kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BOL KEPÇE HÜZÜN! ..... Beşiktaş, İspanya’da yine hüzün yaşadı.. Siyah-beyazlı takım yedinci maçında altıncı yenilgisini de Sevilla’dan aldı. Kartal’ın İspanya’daki tek iyi sonucu Alaves beraberliği...
İyi ki yayın yoktu

UEFA Kupası H Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, yeni hocası Tigana ile çıktığı ilk maçı 3-0 kaybetti. TV yayınının olmadığı maçın gollerini Saviola, Kanoute (2) attı.

Görüntü de yok, ses de: 0-3

Tigana yönetiminde ilk sınavına UEFA'daki Sevilla maçıyla çıkan Kartal, ikinci yarıda teslim oldu. Bir dakikada yediği iki golle dağılan Beşiktaş, tur şansını zora soktu.

evilla'nın 2 ayrı kanala yayın haklarını satmasından sonra yasaklanan maçları nedeniyle maç farklı bir boyuta taşınmış, sadece stada gelenler için özel bir gösteri halini almıştı. Müslümanlar için eski Endülüs'ün izlerini taşıyan, İspanyollar için boğa güreşlerinin yapıldığı fantastik turizm şehri Sevilla'da taraftarlar ellerindeki kırmızı bayraklarla bu maçı tipik bir gerçek arenaya çevirmişlerdi. Maç başlar başlamaz Saviola sahne almaya başlarken, Sevilla üst üste Beşiktaş'ın kalesini zorlamayla başladı. 3'te Navarro'nun kafa vuruşu, 6'da
Saviola'nın
uzaktan şutu ev sahibi takımın ısınma hareketleri olarak gelişti.

İLK POZİSYON 18.DAKİKADA
10. dakikada Sales, 1 dakika sonrasında Fabiano'nun pozisyonlarında Cordoba doğru yerdeydi. 15 dakikalık yoğun baskıdan gol yemeden çıkan Beşiktaş, 18. dakikada ilk gol pozisyonunu gerçekleştirdi. Tümer'in soldan ara pasında ceza sahasına giren Ailton çok sert vurdu. Top az farkla köşe direğini yalayarak auta çıktı. 22. dakikada Ailton soldan girdi ortası arka direkte İbrahim Akın'a gitmeden defans araya girdi. 24. dakikada Kleberson'un ara pasında Ailton defansın arkasına sarktı, kaleciyi geçip topu filelere bıraktı. Ancak bu gol yardımcı hakemin ofsayt bayrağı nedeniyle geçerlilik kazanmayarak az sayıda Beşiktaşlının sevincini kursağında bırakacaktı. Dengelenen oyunda karşılıklı uzaktan şutlar gelmeye başladı. Alves'in şutuna Tümer karşılık verdi. 39. dakikada Ali Tandoğan'la, 40'da İbrahim Akın'la çizgiye kadar inen Beşiktaş bu iki futbolcunun yanlış tercihleriyle iki pozisyonu da olgunlaştıramadan harcadı. İlk yarı oynanan futbol ve Beşiktaş'ın gösterdiği başa baş direnç umut vaat etmişti. Ancak ikinci yarı beklenenin aksine Sevilla, Saviola ve Kanoute gibi 2 yıldızıyla ortaya çıktı. 51'de Saviola nefis bir pasla Fernando Sales'i kaçırdı. Cordoba ile karşı karşıya kaldı. Ancak zamanında kaleyi terk eden Cordoba ayaklarıyla golü önledi. Bu gol çok önemli mesajlar veriyordu. 54'te soldan bindirme yapan Fabiano sert vurdu, Cordoba uçarak tokatladı.

KANOUTE BİTİRDİ
55'te defanstan seken topa Tümer gelişine vurdu kalecide kaldı. 56'da Saviola'nın sağdan indirmesinde ceza sahasına hareketlenen Luis Fabiano, Çağdaş'ın müdahalesiyle yere inerken o anda topa vurdu. Cordoba şutu yatarak çıkardı. Penaltı bekleyen Sevillalılar hakemin üzerine yürüdü. Okan araya girip kollarını açtı. Hakem Luis Fabiano'ya sarı kartı gösterdi. Çok agresif görünen Luis Fabiano'yu hocası 58'de oyundan çıkartarak yerine 12 Kanoute'yi aldı. Almaz olaydı. Bu değişikliği Beşiktaş karşılayamadı. 64'te çok baskı kuran Sevilla Kanoute'nin pasında maçın yıldızı Saviola aradan sıyrıldı topu Cordoba'nın bacak arasından gol yaptı: 1-0 Bu golden sonra tribünlerde yine iki kez bomba sesi uyandıran patlama yapıldı. İkinci patlamayla ikinci gol geldi. Bir dakika sonra Alves'ın ortasında Kanoute kafayla skoru 2-0'a taşıdı. 67. dakikada Tümer'in pasında Ailton'un vuruşu kalecide kaldı. 88'de Kanoute sağdan ceza sahasına girip topu filelere bıraktı ve maça son noktayı koydu: 3-0.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Dönüm noktası 1 aralık
 Geleceği tanrı bilir
 Fransız kalmadılar
 Güreş ata değil, el sporu!
 Operasyon 7 Aralık'ta
 Yeniden bayram olsun
 Nefret zinciri
 Mehmet Okur Dallas'ı dağıttı
 87 model Efes
 Bu hafta da Hertha
 Bir Luce klasiği
 Bolton evinde Nolan ile güldü
 Cavcav: Deniz Barış vakasında mağduruz
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Beşiktaş boksör gibi yenildi!
Sanki bu futbol maçı değil...
KEMAL DİNÇER
Fener'in ihtiyaçları
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nin en...
Tarihi çinilerin esrarlı yolculuğu
Tarihi çinilerin esrarlı yolculuğu
Mimar Sinan'ın Atik Valide Sultan Camisi'nden çalınan çiniler,...
Bayramın gözdesi çocuklar
Bayramın gözdesi çocuklar
Şeker Bayramı yurdun dört bir yanında coşku ve neşe içinde...
Eva'nın sırrı
Eva'nın sırrı
Beğeniyle izlenen "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinin güzel yıldızı Eva...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu