kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arınç:'Bütçedeki herşey zorunlu'

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'nin 2006 Mali Yılı Bütçesi'nin görüşülmesi sırasında, ''zorunlu olmayan hiçbir gidere yer verilmediğini'' ifade etti.

Meclis'in 2005 yılı bütçesinin 283 milyon 275 bin YTL olarak kanunlaştığını belirten Arınç, bütçe kanununda yapılan değişiklikle yaklaşık 809 bin YTL'lik blokeden sonra, bu yılki bütçenin; 282 milyon 466 bin 558 YTL olarak kesinleştiğini kaydetti.

Bu bütçenin 184 milyon 278 bin YTL'lik kısmının 30 Eylül 2005 itibarıyla harcandığını belirten Arınç, bu tutarın bu yılki ödeneğin yüzde 65'ine tekabül ettiğini bildirdi.

Yıl sonu itibarıyla da bütçenin yaklaşık yüzde 90 oranında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Arınç, 2005 Mali Yılı 9 aylık dönemde yapılan işlerden bazılarını şöyle sıraladı: ''TBMM Kampüsü; 2005 yılında yapısal ve şekilsel bazı projeler uygulamaya başladığından adeta bir şantiye alanına dönüştü. Bunlardan en önemlileri; ısı merkezi yapımı, yangın ve içme suyu hattı yapımı, milletvekili ofislerinin parke ile kaplanması, hijyenik yer döşemesi yapımı, park ve bahçelerimize otomatik sulama sistemi yapımı, halkla ilişkiler binalarının yetersiz aydınlatma sisteminin yenilenmesi, WC gruplarının yenilenmesidir.''

Bunun yanında; Başkanlık Divanı Toplantı Salonu; konferans sistemi, görüntülü sunum sistemi, dekorasyonunun ve ahşap kısmının yenilenmesi, Plan Bütçe Komisyonu'na görüntülü sunum sistemi, Tutanak Müdürlüğü'nce uzun yıllardır eski teknoloji ile kullanılan sistemin yerine dijital ses kayıt sistemi, tüm komisyonlara konferans sisteminin yapılması, işlerinden oluşmaktadır.''

Arınç, 2005 Mali Yılı'nda telefon giderlerinde, geçen yılların aynı dönemlerine oranla yüzde 17'lere varan tasarruf sağlandığını kaydetti.

MECLİS BÜTÇESİ YÜZDE 21 ARTIYOR

''Önceki yıllarda var olan ve bütçe rakamlarına da yansıyan devlet ve millet parasının hassasiyetle kullanma anlayışımız, elbette 2006 Mali Yılı Bütçemiz hazırlanırken de geçerli olmuştur'' diyen Bülent Arınç, 2006 Mali Yılı Bütçe teklifinin 340 milyon 865 bin 500 YTL olduğunu, bu rakamın 2005 Mali Yılı kullanılabilir bütçe ödeneğine göre yüzde 21 artışı gösterdiğini kaydetti.

Arınç, Meclis'in 2006 Mali Yılı bütçesinin yüzde 48'ini 163 milyon 658 bin YTL ile personel giderleri, yüzde 4'ünü 12 milyon 750 bin YTL ile sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri, yüzde 17'sini 58 milyon 162 bin 300 YTL ile mal ve hizmet alım giderleri, yüzde 14'ünü 47 milyon 760 bin 700 YTL ile cari transferler, yüzde 17'sini ise 58 milyon 534 bin 500 YTL ile sermaye giderlerinin oluşturduğunu bildirdi.

ESKİ VEKİLLERİN GİDERLERİ

Bütçede yer alan personel giderleriyle ilgili tekliflerin, 2005 yılı başlangıç ödeneğinin Yüksek Planlama Kurulu'nca öngörülen oranlarda arttırılması suretiyle hesaplandığını belirten Arınç, mal ve hizmet alım giderleri bölümünde yer alan ödeneklerin ise kırtasiye, temizlik malzemesi alımları, baskı-yayın, su, elektrik, akaryakıt, doğalgaz, yolluklar, haberleşme, temsil ve tanıtma, ilaç ve tedavi giderleri gibi harcamaları kapsadığını, zorunlu olmayan hiçbir gidere yer verilmediğini ifade etti.

Arınç, eski vekillerin sağlık, ilaç ve tazminatlarını karşılamak üzere konulan 42 milyon 941 bin 560 YTL tutarındaki ödeneğin, bütçede önemli bir yer teşkil ettiğini, 2005 Mali Yılı kullanabilir ödeneğine göre yüzde 7 artışla teklif edildiğini belirtti. Arınç, ''Sağlık yönetmeliğinin değiştirilmesi, tedavi kurumlarıyla sözleşmeler yapılması ve tedavi kurumlarından gelen faturaların titizlikle incelenmesi neticesinde, geçen yıllarda yüzde 40'larda seyreden harcama oranındaki artış tek haneli rakamlara düşmüştür'' dedi.

2006 MALİ YILI

''2006 Mali Yılı bir yatırım yılı olacaktır'' diyen Arınç, bu çerçevede; Genel Sekreterlik hizmet binası ile kapalı otopark yapımı ve bunlara ait projelerin yaptırılması, arşiv ve kütüphane binası yapımı, jeneratör ve trafo binası yapımı, jeneratör ve trafo alımı, genel evrak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü için digital analog, mikrofilm arşivleme işinin yaptırılması, yeni yangın ve içme suyu hattı yapımı, yeni yapılacak binalara telefon santrali tesis edilmesi,yeni yapılacak kütüphane binasının bilgisayar ağ alt yapısı için malzeme alımı, bilgisayar yazılımı alımları, büro makineleri, bilgisayar, iş yeri makine ve teçhizat alımları, iş makinesi alımı işlerinin yapılacağını kaydetti.

Bina yapımı gibi büyük yatırımların 2006 Mali Yılında gerçekleşeceğinin düşünüldüğünü belirten Arınç, personel binasını 2006'da, kütüphane binasını da 2007 yılında tamamlamayı amaçladıklarını bildirdi. İki bina için Başkanlık Divanı tarafından oy birliği ile karar alındığını kaydeden Arınç, yeni yasama döneminde 2 yeni bina yaparak, kampus içindeki yerleşim sorununu çözmek istediklerini ifade etti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan sağduyu çağrısı
 Sezer Anayasa değişikliğini onayladı
 Milletvekili dokunulmazlıkları TBMM'de
 Eskiyapan AKP'ye katıldı
 YÖK protestosu savaşa dönüştü
 Sezer'in en keyifli günü
 Kara Kuvvetleri'ne yeni sembol
 Büyükanıt'a İngiliz konuk
MUHARREM SARIKAYA
Baykal: Chirac haklı çıktı...
Fransa'da yapılan kamuoyu...
YAVUZ DONAT
Aşk gemisinin yolcuları... Sakıp Sabancı, Mondragon,...
Etiler'de gizli kumarhane
Etiler'de 'İlnova Home Production' isimli bir turizm şirketinin...
Gönüllü hocaların yabancı dil desteği
Maddi nedenlerle yabancı dil eğitimi alamayan üniversiteli gençlere...
İbretlik bir vekil öyküsü
İbretlik bir vekil öyküsü
Süleyman Bölünmez, 100 trilyonluk akaryakıt kaçakçılığından...
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
'Reformlar hız kesti' AB Türkiye'ye rest çekti
Avrupa Birliği Komisyonu, 2005 Türkiye İlerleme Raporu ve Katılım...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu