kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Ekşili pancar
Isıtılmış yağda soğanı sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pancarı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Salçayı katıp, iyice karıştırın. Pancarlı karışıma mercimek, nohut, tuz ve üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip karıştırın ve kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin. Sarmısak ve kuru naneyi birlikte dövün. Pişen yemeğin üzerine sarmısaklı nane serperek servis yapın.

4 kişilik
*
1 adet sarı pancar
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 adet limonun suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı kuru nane

Peynirli pancar salatası
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) ve pancarları lorla birlikte sığ bir kaba koyun. Kapaklı bir kapta sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çalkalayın. Sosu salatanın üzerine döküp, en az bir saat dinlendirin. Üzerlerine taze nane, maydanoz ve dereotundan tercih ettiğiniz birini ya da hepsini serperek servis yapın.

4 kişilik
*
250 gr. lor peyniri (tuzsuz)
* 250 gr. pancar (haşlanmış, elma dilimi doğranmış)
* 5 sap nane (ince doğranmış)
* 5 sap maydanoz (ince doğranmış)
* 3 sap dereotu (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1/2 limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı

Pancarlı kek
Pancarları ince soyup, iri rendeleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şekeri köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek iyice çırparak ilave edin. Tereyağlı karışımı büyük bir kaba alıp, tahta kaşık kullanarak pancar, üzüm ve unları karıştırın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. 10 dakika dinlendirin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

22 dilim
*
3 adet büyük boy pancar (temizlenmiş)
* 250 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* 3 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı kuru kuşüzümü
* 1,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağı kekun

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 05-11-2005
 Bayram Sofralarınıza Lezzet Katacak Tarifler   / 04-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 31-10-2005
 Akdeniz usulü mercimek çorbası   / 30-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 29-10-2005
 Etli dolma   / 28-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-10-2005
SEDA KAYA GÜLER
Kadının asli görevi!
Aralarında atv haber spikeri Handan...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ekşili pancar
Isıtılmış yağda...
Selvinaz yaşıyor yüzü öldü
Selvinaz yaşıyor yüzü öldü
Selvinaz'ın yüzü bundan tam onbir yıl önce öldü. Bir zamanlar...
İzmir'deki yarışları İstanbullular kazandı
İzmir'deki yarışları İstanbullular kazandı
İstanbul'un biniciliğe sevdalı isimleri geçen hafta düzenlenen...
Moda Polisi
Moda Polisi
Hep trendy
Bayram tatili için ailesi ile birlikte Dubai'ye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.