Lezzet Güneşi
Ekşili pancar Isıtılmış yağda soğanı sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pancarı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Salçayı katıp, iyice karıştırın. Pancarlı karışıma mercimek, nohut, tuz ve üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip karıştırın ve kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin. Sarmısak ve kuru naneyi birlikte dövün. Pişen yemeğin üzerine sarmısaklı nane serperek servis yapın.
4 kişilik * 1 adet sarı pancar * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı salça * 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) * 1 çay bardağı nohut (haşlanmış) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 adet limonun suyu * 3 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı kuru nane
Peynirli pancar salatası Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) ve pancarları lorla birlikte sığ bir kaba koyun. Kapaklı bir kapta sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çalkalayın. Sosu salatanın üzerine döküp, en az bir saat dinlendirin. Üzerlerine taze nane, maydanoz ve dereotundan tercih ettiğiniz birini ya da hepsini serperek servis yapın.
4 kişilik * 250 gr. lor peyniri (tuzsuz) * 250 gr. pancar (haşlanmış, elma dilimi doğranmış) * 5 sap nane (ince doğranmış) * 5 sap maydanoz (ince doğranmış) * 3 sap dereotu (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı sirke * 1/2 limonun suyu * 1 çay bardağı zeytinyağı
Pancarlı kek Pancarları ince soyup, iri rendeleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şekeri köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek iyice çırparak ilave edin. Tereyağlı karışımı büyük bir kaba alıp, tahta kaşık kullanarak pancar, üzüm ve unları karıştırın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. 10 dakika dinlendirin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
22 dilim * 3 adet büyük boy pancar (temizlenmiş) * 250 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * 3 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 1,5 su bardağı tozşeker * 4 adet yumurta * 1 çay bardağı kuru kuşüzümü * 1,5 su bardağı un * 1,5 su bardağı kekun
|