kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlişki diliniz aynı mı?
İlişki diliniz aynı mı?
Sevgi Sözcükleri

İlişki diliniz aynı mı?

Siz de Türkçe konuşuyorsunuz, o da. Ancak kendinizi doğru ifade edemiyor veya eşiniz verdiğiniz mesajı anlamıyorsa, ilişki diliniz farklı demektir.

1- Ev işlerinden fazlasıyla yorulup, bunaldınız: a. Eşinizi ona düşen işleri yapmadığı konusunda suçlarsınız. b.Yorgun olduğunuzu ima eder, onun size yardım etmesini umarsınız. c. Hiçbir şey söylemezsiniz, işleri sizin yapmanız ona tarif etmekten daha kolaydır. d. Eşinize bu hafta ev işlerini onun yapıp yapmayacağını sorarsınız, böylece biraz dinlenebilirsiniz.

2- Eşiniz, nefret ettiğinizi bile bile bir bilim-kurgu filmine gitmeyi önerdi: a. Ona, akşam için daha kötü bir öneride bulunup, onu cezalandırırsınız. b. "Bilmiyorum, ama sen çok istiyorsan" der, ama vazgeçmesi için dua edersiniz. c. Filme gidersiniz, belki o kadar da kötü değildir. d. Filme gitmek istemediğinizi söyler, başka bir film önerirsiniz. 3-.

Eşiniz sizin çok rahatsız olduğunuzu bildiği halde dişlerini fırçalarken banyodaki aynayı kirletiyor: a. Gerçekten bozulursunuz. Aynayı kirletmeden diş fırçalamayı nasıl öğrenecek diye kara kara düşünürsünüz. b. Aynayı onun yüz havlusuyla temizlersiniz, bunu fark edip dikkatli olacağını umarsınız. c. Kabullenirsiniz, nasıl olsa kimse mükemmel değildir. d. Onun rahat olduğu bir zamanı bekler, dişlerini duştayken fırçalaması için ikna etmeye çalışırsınız.

4- Size doğum günü hediyesi olarak ne istediğinizi sordu: a. Bir espresso makinesi ister, modelini ve rengini bile ona söylersiniz. b. "Sen ne istersen" der ama Burhan Öcal konserine çok gitmek istediğinizi de ima edersiniz. c. "Ne istersen" dersiniz, sizin için bu yaşta artık doğum günü kutlamalarının çok da anlamı yoktur. d. Konserini çok izlemek istediğiniz bir sanatçının Türkiye'ye geldiğini söyler, bilet bulmasını isterim.

5- Eşinize iş yerinde karşılaştığınız bir problemi anlatıyorsunuz. O sözünüzü kesip size bir çözüm öneriyor: a. Onu suçlarsınız, böylece bu konuda artık konuşmak zorunda kalmaz. b. Akşam yemeği boyunca sessiz kalırsınız, o da yanlış bir şey söylediğini fark eder. c. Önerisi için teşekkür edersiniz, o da bundan sonra gerçekten yardımcı olmaya çalışır. d. Tüm isteğinizin sadece derdinizi anlatmak olduğunu söylersiniz.

6- Eşiniz bir sürü para harcayıp plazma TV almış: a. Ona televizyonu geri vermesini söylersiniz. b. Tüm paranızı alışverişe yatırırsınız, faturayı görünce deliye dönecektir. c. Onun para kazanmak için çok çalıştığını düşünür, savurganlık yapmayı hak ettiğine karar verirsiniz. d. Artık böyle bir harcama yapmadan önce size danışmasını söylersiniz.

***

A'LAR ÇOKSA

Biraz yumuşayın: İstediklerinizi açıkça söyleyecek kadar cesaretlisiniz. Ancak bu kadar sert olursanız, eşiniz hiçbir şeyi doğru yapamayacakmış gibi hissedecek. "Bir aydır mutfağa elini sürmedin" gibi bir ifade yerine, "Bu akşam bulaşıkları sen yıkayabilir misin lütfen?" cümlesi daha motive edici olacaktır.

B'LER ÇOKSA
Gizemlisiniz: Ne hediye istediğinizi ya da ev işinde yardıma ihtiyacınız olduğunu, eşiniz sizin üstü kapalı sözlerinizden anlayacak diye bekliyorsunuz. Eşiniz bunları yakalayabilirse, size hoş sürprizler de yapabilir. Erkekler her söylenen sözü düz ve direk anlamaya meyilliyken, kadınlar daha ince, daha ayrıntılı düşünürler.

C'LER ÇOKSA
Uysalsınız: Sizin için tartışmalarla geçen bir evliliktense, o akşam yemeği şık bir restoranda yemek konusunda ısrar etmemek ve evde yemek daha iyi... Aslında eşiniz küçük şeyleri büyütüp sorun yapmadığınız için halinden memnun. Ancak isteklerinizi bu kadar göz ardı etmek sizi tüketebilir.

D'LER ÇOKSA
Açık sözlüsünüz: Arzularınızı açıkça söyleme taraftarısınız. Eşinize, bunları ciddiye alacağı konusunda güveniyorsunuz. Bu kadar açık olmanın da şöyle bir dezavantajı var: Romantizmi ve sağduyuyu kaybedebilirsiniz. Örneğin doğum gününüz için ne istediğinizi direk söylemek yerine, ona bazı işaretler gönderin.

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Karagöz'ün seti parasızlığa yenildi
 7 dakikada biri resim diğeri beste yapacak
 'Şöhret' ile gelen ikinci büyük değişim
 Çocuklardan en sevdiklerine 100 bin oy!
 Kaynak ustasıydı, şimdi ünlü bir oyuncu
 Yüzlerde lekeden eser kalmayacak
 Salma Hayek'in parlak ruju
 Ünlülerin bakımı ona emanet
 Çorabınızı giyin incelin
 'Potemkin Zırhlısı'yla yola çıkıyoruz
AYŞE ÖZYILMAZEL
Toplu ulaşamıyoruz yaya geçemiyoruz
Önce sola sonra sağa...
HAKAN & UTKU
Öldükten sonra ilk sözleri
(Allah gecinden versin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fırında pancar
Pancarları ısıya...
Kilo ve obezitenin sebebi hormonlar
Kilo ve obezitenin sebebi hormonlar
Nasıl olup da bazı insanlar ömür boyunca diyet yapmadıkları halde hep...
Regl gerilimi kader değil balık yiyerek kurtulabilirsiniz
Regl gerilimi kader değil balık yiyerek kurtulabilirsiniz
Adet kanamasınınikinci yarısındarafine şeker, tuz,kırmızı...
Dile bizden ne dilersen!
Dile bizden ne dilersen!
'Bir Dilek Tut Derneği', 18 Kasım'da Conrad Otel'de bir yardım gecesi...
Hastalığının adı öpücük çıkmadı
Hastalığının adı öpücük çıkmadı
Üç aydan beri şiddetli boğaz ve kulak ağrısı çeken şarkıcı Esra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.