kerem Yenice, Enis Hazan, Ilgaz Tekeli ve Bahadır Tomaç'ı bir araya getirdik. Daha önce socialclub'a üye olan Yenice, Hazan, Tekeli ve Tomaç "düzgün adam" olarak görülmekten son derece memnun. Listedeki tüm kriterlere sahip bir erkeğin olamayacağını vurgulasalar da bu özelliklerin birçoğunu taşıdıklarına inanıyorlar. Hayatın bir vitrin olduğunu ve insanların da bu vitrinde kendilerini en iyi şekilde pazarlamaları gerektiğini düşünüyorlar. Onlara göre görücü usulü ile evlenmek çok kötü ve demode değil. İki tarafın da özelliklerini bilen biri sayesinde bir araya getirilmeyi "mantıklı" buluyorlar. Hatta hayatı kocaman bir markete benzetip kendilerini de raflarda duran ürünlere benzetenler de var. Bu raflarda yer alan ürünlerin üzerinde nasıl ki 'içindekiler' ve 'son kullanma tarihi' gibi ibareler bulunuyorsa, kendi özelliklerinin de bu sitede lanse edilmesini rahatsız edici bulmuyorlar. Onlara göre zaten büyük metropollerdeki kariyer sahibi kişilerin birbirleriyle iletişim kurmalarının en önemli yollarından biri bu tip siteler; sadece karşı cinsle değil, aynı kafa yapısına sahip hemcinsleriyle tanışmanın ve iyi bir çevre edinmenin yolu da bu... Ayrıntılı olarak incelediğimiz sitede hem birbirleriyle çok benzeşen hem de hiç benzemeyen sayısız "düzgün adam" var. Konuştuğumuz bu dört "düzgün adam"da sitede bulunan erkeklerin kısa bir özeti gibi...

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Türk düşündü Japonlar yaptı
 Keşke fillerle develerle yaşasam
 Altan Erbulak'ın 'Hırsız' torunu
 Ceyda'yı hala o çocuk yüzüyle hatırlıyorum
 Bodrum'da barını kapattı Zeki'nin başına geçiyor
 Bakanlık 'Yasak' dedi
 Bütün resimlerin ortak dili vardır
 Hacivat öldürülmedi
 Bir ayakkabı böyle doğdu
 Stil
 Vitrin
 Hastane evinize geliyor
 Dünyaya jean giydiriyor
 Tuval yerine kumaş kullanıyor
 Annem benimiçin sabahlara kadar DUA etmiş
 Bayramlar çocukluğumda kaldı
 Artık gözlerini kaçırmıyorlar
 Yeşilçam'ın genç yüzleri
 Milletvekili olayım, gücüm yettiğince bağırayım
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye ürettiyse kalitelidir
Başlıktaki cümleyi...
FİLİZ AKIN
Annemin çocuğu ve kediler
İlk önce koltuğunun altında...
ALİ POYRAZOĞLU
Vur vur inlesin (2)
Size açık seçik soruyorum: Şu anda...
SUNAY AKIN
Prag'da olup İstanbul'da olmayan
Elbette korkar...
Soframızdan otlar eksik olmaz
Bu haftaki konuğum Gökçen Adar. Adar uzun bir mühendislik kariyerinin ardından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.